Actions

Përkthimi i LimeSurvey

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Translating LimeSurvey and the translation is 12% complete.

Përkthimi LimeSurvey

A nuk do të ishte mirë që LimeSurvey të përkthehej plotësisht në gjuhën tuaj amtare? Ekipi i LimeSurvey është gjithmonë në kërkim të përkthimeve të reja dhe njerëzve që ndihmojnë në përditësimin e atyre ekzistuese. Ju lutemi lexoni këto udhëzime dhe mos hezitoni të dërgoni një email në translations@limesurvey.org nëse jeni në dyshim ose keni ndonjë pyetje tjetër.

Si të përkthehet - udhëzime hap pas hapi

Përditësimi i një përkthimi ekzistues

 1. Regjistrohuni në uebsajti i LimeSurvey dhe më pas identifikohuni në llogarinë tuaj.
 2. Shko te https://translate.limesurvey.org dhe identifikohu atje me të njëjtin emër përdoruesi dhe fjalëkalim.
 3. Zgjidh versionin e LimeSurvey që dëshironi të përktheni dhe thjesht filloni. Pasi përkthimi juaj të miratohet, ai do të përfshihet automatikisht në publikimin e qëndrueshëm javor dhe emri juaj i përdoruesit do të vlerësohet në regjistrin e ndryshimeve.
 4. Nëse jeni të interesuar të bëheni një përkthyes kryesor për gjuhën tuaj me aftësinë për të miratuar të përkthyer rishtas strings, ju lutemi na kontaktoni në translations@limsurvey.org. Një pozicion i tillë kërkon një maksimum prej rreth një orë pune në javë - është e rëndësishme për ne që të jeni të besueshëm për ta bërë këtë.

Personalizoni një përkthim ekzistues

Ndonjëherë mund të dëshironi të modifikoni një përkthim ekzistues në mënyrë që të përshtatet më mirë me situatën tuaj të veçantë të anketimit. Në këtë rast, bëni sa më poshtë:

 1. Shko te https://translate.limesurvey.org, zgjidhni versionin e LimeSurvey që dëshironi të përktheni dhe gjuhën e caktuar që dëshironi të përktheni modifiko.
 2. Në fund të faqes së përkthimit do të gjeni një opsion për të eksportuar të gjitha vargjet si skedar *.po. Klikoni mbi eksportin dhe ruajeni si skedar *.po në hard diskun tuaj lokal:
 3. Shkarkoni dhe instaloni Poedit.
 4. Filloni Poedit dhe redaktoni skedarin *.po të shkarkuar - modifikoni përkthime të veçanta.
 5. Kur ruani skedarin *.po, krijohet automatikisht një skedar *.mo. Ky i fundit do të lexohet nga LimeSurvey.
 6. Hapi i fundit është të vendosni skedarin *.mo në dosjen e duhur të gjuhës në /locale duke zëvendësuar atë ekzistues.

Template:Shënim

Shënim: Nëse jeni duke përdorur LimeSurvey Pro(vetëm për përdoruesit e Cooperate and Enterprise), ekipi do të jetë i lumtur të vendos skedarin për ju. Thjesht krijoni një biletë mbështetëse dhe bashkëngjitni skedarin *.po ( jo .*mo ).

Krijimi i një përkthimi të ri

 1. Së pari, merrni akses në versionin e zhvillimit të LimeSurvey. Për udhëzime të hollësishme, hyni në kodin burim.
 2. Shkarko dhe instalo Poedit .
 3. Tani duhet të gjeni kodin e gjuhës për gjuhën tuaj - mund të kërkoni për kodin e gjuhës tuaj në Regjistrin e nëntegrave të gjuhës IANA.
 4. Shko në /locale direktoriumi (i vendosur në direktoriumin rrënjësor LimeSurvey) dhe krijoni një direktori të emërtuar sipas kodit tuaj të gjuhës.
 5. Shkarkoni shabllonin tuaj të gjuhës duke shkuar te në lidhjen e mëposhtme [1]. Zgjidhni projektin, pastaj çdo gjuhë (p.sh. shkoni për hyrjen në anglisht) dhe lëvizni në fund. Aty keni mundësinë të eksportoni skedarin e gjuhës si<your_language_code> Skedari .po.
 6. Kopjo<your_language_code> Skedari .po në dosjen e krijuar rishtazi që ndodhet në direktorinë /locale.
 7. Hap skedarin me Poedit dhe përkthe gjithçka që të nevojitet për të përkthyer.
 8. Për ta bërë LimeSurvey të dijë për gjuhën tënde, duhet ta shtosh atë në aplikacion /helpers/surveytranslator_helper.php (e vendosur në direktorinë rrënjësore të LimeSurvey). Hapeni atë skedar me një redaktues teksti dhe shtoni gjuhën tuaj në të njëjtën mënyrë që gjuhët e tjera përcaktohen në atë skedar.
 9. Save - për të lejuar LimeSurvey të shohë gjuhën e shtuar rishtazi, ruani skedarin *.po të modifikuar. Kjo do të gjenerojë automatikisht skedarin *.mo në të njëjtën dosje, i cili do të lexohet nga LimeSurvey.
 10. Dërgo skedarin e ri *.po dhe skedarin e përditësuar surveytranslator_helper.php te translations@limesurvey.org.

Template:Shënim

Template:Shënim

Shembull i kodit për të shtuar një gjuhë të re

 $supportedLanguages['code']['description'] = gT('Gjuha'); // Emri i gjuhës suaj në anglisht
 $supportedLanguages['code']['nativedescription'] = 'Gjuhë në gjuhën amtare'; // Emri amtare i gjuhes suaj
 $supportedLanguages['code']['rtl'] = (e vërtetë|e gabuar); // RTL 
 $supportedLanguages['code']['dateformat'] = numër i plotë; // Shihni funksionin getDateFormatData
 $supportedLanguages['code']['radixpoint'] = (0|1); // 0 : ., 1 : , per piken radix
 $supportedLanguages['code']['cldr'] = 'kodi'; // Nëse kodi përkatës i gjuhës Yii ndryshon, këtu mund ta hartoni gjuhën tuaj në një kod të ri
 $supportedLanguages['code']['momentjs'] = 'kodi'; // Përdorur nga moment.js

Pjesa tjetër për t'u përkthyer

 • moment.js : metoda për të kontribuar në përkthimin moment.js shpjegohet në dokumentacionin moment.js .