Actions

Installation - LimeSurvey CE

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Installation - LimeSurvey CE and the translation is 100% complete.
Bemærk: Disse installationsvejledninger er for version 2.0 eller nyere. Ældre instruktioner til 1.92 kan findes her, og opdateringsinstruktioner kan findes her.

Generelt

LimeSurvey-projektet giver to måder at installere LimeSurvey på:

 • På din webserver:
  I dette tilfælde skal du blot følge instruktionerne på denne side begyndende med trin 1.
 • På din lokale Windows-pc:
  Du vil normalt kun installere LimeSurvey på din lokale pc, hvis du vil lave undersøgelser lokalt (hovedsageligt af hastigheds- eller udviklings-/testårsager) og uploade dem senere til din live LimeSurvey-installation på en webserver. Til dette formål har vi forberedt en speciel LimeSurvey-pakke, som inkluderer webserveren, databasen, LimeSurvey-applikationen og instruktioner, hvordan den installeres.

Sørg for, at du kan bruge LimeSurvey på dit websted

Sørg for, at din server opfylder følgende yderligere krav.

Template:Bemærk

Minimumskravene til LimeSurvey 6.x:

 • Minimum 250 MB diskplads.
 • MariaDB 10.3.38 eller nyere OR' MySQL 8 eller nyere 'ELLER Microsoft SQL Server 2008 eller nyere ELLER Postgres 12 eller nyere.
 • Krav til PHP-version:
  • LS 6.x fra PHP 7.4.x til 8.x
  • LS 5.x fra PHP 7.2.5 til 8.0.x
  • LS 3.x fra PHP 5.5.9 til 7.4.x
 • Indstillingen for php.ini `short_open_tag` skal indstilles til `ON`
 • Følgende PHP-moduler/biblioteker skal være aktiveret:
 • ** hash
   • session
   • openssl eller mcrypt
   • filinfo
   • SimpleXML
   • osv …
Bemærk: Hvis du opretter forbindelse fra Linux til en MSSQL-database på en Windows-server ved hjælp af dblib PDO-driveren, skal den underliggende FreeTDS konfigureres korrekt. Se siden Fejlfinding for at få flere oplysninger.

Valgfri PHP-udvidelser:

 • GD-Library med FreeType-understøttelse installeret er nødvendig for captchas, flotte diagrammer i statistik eller for at uploade billeder via HTML-editoren - se [https:/ /php.net/manual/image.setup.php PHP GD-Library Extension dokumentation]
 • IMAP (temmelig standard) er nødvendig for [[E-mail afvisningssporingssystem|e-mail afvisningssporingssystem] ] - se PHP IMAP-udvidelsesdokumentation
 • LDAP installeret er nødvendig for at importere undersøgelsesdeltagere ved hjælp af LDAP - se [https:/ /php.net/manual/en/book.ldap.php PHP LDAP-dokumentation]
 • Zip (temmelig standard) er nødvendig til skabelonupload, import af .zip-arkiverede ressourcer og excel-eksport - se PHP Zip Extension-dokumentation
 • Zlib (temmelig standard) er nødvendig for ComfortUpdate - se [https ://php.net/manual/zlib.setup.php PHP Zlib-udvidelsesdokumentation]

I de fleste tilfælde vil din webserverudbyder eller systemadministrator være i stand til at hjælpe dig med disse valgfrie komponenter.

Hvis du vil køre Microsofts IIS-server, kan det også hjælpe at tage et kig på Installation på XP med IIS.

Browserkompatibilitet

Til den side, der tager undersøgelsen, understøtter vi i øjeblikket IE11 (intranet-tilstand ekskluderet) og alle nyere sammenlignelige browsere som Edge, FF, Chrome, Opera osv. med aktiveret JavaScript.

Til administrationsdelen understøtter vi i øjeblikket Edge og alle nyere sammenlignelige browsere som FF, Chrome, Opera osv. med aktiveret JavaScript. Vi understøtter ikke nogen Internet Explorer-versioner i administrationsdelen længere.

Skærmstørrelser

Vi understøtter enhver rimelig skærmstørrelse til undersøgelser (360px x 640px og op). Den mindste understøttede skærmopløsning for LimeSurvey administrationssiden er 1280px x 1024px.

Hosting for LimeSurvey

LimeSurvey burde fungere med de fleste hostingfirmaer, der leverer PHP og MySQL. Hvis du vil have en færdiginstalleret version af LimeSurvey, kan du prøve LimeSurvey Cloud, ellers tjek vores liste over LimeSurvey-kompatible hostingvirksomheder.

Download LimeSurvey-pakken

Download den seneste stabile LimeSurvey zip-pakke (der er også gzip-, bz2- og 7zip-pakker tilgængelige for din bekvemmelighed) og gem den på din lokale disk.

Udpak LimeSurvey-pakken

Udkomprimer zip-filen til en dedikeret mappe/mappe ved hjælp af din foretrukne komprimeringssoftware. Når du udkomprimerer filen, skal du sørge for at udkomprimere mappestrukturen med filerne (dette er standardadfærd for de fleste komprimeringsprogrammer). Stinavnet til installationsmappen bør ikke indeholde specialtegn '(' eller ')', men det kan indeholde tegnet mellemrum.

Indsaml information om din server

Du skal vide følgende ting for at installere LimeSurvey på din webserver korrekt:

 • Din tiltænkte webadresse, hvor dine scripts vil ligge (f.eks. http://my.domain.com/limesurvey).
 • Den fysiske diskplacering på din server, hvor dine scripts vil ligge (f.eks. /home/usr/htdocs/limesurvey).
 • IP/net-placeringen af din databaseserver (dvs. localhost' ').
 • Hvis din databaseserver bruger en ikke-standard port, så find ud af hvilken port det er.
 • Dit brugernavn og adgangskode til din databaseserver.
 • Hos de fleste udbydere kan du ikke lad scriptet oprette databasen, men skal gøre det selv. Hvis du bruger en sådan udbyder, skal du selv oprette en database (for eksempel limesurvey).

Upload filerne til din webserver

Brug dit FTP-program (f.eks. FileZilla), opret forbindelse til din webserver og opret en mappe til at gemme dine scripts. Upload derefter filerne ved hjælp af den mappestruktur, de er i. Sørg for at uploade filerne i binær tilstand (tjek indstillingerne for dit FTP-program). Bemærk venligst, at upload i ASCII-tilstand kan føre til ualmindelige fejl (f.eks. 'class not found'-fejl under installationen), også billeder uploades muligvis ikke korrekt.

Indstil mappetilladelser

For at scriptet skal fungere korrekt, kræver det en vis adgang til nogle mapper - dette gælder især for Linux/*nix-systemer.

 • "/limesurvey/tmp"-mappen (og alle dens undermapper og filer) bruges til importer og uploads og skal være indstillet til Læs og skriv for din webserver.
 • Mappen "/limesurvey/upload/" (og alle dens undermapper og filer) skal har også Læs og skriv til din webserver for at muliggøre upload af billed- og mediefiler.
 • "/limesurvey/application/config/"-mappen kræver også Læs og skriv tilladelser til din webserver.
 • De andre mapper kan indstilles til Read Only. Du ønsker måske i Linux/Unix at indstille tilladelserne på hver fil i mappen /limesurvey/admin til Skrivebeskyttet.
  Hvis du bruger Linux, afhænger indstilling af tilladelser af din webserverkonfiguration. For eksempel, hvis du bruger Apache HTTPD på CentOS, skal du skrive chmod -R 755<directory> ; chown -R apache<directory> . Dette vil give alle adgang til at læse, og din webserver vil have tilladelse til at skrive. Se følgende link for at få flere oplysninger om Linux-tilladelser.


Opret en databasebruger

LimeSurvey vil oprette en database og tabellerne i den. For at kunne gøre dette, skal den bruge brugernavnet og adgangskoden til en databasebruger. Vi anbefaler generelt at oprette en databasebruger med følgende tilladelser:

- MySQL: VÆLG, OPRET, INDSÆT, OPDATER, SLET, ÆNDRING, SLIP, INDEKS

- PostgreSQL: SELECT, INSERT, UPDATE, DELETE, TRUNCATE, TRIGGER

- Microsoft SQL Server: Ukendt - hvis du kan finde ud af disse oplysninger, bedes du udfylde dem.

Kør installationsscriptet

Gå til "example.org/limesurvey/admin". Hvis du har konfigureret alt korrekt, burde LimeSurvey-installationsprogrammet starte - følg blot instruktionerne. Du bliver spurgt, om du ønsker at oprette databasen og/eller oprette tabellerne inde i databasen. LimeSurvey vil derefter oprette de nødvendige tabeller i databasen.

Opret forbindelse til administrationsscriptet for første gang

Du er færdig, når installationen er færdig! Åbn din browser og indtast URL'en til LimeSurvey-administrationen. Hvis du antager, at du brugte 'limesurvey' som mappenavn til at gemme filerne i, vil dette være noget i retning af "http://www.example.com/limesurvey/admin".

Du bør få en login-skærm. Standard login-legitimationsoplysningerne (hvis de ikke er blevet ændret under installationen) er:

Bruger: admin
Adgangskode: adgangskode

Du vil blive bedt om at ændre standardadgangskoden, når du er logget ind. God fornøjelse!

Yderligere konfiguration

Caching

LimeSurvey bruger som standard Yii-filcachen, men den kan konfigureres til at bruge andre cache-motorer. Mulige andre caches er:

 • Memcached
 • Redis
 • WinCache
 • XCache

Se venligst Yii-dokumentationen for fuld beskrivelse.

Siden LimeSurvey 4.0.0 har du også mulighed for at cache beregninger i ExpressionScript. Dette kan give en betydelig fremskyndelse afhængig af undersøgelsens kompleksitet. For at aktivere emcachen skal du tilføje dette i din config.php-fil (components array):

'emcache' => array('class' => 'CFileCache'),

Som med den primære Yii-cache, kan andre cache-systemer bruges.

Template:Bemærk

Hvad hvis jeg har problemer...

Som alle computerprogrammer vil tingene for det meste fungere ligesom instruktionerne siger, men nogle gange vil de bare ikke. Der er for mange mulige årsager til, at tingene ikke går efter planen til at beskrive her. Hvis du har problemer, så tjek først Installation FAQ. Hvis du ikke finder dit svar der, bedes du skrive dit problem og eventuelle fejlmeddelelser i LimeSurvey-fora, åbn en -us support billet (kun for kunder, der bruger LimeSurvey Cloud), eller tilmeld dig vores Discord-kanal.