Actions

Težave in rešitve

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Problems & solutions and the translation is 100% complete.


Template:Opomba


Excel

Spreminjanje odgovorov v Excelu pred uvozom

Če želite izvesti več sprememb v dokumentu z odgovori, se lahko odločite za izvoz in odprete datoteko v Excelu. Spremenite podatke (razen zgornjih dveh vrstic!) in nato shranite dokument kot datoteko .txt. Če ga shranite kot .csv, Excel privzeto uporablja ločila z vejicami, ki jih ni mogoče uvoziti nazaj v LimeSurvey. Če ga shrani kot datoteko .txt, Excel shrani urejeni dokument kot datoteko, ločeno s tabulatorji, ki jo uvozi nazaj v LimeSurvey.


Urejanje .csv z Excelom

Na splošno ne priporočamo uporabe Excela za urejanje izvoženih datotek .csv', ker Excel naredi nekaj sprememb v notranji strukturi podatkov datoteke csv, kar ima za posledico neuspešen uvoz. Če še vedno želite uporabljati Excel, morate ločilo za Excel nastaviti na vejico v System Control (Windows sistemi).

Če ne veste, kako to storiti, vendar ste svoj dokument že uredili in ga shranili kot .csv, poskusite rešitev, predlagano tukaj.


Excel - izvoz omejen na 255 stolpcev

Zaradi omejitev v Excelu (različice nižje in enake 2003) lahko LimeSurvey izvozi samo 255 stolpcev hkrati. Microsoft je predlagal rešitev kot makro VB.

Čeprav lahko novejše preglednice (Excel >= 2007, OpenOffice) prikažejo več kot 255 stolpcev, notranji modul, ki ga uporablja LimeSurvey, še vedno ne more izvoziti več kot 255 stolpcev.

Možni sta dve rešitvi:

  • Izvozite v CSV in uvozite datoteko v programsko opremo za preglednice
  • Uporabite več izvozov (z izbiro največ 250 stolpcev hkrati), nato združite izvožene rezultate


Excel/.csv - izvoz ni uspel

Če ne morete izvoziti svojih podatkov v excel ali v datoteko .csv, poskusite počistiti predpomnilnik brskalnika in piškotke.


CSV

CSV ima privzeto 255 stolpcev

Pri izvozu velikih anket LimeSurvey privzeto omeji izvoz na prvih 255 stolpcev. Če se želite temu izogniti, preprosto označite vse nize podatkov za izvoz.


SPSS izvoz

Možna sporočila o napakah v SPSS

NAPAKA. ime ukaza: Pridobi podatke

Če prejmete sporočilo o napaki ERROR. ime ukaza: Pridobi podatke. 2267 Unexpected Token missing., prosimo, uredite četrto vrstico sintaksne datoteke, tako da kaže na absolutno pot podatkovne datoteke, kot je

C:\spss\Data\limesurvey\SPSS\survey_35276_SPSS_data_file.dat


Napaka: "Besedilne vrednosti ni mogoče preslikati v trenutni lokalni nastavitvi strežnika"

Ta napaka se lahko zgodi, če poskušate odpreti izvoženo skladenjsko datoteko v SPSS 16. Rešitev je, da SPSS prisilite, da sintaktično datoteko interpretira kot unicode.

Odprite SPSS. Pojdite na Uredi > Možnosti > Kodiranje znakov za podatke in sintakso. Spremenite možnost v "unicode".


Druge težave in rešitve

Kopiranje odgovorov v drugo anketo (z uporabo žetonov)

  1. Ustvarite novo anketo, dodajte navidezni odgovor, izvozite odzivno datoteko, odprite v Excelu. To ustvari obliko za novo uvozno datoteko.
  2. Izvoz odgovorov iz stare ankete, vključno z žetoni, odprtimi v Excelu.
  3. Uporabite te podatke za ustvarjanje Excelovega delovnega lista za standardni uvoz žetonske datoteke (npr. Ime, Priimek, Žeton, E-poštni naslov, Stanje e-pošte (OK), Jezik (En)). Shranite kot .csv in uvozite žetone v novo anketo v LimeSurvey.
  4. V Excelu kopirajte polja odgovorov iz starih anketnih odgovorov, ki jih želite v novi anketi (vključno z žetonom), v ustrezen Excelov stolpec nove ankete format.
  5. Shrani kot datoteko .txt.
  6. Uporabite VVImport za uvoz novih podatkov v novo anketo.
  7. Možne napake pri uvozu vključujejo obliko datuma - nekatera sistemska datumska polja ne dovoljujejo vrednosti NULL, nekateri to počnejo. Če je datum videti v redu, vendar prikazuje napako, uporabite Excelov format celice »2009-12-01«.