Actions

Problemen en oplossingen

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Problems & solutions and the translation is 100% complete.


In het geval dat de oplossingen niet werken of als je andere oplossingen hebt gevonden voor een aantal export- of import-gerelateerde problemen, bewerk dan deze pagina. Help de andere gebruikers!


Excel

Responsen aanpassen in Excel voorafgaand aan het importeren

Als je Excel gebruikt om je responsen te wijzigen: Wijzig dan de twee kopregels van je uit LimeSurvey geëxporteerde bestand niet. Sla het bestand op als txt-bestand, Excel gebruikt dan tab scheidingstekens. Sla het dus niet op als csv, want LimeSurvey zal het niet importeren vanwege de komma scheidingstekens die Excel dan toevoegt.


In Excel wijzigen csv-bestand

In het algemeen ontraden we het gebruik van Excel om csv-bestanden te wijzigen, omdat dan de interne datastructuur wordt gewijzigd. Als je toch doet moet je het scheidingsteken in Excel op een komma zetten (Windows omgeving):

Als je niet weet hoe je dit moet doen maar je het document al hebt bewerkt en het als csv hebt opgeslagen, probeer dan de voorgestelde oplossing.


Excel - export beperkt tot 255 kolommen

Vanwege beperkingen in Excel (versies tot en met 2003), kan LimeSurvey maar 255 kolommen exporteren. Microsoft heeft hier een oplossing voor bedacht met een VB macro.

Alhoewel nieuwere spreadsheets (Excel >= 2007, OpenOffice) wel meer dan 255 kolommen aankunnen, kan LimeSurvey nog steeds niet meer dan 255 kolommen exporteren.

Twee mogelijkheden:

  • Ofwel exporteren naar CSV en het bestand importeren in je spreadsheetsoftware.
  • Meerdere keren exporteren (selecteer maximaal 250 kolommen tegelijk) en voeg de geëxporteerde resultaten samen.


Het exporteren naar Excel/csv mislukt

Als het exporteren naar Excel of csv mislukt, probeer dan eerst de cache van je browser te legen en je cookies te verwijderen.


CSV

CSV standaard 255 kolommen

Als je een grote enquête exporteert dan limiteert LimeSurvey standaard de uitvoer tot de eerste 255 kolommen. Je kunt dit simpel wijzigen door alle velden te selecteren.


SPSS export

Mogelijke fouten in SPSS

ERROR. command name:Get Data

Als je de foutmelding ERROR. command name:Get Data. 2267 Unexpected Token missing. krijgt, wijzig dan de vierde regel in je syntaxbestand zodat het verwijst naar het absolute pad van je dat-bestand.

C:\spss\Data\limesurvey\SPSS\survey_35276_SPSS_data_file.dat


Error: "Text value unmappable in the current server locale"

Deze fout kan betekenen dat je een geëxporteerd syntaxbestand probeert te openen in SPSS-16. De oplossing is dat je moet afdwingen dat SPSS het syntaxbestand ziet als unicode.

Open SPSS. Ga naar Edit > Options > Character encoding for data and syntax. Wijzig de option in "unicode".


Andere problemen en oplossingen

Responsen naar een andere enquête kopiëren (met tokens)

  1. Maak een nieuwe enquête, voeg een dummy respons toe, de respons exporteren, openen in Excel. Hiermee wordt de indeling voor het nieuwe importbestand gemaakt.
  2. Exporteer de responsen van de oude enquête, inclusief tokens, openen in Excel.
  3. Gebruik deze gegevens om een Excel-werkblad te maken voor de standaard token-bestandsimporteren (bijv. Voornaam, Achternaam, Token, E-mailadres, E-mailstatus (OK), Taal (Nl)). Sla het op als csv-bestand en importeer tokens naar de nieuwe enquête in LimeSurvey.
  4. Kopieer in Excel de antwoorden van de oude responsen die je in de nieuwe enquête (inclusief token) wilt in de juiste Excel-kolom in het nieuwe enquête-formaat.
  5. Opslaan als TXT-bestand.
  6. Gebruik VVImport om de nieuwe gegevens in de nieuwe enquête te importeren.
  7. Mogelijke importfouten komen door het gebruik van datums, soms is een NULL-waarde niet toegestaan. Als de datum er goed uitziet maar een fout bevat, gebruik dan de Excel-celnotatie "2009-12-01".