Actions

Problemer og løsninger

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Problems & solutions and the translation is 100% complete.


Template:Bemærk


Excel

Ændring af svar i Excel før import

For at udføre flere ændringer i dit dokument med svar, kan du vælge at eksportere og åbne en fil i Excel. Foretag ændringer i dataene (bortset fra de to øverste linjer!), og gem derefter dokumentet som en .txt-fil. Hvis du gemmer det som .csv, bruger Excel som standard komma-afgrænsninger, som ikke kan importeres tilbage til LimeSurvey. Ved at gemme den som en .txt-fil, gemmer Excel det redigerede dokument som en tabulator-separeret fil, der importeres tilbage til LimeSurvey.


Rediger .csv med Excel

Generelt anbefaler vi ikke at bruge Excel til at redigere de eksporterede .csv-filer, fordi Excel foretager nogle ændringer i den interne datastruktur i csv-filen, hvilket resulterer i en mislykket import. Hvis du stadig vil bruge Excel, skal du sætte separatoren for Excel til et komma i Systemkontrol (Windows-systemer).

Hvis du ikke ved, hvordan du gør det, men du allerede har redigeret dit dokument og gemt det som .csv, kan du prøve den foreslåede løsning her.


Excel - eksport begrænset til 255 kolonner

På grund af begrænsninger i Excel (versioner lavere og lig med 2003), kan LimeSurvey kun eksportere 255 kolonner på samme tid. Microsoft har foreslået en workaround som en VB-makro.

Selvom nyere regneark (Excel >= 2007, OpenOffice) kan vise mere end 255 kolonner, kan det interne modul, som LimeSurvey bruger, stadig ikke eksportere mere end 255 kolonner.

To løsninger er mulige:

  • Eksportér enten til CSV og importer filen til dit regnearkssoftware
  • Brug flere eksporter (vælg højst 250 kolonner ad gangen), og flet derefter de eksporterede resultater


Excel/.csv - eksport mislykkes

Hvis du ikke er i stand til at eksportere dine data til excel eller til en .csv-fil, så prøv at rydde din browsers cache og cookies.


CSV

CSV er som standard 255 kolonner

Ved eksport af store undersøgelser begrænser LimeSurvey eksporten til de første 255 kolonner som standard. For at omgå dette skal du blot markere alle datasæt til eksport.


SPSS eksport

Mulige fejlmeddelelser i SPSS

FEJL. kommandonavn: Hent data

Hvis du modtager fejlmeddelelsen FEJL. kommandonavn: Hent data. 2267 Uventet token mangler., rediger venligst den fjerde linje i din syntaksfil, så den peger på den absolutte sti til datafilen som f.eks.

C:\spss\Data\limesurvey\SPSS\survey_35276_SPSS_data_file.dat


Fejl: "Tekstværdi kan ikke kortlægges i den aktuelle serverlokalitet"

Denne fejl kan ske, hvis du forsøger at åbne en eksporteret syntaksfil i SPSS 16. Løsningen er at tvinge SPSS til at fortolke syntaksfilen som unicode.

Åbn SPSS. Gå til Rediger > Indstillinger > Tegnkodning for data og syntaks. Skift indstillingen til "unicode".


Andre problemer og løsninger

Kopiering af svar til en anden undersøgelse (ved hjælp af tokens)

  1. Opret ny undersøgelse, tilføj et dummy-svar, eksporter svarfilen, åbn i Excel. Dette opretter formatet for den nye importfil.
  2. Eksporter svarene fra den gamle undersøgelse, inklusive tokens, åben i Excel.
  3. Brug disse data til at oprette et Excel-regneark til standard-tokenfilimporten (f.eks. Fornavn, Efternavn, Token, E-mail-adresse, E-mail-status (OK), Sprog (En)). Gem som .csv og importer tokens til den nye undersøgelse i LimeSurvey.
  4. I Excel kopierer du svarfelterne fra de gamle undersøgelsessvar, som du ønsker i den nye undersøgelse (inklusive token) til den relevante Excel-kolonne i den nye undersøgelse format.
  5. Gem som .txt-fil.
  6. Brug VVImport til at importere de nye data til den nye undersøgelse.
  7. Mulige importfejl inkluderer datoformat - nogle systemdatofelter tillader ikke en NULL-værdi, nogle gør. Hvis datoen ser ok ud, men giver en fejl, skal du bruge Excel-celleformatet "2009-12-01".