Actions

Probleme și soluții

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Problems & solutions and the translation is 100% complete.


Template:Notă


Excel

Modificarea răspunsurilor în Excel înainte de import

Pentru a efectua mai multe modificări documentului cu răspunsuri, puteți alege să exportați și să deschideți un fișier în Excel. Efectuați modificări ale datelor (altele decât cele două rânduri de sus!) și apoi salvați documentul ca fișier .txt. Dacă îl salvați ca .csv, Excel utilizează implicit delimitări prin virgulă care nu pot fi importate înapoi în LimeSurvey. Salvând-l ca fișier .txt, Excel salvează documentul editat ca fișier delimitat de tabulatori care se importă înapoi în LimeSurvey.


Editați .csv cu Excel

În general, „nu vă recomandăm să utilizați Excel pentru a edita fișierele .csv exportate”, deoarece Excel efectuează unele modificări structurii interne de date a fișierului csv, ceea ce duce la un import eșuat. Dacă tot doriți să utilizați Excel, trebuie să setați separatorul pentru Excel la o virgulă în System Control (sisteme Windows).

Dacă nu știți cum să o faceți, dar ați editat deja documentul și l-ați salvat ca .csv, încercați soluția de soluție sugerată aici.


Excel - export limitat la 255 de coloane

Datorită limitărilor din Excel (versiuni inferioare și egale cu 2003), LimeSurvey poate exporta doar 255 de coloane în același timp. Microsoft a propus o soluție ca macrocomandă VB.

Deși foile de calcul mai noi (Excel >= 2007, OpenOffice) pot afișa mai mult de 255 de coloane, modulul intern utilizat de LimeSurvey nu poate exporta mai mult de 255 de coloane.

Sunt posibile două soluții:

  • Fie exportați în CSV și importați fișierul în software-ul pentru foile de calcul
  • Folosiți mai multe exporturi (selectând cel mult 250 de coloane simultan), apoi îmbinați rezultatele exportate


Excel/.csv - exportul eșuează

Dacă nu puteți exporta datele în excel sau într-un fișier .csv, încercați să ștergeți memoria cache și cookie-urile din browser.


CSV

CSV este implicit la 255 de coloane

Când exportați sondaje mari, LimeSurvey limitează exportul la primele 255 de coloane în mod implicit. Pentru a rezolva acest lucru, pur și simplu marcați toate seturile de date pentru export.


Export SPSS

Posibile mesaje de eroare în SPSS

EROARE. numele comenzii:Get Data

Dacă primiți mesajul de eroare „EROARE. nume comandă: Obține date. 2267 Token neașteptat lipsește., vă rugăm să editați a patra linie a fișierului de sintaxă, astfel încât să indice calea absolută a fișierului de date, cum ar fi

C:\spss\Data\limesurvey\SPSS\survey_35276_SPSS_data_file.dat


Eroare: „Valoarea textului nu poate fi mapată în localitatea curentă a serverului”

Această eroare se poate întâmpla dacă încercați să deschideți un fișier de sintaxă exportat în SPSS 16. Soluția este să forțați SPSS să interpreteze fișierul de sintaxă ca unicode.

Deschideți SPSS. Accesați Editare > Opțiuni > Codificarea caracterelor pentru date și sintaxă. Schimbați opțiunea la „unicode”.


Alte probleme și soluții

Copierea răspunsurilor într-un alt sondaj (folosind jetoane)

  1. Creați un nou sondaj, adăugați un răspuns fals, exportați fișierul de răspuns, deschideți în Excel. Aceasta creează formatul pentru noul fișier de import.
  2. Exportați răspunsurile din vechiul sondaj, inclusiv jetoane, deschise în Excel.
  3. Utilizați aceste date pentru a crea o foaie de lucru Excel pentru importul standard de fișier cu simboluri (de ex. Prenume, Nume, Token, Adresă de e-mail, Stare e-mail (OK), Limbă (Ro)). Salvați ca .csv și importați simboluri în noul sondaj în LimeSurvey.
  4. În Excel, copiați câmpurile de răspuns din răspunsurile vechi la sondaj pe care le doriți în noul sondaj (inclusiv simbolul) în coloana Excel corespunzătoare a noului sondaj format.
  5. Salvați ca fișier .txt.
  6. Utilizați VVImport pentru a importa noile date în noul sondaj.
  7. Posibilele erori de import includ formatul datei - unele câmpuri de date ale sistemului nu permit o valoare NULL, unii fac. Dacă data pare în regulă, dar dă o eroare, utilizați formatul de celulă Excel „2009-12-01”.