Actions

Telepítés - LimeSurvey CE

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Installation - LimeSurvey CE and the translation is 100% complete.
Megjegyzés: Ezek a telepítési utasítások a 2.0-s vagy újabb verziókra vonatkoznak. Az 1.92-es verzióhoz tartozó régebbi utasítások itt, a frissítési utasítások pedig itt találhatók.

Általános

A LimeSurvey projekt két módot kínál a LimeSurvey telepítésére:

 • A webszerverére:
  Ebben az esetben kövesse az ezen az oldalon található utasításokat az 1. lépéstől kezdve.
 • A helyi Windows PC-n:
  Általában csak akkor szeretné telepíteni a LimeSurvey-t a helyi számítógépére, ha helyi felméréseket szeretne készíteni (főleg gyorsaság vagy fejlesztési/tesztelési okokból), és később feltölteni a LimeSurvey élő telepítésére egy webszerverre. Erre a célra készítettünk egy speciális LimeSurvey csomagot, amely tartalmazza a webszervert, az adatbázist, a LimeSurvey alkalmazást és útmutatót a telepítéshez.

Győződjön meg arról, hogy a LimeSurvey-t tudja használni webhelyén

Győződjön meg arról, hogy szervere megfelel a következő további követelményeknek.

Template:Megjegyzés

A 'LimeSurvey 6.x minimális követelménykészlete:

 • Minimum 250 MB lemezterület.
 • MariaDB 10.3.38 vagy újabb 'VAGY MySQL 8 vagy újabb 'VAGY Microsoft SQL Server 2008 vagy újabb VAGY Postgres 12 vagy újabb.
 • PHP verziókövetelmények:
  • LS 6.x PHP 7.4.x-ről 8.x-re! N!** LS 5.x PHP 7.2.5-től 8.0.x-ig
  • LS 3.x PHP 5.5.9-től 7.4.x-ig
 • A php.ini `short_open_tag` beállítását a következőre kell állítani `BE`
 • A következő PHP modulokat/könyvtárakat kell engedélyezni:
  • mbstring (Multibyte String Functions) kiterjesztés könyvtár.
  • PDO adatbázis-illesztőprogram MySQL-hez (pdo_mysql vagy pdo_mysqli) vagy Postgres-hez (pdo_pgsql) vagy MSSQL-hez (pdo_sqlsrv Windows és pdo_dblib Linuxra).
  • Ezenkívül általánosságban feltételezzük, hogy az összes PHP alapértelmezett könyvtár engedélyezve van
   • hash
   • session
   • openssl vagy mcrypt
   • fájlinformáció
   • SimpleXML
   • stb…
Megjegyzés: Ha Linuxról csatlakozik egy Windows kiszolgálón lévő MSSQL adatbázishoz a dblib PDO illesztőprogram használatával, akkor az alapul szolgáló FreeTDS-t megfelelően be kell állítani. További információért tekintse meg a Hibaelhárítás oldalt.

Opcionális PHP-bővítmények:

 • GD-Library FreeType támogatással szükséges a captchákhoz, szép grafikonokhoz a statisztikákban vagy képek feltöltéséhez a HTML-szerkesztőn keresztül - lásd: [https:/ /php.net/manual/image.setup.php PHP GD-Library Extension dokumentáció]
 • IMAP (meglehetősen szabványos) szükséges az [[Email bounce tracking system|email bounce tracking system] ] - lásd a PHP IMAP kiterjesztés dokumentációját
 • A felmérés résztvevőinek LDAP-t használó importálásához telepíteni kell az LDAP-ot - lásd: [https:/ /php.net/manual/en/book.ldap.php PHP LDAP dokumentáció]
 • Zip (meglehetősen szabványos) szükséges a sablonok feltöltéséhez, a .zip formátumú archivált erőforrások importálásához és az excel exportáláshoz - lásd a PHP Zip Extension dokumentációját
 • Zlib (meglehetősen szabványos) szükséges a ComfortUpdate-hoz - lásd: [https ://php.net/manual/zlib.setup.php PHP Zlib kiterjesztés dokumentációja]

A legtöbb esetben webszerver-szolgáltatója vagy rendszergazdája tud segíteni ezekkel az opcionális összetevőkkel kapcsolatban.

Ha a Microsoft IIS-kiszolgálóját szeretné futtatni, a Telepítés XP-re IIS-sel szintén segíthet.

Böngésző kompatibilitás

A felmérések szempontjából jelenleg támogatjuk az IE11-et (kivéve az intranet módot) és minden újabb hasonló böngészőt, mint például az Edge, FF, Chrome, Opera stb. aktivált JavaScript.

Az adminisztrációs részhez jelenleg támogatjuk az Edge-t és az összes újabb hasonló böngészőt, mint az FF, Chrome, Opera stb. aktivált JavaScripttel. Az adminisztrációs részben már nem támogatjuk az Internet Explorer egyetlen verzióját sem.

Képernyőméretek

Bármilyen ésszerű képernyőméretet támogatunk felmérés készítéséhez (360px x 640px és nagyobb). A LimeSurvey adminisztrációs oldalának minimális támogatott képernyőfelbontása 1280pxx1024px.

Hosting for LimeSurvey

A LimeSurveynek együtt kell működnie a legtöbb PHP-t és MySQL-t biztosító hosting céggel. Ha a LimeSurvey készen telepített verzióját szeretné, próbálja ki a LimeSurvey Cloud szolgáltatást, különben nézze meg a LimeSurvey-kompatibilis tárhelyszolgáltatók listája.

A LimeSurvey csomag letöltése

Töltse le a legújabb stabil LimeSurvey zip-csomagot (az Ön kényelme érdekében gzip, bz2 és 7zip csomagok is elérhetők), és mentse el a helyi lemezre.

Csomagolja ki a LimeSurvey csomagot

Csomagolja ki a zip fájlt egy dedikált könyvtárba/mappába a kívánt tömörítő szoftver segítségével. A fájl kicsomagolásakor ügyeljen arra, hogy a fájlokkal együtt kicsomagolja a könyvtárstruktúrát (ez a legtöbb tömörítőprogram alapértelmezett viselkedése). A telepítési könyvtár elérési útja nem tartalmazhat '(' vagy ')' speciális karaktereket, de tartalmazhat szóköz karaktert.

Információk gyűjtése a szerverről

A LimeSurvey webszerverére való helyes telepítéséhez a következőket kell tudnia:

 • Az Ön tervezett webhelyének URL-címe, ahol a szkriptek találhatók (pl. http://my.domain.com/limesurvey).! N!*Az a fizikai lemez helye a szerveren, ahol a szkriptjei lesznek (pl. /home/usr/htdocs/limesurvey).
 • Az adatbázis-kiszolgáló IP/net helye (azaz localhost' ').
 • Ha az adatbázis-kiszolgáló nem szabványos portot használ, derítse ki, melyik port az.
 • Az adatbázis-kiszolgálóhoz tartozó felhasználónév és jelszó.
 • A legtöbb szolgáltatónál ez nem lehetséges. hagyja, hogy a szkript hozza létre az adatbázist, de ezt magának kell megtennie. Ha Ön ilyen szolgáltatót használ, kérjük, hozzon létre egy adatbázist (például „limesurvey”).

Töltse fel a fájlokat a webszerverére

Az FTP program (pl. FileZilla) segítségével csatlakozzon a webszerverhez, és hozzon létre egy könyvtárat a szkriptek tárolására. Ezután töltse fel a fájlokat abban a könyvtárstruktúrában, amelyben vannak. Győződjön meg róla, hogy bináris módban tölti fel a fájlokat (ellenőrizze az FTP program beállításait). Kérjük, vegye figyelembe, hogy az ASCII módban történő feltöltés szokatlan hibákhoz vezethet (pl. „osztály nem található” hiba a telepítés során), valamint előfordulhat, hogy a képek feltöltése nem megfelelő.

Könyvtárengedélyek beállítása

A szkript megfelelő működéséhez bizonyos hozzáférésre van szüksége bizonyos könyvtárakhoz - ez különösen a Linux/*nix rendszerekre vonatkozik.

 • A "/limesurvey/tmp" könyvtár (és annak összes alkönyvtára és fájlja) importálásra és feltöltésre használják, és Olvasás és Írás értékre kell állítani a webszerveren.
 • A "/limesurvey/upload/" könyvtárnak (és annak összes alkönyvtárának és fájljának) kell Olvasás és Írás funkcióval is rendelkezik a webszerverhez, hogy engedélyezze a kép- és médiafájlok feltöltését.
 • A '/limesurvey/application/config/ könyvtárnak is szüksége van az Olvasás és írás jogosultságokkal rendelkezik a webszerverhez.
 • A többi könyvtár Csak olvasható-ra állítható. Érdemes lehet Linux/Unix rendszerben a /limesurvey/admin könyvtárban lévő minden egyes fájl engedélyét "Csak olvasható"-ra állítani.
  Ha Linuxot használ, akkor az engedélyek beállítása a webszerver konfigurációjától függ. Ha például Apache HTTPD-t használ CentOS rendszeren, írja be a chmod -R 755 parancsot<directory> ; chown -R apache<directory> '. Ez mindenkinek hozzáférést biztosít az olvasáshoz, a webszerver pedig írási engedéllyel rendelkezik. A Linux-engedélyekkel kapcsolatos további információkért tekintse meg a következő linket.


Hozzon létre egy adatbázis-felhasználót

A LimeSurvey létrehoz egy adatbázist és a benne lévő táblákat. Ahhoz, hogy ezt meg tudja tenni, szüksége lesz egy adatbázis-felhasználó felhasználónevére és jelszavára. Általában azt javasoljuk, hogy hozzon létre egy adatbázis-felhasználót a következő jogosultságokkal:

- MySQL: KIVÁLASZTÁS, LÉTREHOZÁS, BESZÚRÁS, FRISSÍTÉS, TÖRLÉS, MÓDOSÍTÁS, DROP, INDEX

- PostgreSQL: KIVÁLASZTÁS, BESZÚRÁS, FRISSÍTÉS, TÖRLÉS, CSONKÍTÁS, TRIGGER

- Microsoft SQL Server: Ismeretlen – ha megtudja ezt az információt, kérjük, töltse ki.

Futtassa a telepítő szkriptet

Lépjen az "example.org/limesurvey/admin" oldalra. Ha mindent helyesen konfigurált, a LimeSurvey telepítőjének el kell indulnia – csak kövesse az utasításokat. A rendszer megkérdezi, hogy kívánja-e létrehozni az adatbázist és/vagy létrehozni a táblákat az adatbázison belül. A LimeSurvey ezután létrehozza a szükséges táblákat az adatbázisban.

Csatlakozás az adminisztrációs szkripthez először

A telepítés befejeztével végzett! Nyissa meg böngészőjét, és adja meg a LimeSurvey adminisztrációjának URL-címét. Feltételezve, hogy a 'limesurvey' nevet használta a fájlok tárolására, ez valami ilyesmi lesz: "http://www.example.com/limesurvey/admin".

Kapnia kell egy bejelentkezési képernyőt. Az alapértelmezett bejelentkezési adatok (ha nem változtak a telepítés során):

Felhasználó: admin
Jelszó: jelszó

A rendszer felszólítja az alapértelmezett jelszó megváltoztatására, miután bejelentkezett. Jó szórakozást!

További konfiguráció

Gyorsítótárazás

A LimeSurvey alapértelmezés szerint a Yii fájlgyorsítótárat használja, de beállítható más gyorsítótármotorok használatára is. További lehetséges gyorsítótárak:

 • Memcached
 • Redis
 • WinCache
 • XCache

Kérjük, tekintse meg a Yii dokumentációját a teljes leírásért.

A LimeSurvey 4.0.0 óta lehetősége van a számítások gyorsítótárazására is az ExpressionScriptben. Ez a felmérés összetettségétől függően jelentős gyorsulást biztosíthat. Az emcache engedélyezéséhez adja hozzá ezt a config.php fájlhoz (összetevők tömbje):

'emcache' => array('class' => 'CFileCache'),

A fő Yii gyorsítótárhoz hasonlóan más gyorsítótár-rendszerek is használhatók.

Template:Megjegyzés

Mi van, ha problémáim vannak...

Mint minden számítógépes program, a legtöbb esetben a dolgok az utasítások szerint működnek, de néha egyszerűen nem. Túl sok lehetséges oka van annak, hogy a dolgok nem a tervek szerint alakulnak, és itt leírjuk. Ha problémái vannak, először tekintse meg a Telepítési GYIK-et. Ha ott nem találja meg a választ, kérjük, tegye közzé problémáját és hibaüzeneteit a LimeSurvey forums oldalon, nyisson meg egy -us support ticket (csak a LimeSurvey Cloudot használó ügyfelek számára), vagy csatlakozzon Discord csatornánkhoz.