Actions

Problémák és megoldások

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Problems & solutions and the translation is 100% complete.


Template:Megjegyzés


Excel

A válaszok módosítása az Excelben az importálás előtt

Ha több módosítást szeretne végrehajtani a dokumentumon a válaszokkal együtt, válassza az Exportálás lehetőséget, és nyissa meg a fájlt Excelben. Módosítsa az adatokat (a felső két soron kívül!), majd mentse a dokumentumot .txt fájlként. Ha .csv formátumban menti, az Excel alapértelmezés szerint vesszőhatárokat használ, amelyeket nem lehet vissza importálni a LimeSurveybe. Ha .txt fájlként menti, az Excel tabulátorral tagolt fájlként menti a szerkesztett dokumentumot, amelyet vissza importál a LimeSurveybe.


.csv szerkesztése Excel-lel

Általában nem javasoljuk az Excel használatát az exportált .csv fájlok szerkesztéséhez, mert az Excel bizonyos változtatásokat hajt végre a csv fájl belső adatszerkezetén, ami hibás importálást eredményez. Ha továbbra is az Excelt szeretné használni, az Excel elválasztóját vesszőre kell állítania a Rendszervezérlésben (Windows rendszereken).

Ha nem tudja, hogyan kell ezt megtenni, de már szerkesztette a dokumentumot, és elmentette .csv formátumban, próbálja ki a javasolt megoldást ide.


Excel – 255 oszlopra korlátozva az exportálás

Az Excel korlátai miatt (2003-mal alacsonyabb verziók) a LimeSurvey egyszerre csak 255 oszlopot tud exportálni. A Microsoft egy megoldást javasolt VB-makróként.

Bár az újabb táblázatok (Excel >= 2007, OpenOffice) több mint 255 oszlopot képesek megjeleníteni, a LimeSurvey által használt belső modul továbbra sem tud 255 oszlopnál többet exportálni.

Két megoldás lehetséges:

  • Vagy exportálja CSV-be, és importálja a fájlt a táblázatkezelő szoftverébe
  • Használjon többszörös exportálást (egyszerre legfeljebb 250 oszlop kiválasztásával), majd egyesítse az exportált eredményeket


Excel/.csv – az exportálás sikertelen

Ha nem tudja exportálni adatait Excelbe vagy .csv fájlba, próbálja meg törölni a böngésző gyorsítótárát és a cookie-kat.


CSV

A CSV alapértelmezett értéke 255 oszlop

Nagy felmérések exportálásakor a LimeSurvey alapértelmezés szerint az első 255 oszlopra korlátozza az exportálást. Ennek megkerüléséhez egyszerűen jelölje meg az összes adatkészletet exportálásra.


SPSS export

Lehetséges hibaüzenetek az SPSS-ben

HIBA. parancs neve:Get Data

Ha a „HIBA” hibaüzenet jelenik meg. parancs neve: Adatok lekérése. 2267 Váratlan token hiányzik., módosítsa a szintaktikai fájl negyedik sorát úgy, hogy az az adatfájl abszolút elérési útjára mutasson, mint pl.

C:\spss\Data\limesurvey\SPSS\survey_35276_SPSS_data_file.dat


Hiba: "A szöveges érték nem leképezhető a szerver jelenlegi területi beállításában"

Ez a hiba akkor fordulhat elő, ha megpróbál megnyitni egy exportált szintaktikai fájlt az SPSS 16-ban. A megoldás az, hogy az SPSS-t arra kényszerítik, hogy a szintaktikai fájlt Unicode-ként értelmezze.

Nyissa meg az SPSS-t. Az adatokhoz és a szintaxishoz válassza a Szerkesztés > Beállítások > Karakterkódolás menüpontot. Módosítsa az opciót "unicode"-ra.


Egyéb problémák és megoldások

A válaszok másolása egy másik felmérésbe (tokenek használatával)

  1. Hozzon létre új felmérést, adjon hozzá egy álválaszt, exportálja a válaszfájlt, nyissa meg az Excelben. Ez létrehozza az új importfájl formátumát.
  2. Exportálja a válaszokat a régi felmérésből, beleértve a tokeneket is, nyissa meg Excelben.
  3. Használja ezeket az adatokat egy Excel munkalap létrehozásához a szabványos token fájl importálásához (pl. Keresztnév, Vezetéknév, Token, E-mail cím, E-mail állapot (OK), Nyelv (En)). Mentse el .csv formátumban, és importáljon tokeneket a LimeSurvey új felmérésébe.
  4. Az Excelben másolja az új felmérésben kívánt régi felmérési válaszok válaszmezőit (beleértve a tokent is) az új felmérés megfelelő Excel oszlopába formátum.
  5. Mentés .txt fájlként.
  6. Használja a VVImportot az új adatok új felmérésbe való importálásához.
  7. A lehetséges importálási hibák közé tartozik a dátumformátum – egyes rendszerdátummezők nem engedélyezik a NULL értéket, egyesek igen. Ha a dátum megfelelőnek tűnik, de hibát jelez, használja a „2009-12-01” Excel cellaformátumot.