Actions

Instalare - LimeSurvey CE

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Installation - LimeSurvey CE and the translation is 98% complete.
Outdated translations are marked like this.
Notă: Aceste instrucțiuni de instalare sunt pentru versiunea 2.0 sau o versiune ulterioară. Instrucțiuni mai vechi pentru 1.92 pot fi găsite aici, iar instrucțiunile de actualizare pot fi găsite aici.

General

Proiectul LimeSurvey oferă două moduri de a instala LimeSurvey:

 • Pe serverul dvs. web:
  În acest caz, trebuie doar să urmați instrucțiunile de pe această pagină începând cu pasul 1.
 • Pe computerul local Windows:
  De obicei, doriți să instalați LimeSurvey pe computerul dvs. local numai dacă doriți să creați sondaje la nivel local (în principal din motive de viteză sau dezvoltare/test) și să le încărcați mai târziu în instalarea dvs. live LimeSurvey pe un server web. În acest scop, am pregătit un pachet special LimeSurvey care include serverul web, baza de date, aplicația LimeSurvey și instrucțiuni de instalare.

Asigură-te că poți folosi LimeSurvey pe site-ul tău web

Asigurați-vă că serverul dvs. îndeplinește următoarele cerințe suplimentare.

Template:Notă

Setul minim de cerințe pentru LimeSurvey 6.x:

 • Spațiu minim de 250 MB pe disc.
 • MariaDB 10.3.38 sau o versiune ulterioară SAU' MySQL 8 sau o versiune ulterioară 'SAU Microsoft SQL Server 2008 sau o versiune ulterioară SAU Postgres 12 sau o versiune ulterioară.
 • Cerințe pentru versiunea PHP:
  • LS 6.x de la PHP 7.4.x la 8.1.x ! N!** LS 5.x de la PHP 7.2.5 la 8.0.x
  • LS 3.x de la PHP 5.5.9 la 7.4.x
 • Setarea `short_open_tag` php.ini ar trebui să fie setată la `ON`
 • Următoarele module/biblioteci PHP ar trebui să fie activate:
  • mbstring (Funcții șiruri multiocteți) extensie bibliotecă.
  • Driver de bază de date PDO pentru MySQL (pdo_mysql sau pdo_mysqli) sau Postgres (pdo_pgsql) sau MSSQL (pdo_sqlsrv pentru Windows și pdo_dblib pentru Linux).
  • De asemenea, presupunem, în general, că toate bibliotecile implicite PHP sunt activate
 • ** hash
   • sesiune
   • openssl sau mcrypt
   • info fișier
   • SimpleXML
   • etc...
Notă: Dacă vă conectați de la Linux la o bază de date MSSQL pe un server Windows utilizând driverul dblib PDO, atunci FreeTDS de bază trebuie să fie configurat corect. Consultați pagina Depanare pentru mai multe informații.

Extensii opționale PHP:

 • GD-Library cu suport FreeType instalat este necesară pentru captchas, diagrame frumoase în statistici sau pentru a încărca imagini prin editorul HTML - vezi [https:/ /php.net/manual/image.setup.php Documentația PHP GD-Library Extension]
 • IMAP' (destul de standard) este necesar pentru [[Email bounce tracking system|email bounce tracking system] ] - consultați documentația PHP IMAP Extension
 • Este nevoie de „LDAP” instalat pentru a importa participanții la sondaj folosind LDAP - consultați [https:/ /php.net/manual/en/book.ldap.php Documentația PHP LDAP]
 • Zip' (destul de standard) este necesar pentru încărcarea șablonului, importul de resurse arhivate .zip și exportul excel - vezi documentația PHP Zip Extension
 • Zlib' (destul de standard) este necesar pentru ComfortUpdate - vezi [https ://php.net/manual/zlib.setup.php Documentația PHP Zlib Extension]

În cele mai multe cazuri, furnizorul dvs. de server web sau administratorul de sistem vă va putea ajuta cu aceste componente opționale.

Dacă doriți să rulați serverul Microsoft IIS, ar putea fi de asemenea de ajutor să aruncați o privire la Instalarea pe XP cu IIS.

Compatibilitate browser

Pentru partea de sondaj, în prezent acceptăm IE11 (exclus modul intranet) și toate browserele comparabile mai noi, cum ar fi Edge, FF, Chrome, Opera etc. cu JavaScript activat.

„Pentru partea de administrare”, în prezent acceptăm Edge și toate browserele comparabile mai noi, cum ar fi FF, Chrome, Opera etc. cu JavaScript activat. Nu mai acceptăm nicio versiune de Internet Explorer în partea de administrare.

Dimensiunile ecranului

Acceptăm orice dimensiune rezonabilă a ecranului pentru efectuarea sondajelor (360px x 640px și mai mult).

Rezoluția minimă acceptată a ecranului pentru pagina de administrare LimeSurvey este de 1280px x 1024px.

Găzduire pentru LimeSurvey

LimeSurvey ar trebui să funcționeze cu majoritatea companiilor de găzduire care furnizează PHP și MySQL. Dacă doriți o versiune gata instalată de LimeSurvey, puteți încerca LimeSurvey Cloud, altfel consultați lista companiilor de găzduire compatibile cu LimeSurvey.

Descărcați pachetul LimeSurvey

Descărcați cel mai recent pachet zip LimeSurvey stabil (există și pachete gzip, bz2 și 7zip disponibile pentru confortul dvs.) și salvați-l pe discul local.

Despachetați pachetul LimeSurvey

Decomprimați fișierul zip într-un director/dosar dedicat folosind software-ul de compresie preferat. Când decomprimați fișierul, asigurați-vă că decomprimați structura directoarelor cu fișierele (acesta este comportamentul implicit pentru majoritatea programelor de compresie). Numele căii pentru directorul de instalare nu ar trebui să includă caractere speciale „(” sau „)”, dar poate include caracterul „””spațiu”.

Colectați informații despre serverul dvs.

Va trebui să cunoașteți următoarele lucruri pentru a instala corect LimeSurvey pe serverul dvs. web:

 • Adresa URL a site-ului web dorită unde vor locui scripturile dvs. (de exemplu, „http://my.domain.com/limesurvey”).
 • Locația discului fizic de pe serverul dvs. unde vor locui scripturile dvs. (de exemplu, /home/usr/htdocs/limesurvey).
 • Locația IP/net a serverului dumneavoastră de bază de date (adică localhost').
 • Dacă serverul dvs. de baze de date utilizează un port non-standard, aflați ce port este acesta.
 • Numele dvs. de utilizator și parola pentru serverul dvs. de baze de date.
 • Cu majoritatea furnizorilor nu puteți lăsați scriptul să creeze baza de date, dar trebuie să o faceți singur. Dacă utilizați un astfel de furnizor, vă rugăm să creați singur o bază de date (de exemplu, „limessurvey”).

Încărcați fișierele pe serverul dvs. web

Folosind programul dvs. FTP (de exemplu, FileZilla), conectați-vă la serverul dvs. web și creați un director pentru a vă stoca scripturile. Apoi încărcați fișierele folosind structura de directoare în care se află. Asigurați-vă că „încărcați fișierele în modul binar” (verificați setările programului dvs. FTP). Vă rugăm să rețineți că încărcarea în modul ASCII poate duce la erori neobișnuite (de exemplu, eroarea „clasa nu a fost găsită” în timpul instalării), de asemenea, imaginile pot să nu fie încărcate corect.

Setați permisiunile directorului

Pentru ca scriptul să funcționeze corect, este nevoie de un anumit acces la unele directoare - acest lucru se aplică în special sistemelor Linux/*nix.

 • Directorul "/limesurvey/tmp" (și toate subdirectoarele și fișierele sale) sunt utilizate pentru importuri și încărcări și ar trebui să fie setate la „Citire și scriere” pentru serverul dvs. web.
 • Directorul „"/limesurvey/upload/"' (și toate subdirectoarele și fișierele sale) trebuie au, de asemenea, „Citire și scriere” pentru serverul dvs. web pentru a permite încărcarea fișierelor de imagine și media.
 • Directorul „"/limesurvey/application/config/" are nevoie și de „Citire și scriere Permisiunile pentru serverul dvs. web.
 • Celelalte directoare pot fi setate la Numai citire. Este posibil să doriți în Linux/Unix să setați permisiunile pentru fiecare fișier din directorul /limesurvey/admin la „Numai citire”.

Template:Alertă

Creează un utilizator al bazei de date

LimeSurvey va crea o bază de date și tabelele din interiorul acesteia. Pentru a putea face acest lucru, va avea nevoie de numele de utilizator și parola unui utilizator al bazei de date. În general, recomandăm crearea unui utilizator de bază de date cu următoarele permisiuni:

- MySQL: SELECT, CREATE, INSERT, UPDATE, DELETE, ALTER, DROP, INDEX

- PostgreSQL: SELECT, INSERT, UPDATE, DELETE, TRUNCATE, TRIGGER

- Microsoft SQL Server: Necunoscut - dacă puteți afla aceste informații, vă rugăm să le completați.

Rulează scriptul de instalare

Accesați „example.org/limesurvey/admin”. Dacă ați configurat totul corect, programul de instalare LimeSurvey ar trebui să pornească - trebuie doar să urmați instrucțiunile. Veți fi întrebat dacă doriți să creați baza de date și/sau să creați tabelele în interiorul bazei de date. LimeSurvey va crea apoi tabelele necesare în baza de date.

Conectați-vă la scriptul de administrare pentru prima dată

Ai terminat când instalarea se termină! Deschideți browserul și introduceți adresa URL a administrației LimeSurvey. Presupunând că ați folosit „limesurvey” ca nume de director pentru a stoca fișierele, acesta va fi ceva de genul „http://www.example.com/limesurvey/admin”.

Ar trebui să primiți un ecran de conectare. Acreditările implicite de conectare (dacă nu au fost modificate în timpul instalării) sunt:

Utilizator: admin
Parola: parola

Vi se va solicita să schimbați parola implicită după ce v-ați conectat. Distracție plăcută!

Configurație ulterioară

Memorie în cache

LimeSurvey folosește cache-ul fișierelor Yii în mod implicit, dar poate fi configurat să utilizeze alte motoare cache. Alte cache posibile sunt:

 • Memcached
 • Redis
 • WinCache
 • XCache

Consultați Yii documentația pentru descrierea completă.

Din LimeSurvey 4.0.0, aveți și posibilitatea de a stoca în cache calculele în ExpressionScript. Acest lucru poate oferi o accelerare semnificativă, în funcție de complexitatea sondajului. Pentru a activa emcache-ul, adăugați acest lucru în fișierul config.php (matricea componentelor):

'emcache' => array('class' => 'CFileCache'),

Ca și în cazul cache-ului principal Yii, pot fi utilizate alte sisteme cache.

Template:Notă

Dacă am probleme...

Ca toate programele de calculator, de cele mai multe ori lucrurile vor funcționa exact așa cum spun instrucțiunile, dar uneori pur și simplu nu. Există prea multe motive posibile pentru care lucrurile nu merg conform planului descris aici. Dacă aveți probleme, consultați mai întâi Întrebările frecvente despre instalare. Dacă nu găsiți răspunsul dvs. acolo, vă rugăm să postați problema dvs. și orice mesaje de eroare pe forumurile LimeSurvey, deschideți un -us support ticket (numai pentru clienții care folosesc LimeSurvey Cloud) sau alăturați-vă canalului nostru Discord.