Actions

Versie Cloud en versie CE

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page LimeSurvey PRO vs LimeSurvey CE and the translation is 100% complete.


Inleiding

Opmerking: LimeSurvey PRO heet nu LimeSurvey Cloud.


Voordat we beginnen over LimeSurvey Cloud en LimeSurvey CE (LimeSurvey Community Edition), is het belangrijk om het verschil te weten tussen LimeSurvey en LimeSurvey GmbH.

LimeSurvey verwijst naar de webserver-gebaseerde software die gratis wordt verspreid onder de GNU General Public License v2 ( GPL v2) en hoger.

LimeSurvey GmbH verwijst naar het bedrijf dat is opgericht om de ontwikkeling van de LimeSurvey-software beter te coördineren en om verschillende betaalde LimeSurvey-services te bieden (bijv. Hosting, gepersonaliseerde sjablonen, add-on-pakketten, technische ondersteuning, enz.).

Meer informatie over de licentie: https://community.limesurvey.org/licence-trademark/.

LimeSurvey is Open-source software dat door iedereen vrij kan worden gebruikt, aangepast en gedistribueerd voor commercieel, privé of educatief doeleinden. Met uitzondering van de naam en het logo die een beschermd merk zijn.

LimeSurvey is Open-source software. De gehele code is dus beschikbaar. GitHub : https://github.com/LimeSurvey/LimeSurvey

Om LimeSurvey te installeren op de eigen computer (voor ontwikkelaars) of op een server zijn er minimale vereisten waaraan voldaan moet worden. De installatie wordt hier uitgebreid beschreven.

Voor gebruikers die het installatieproces misschien te tijdrovend vinden en voor degenen die geen kennis hebben van serverbeheer, biedt LimeSurvey GmbH haar Cloud hosting services aan. Hiermee wordt de installatie razendsnel voor u gemaakt!Termen als hosting services, self-hosted software, en personal server komen hier regelmatig voorbij. In deze blog gaan we dieper op deze concepten in.

Versie Cloud en versie CE

In onderstaande tabel noemen we de belangrijkste eigenschappen om ook de verschillen tussen deze diensten aan te geven:

Verschillen
LimeSurvey Cloud LimeSurvey CE
Hosting verzorgt door LimeSurvey. In 5 minuten een werkende installatie. De gebruiker zorgt voor de hosting.
U kunt kiezen uit de types: [FREE, BASIC, EXPERT en ENTERPRISE]. U kunt de gratis versie gebruiken of een van de premium packages (incl. functie ComfortUpdate, toegang tot oudere versies en veel beschikbare sjablonen).
U gebruikt altijd de nieuwste stabiele versie. U kunt de nieuwste versie gebruiken maar ook kiezen om een oudere versie te gebruiken.
Inclusief technische ondersteuning bij de betaalde packages. Inclusief technische ondersteuning van ComfortUpdate bij de premium packages.
Bevat alle functies van LimeSurvey. Bevat alle functies van LimeSurvey.
LimeSurvey Cloud bevat herinneringen voor de beperking wat het aantal responsen en de opslag betreft, zoals bij het abonnement is aangegeven. LimeSurvey CE kent deze herinneringen niet, de ruimte wordt beperkt door de ruimte op uw computer dan wel server.
Geen directe toegang tot server. Dat betekent dat u third-party plugins/extensions allen via ons kunt toevoegen. Dat bepaalt uzelf met de instellingen en het gebruik van extensions/add-ons.
Bij kleine wijzigingen wordt de upgrade automatisch door ons gedaan. Bij een grote wijziging bepaalt u wanneer die wordt gedaan. De functie ComfortUpdate zorgt voor de upgrade. Maar dat kan ook handmatig.
U hoeft geen tijd te besteden aan het hosten en het instellen van de server of de installatie. Ideaal voor doe-het-zelfers met technische kennis. Onze handleiding is daarbij een prima ondersteuning.
Betrouwbare respons, ook door het abonnement da automatisch verlengd wordt. Dat wordt bepaald door uw server en de configuratie.
U bent flexibel omdat u tot 3 dagen voor de verlenging kunt kiezen voor beëindiging van het abonnement. De software draait op uw servers. Dat wordt bepaald door uw eigen provider.
Dit is maar een samenvatting van de hoofdfuncties van deze twee versies van LimeSurvey. Uitgebreidere beschrijvingen staan hier: LimeSurvey CE en LimeSurvey Cloud.


LimeSurvey CE

We nemen nu even aan dat je kiest voor LimeSurvey CE en die versie wilt installeren op je server. Om LimeSurvey CE te downloaden klik in LimeSurvey op de tab Downloads.Je krijgt dan de pagina:  • LimeSurvey Cloud: Als je klikt op de knop Sign up for free wordt je gevraagd om eerst een LimeSurvey.org account aan te maken om toegang te krijgen tot je on-line LimeSurvey installatie. Lees eerst de LimeSurvey Cloud beknopte handleiding.
  • LimeSurvey CE: je kunt de software van LimeSurvey in verschillende bestandsformaten downloaden, maar ook een uitvoerbaar bestand kiezen. Je ziet dat er stabiele versies zijn en en testversies. Voor normaal gebruik kies je altijd de meest recente stabiele versie, of je moet ons willen helpen met testen door de meest recente development release te installeren.
Als je de allerlaatste ontwikkelingen wilt volgen, volg ons dan op GitHub.
  • Templates: Je kunt hier voorbeelden van enquêtes, labelsets en sjablonen in verschillende talen vinden. Alle sjablonen gemaakt door gebruikers. Je kunt ook eigen werk delen met andere gebruikers van LimeSurvey.
  • Extensions: LimeSurvey ondersteunt plugins en extensions. Je kunt hier een overzicht zien wat er aan third-party extensions beschikbaar is. (Je kunt ook een eigen extensie maken en die hier laten vermelden).


  Alleen LimeSurvey CE ondersteunt third-party plugins! Indien je in LimeSurvey Pro een extensie wilt gebruiken kun je om ondersteuning vragen.


LimeSurvey Cloud

Lees eerst de beknopte handleiding over hoe u een LimeSurvey Cloud account aanvraagt en hoe u uw eerste enquête aanmaakt.

In de video wordt uitgelegd hoe je voor LimeSurvey een professional account aanmaakt.

Wat heb ik nodig?

Er is misschien wel teveel informatie in een keer. Doe een kosten - baten analyse. Belangrijke aspecten zijn:

  • Geld: bijvoorbeeld de kosten om een server te laten draaien. Dat kan goedkoop, maar denk ook aan de LimeSurvey installatie en de server configuratie. Zeker als je complexe enquêtes wilt maken en additionele plugins wilt gebruiken (of die zelfs wilt laten maken).
  • Mensen: als je complexe dingen wilt doen, moet je dat door eigen mensen laten doen of laat je dat door gespecialiseerde bedrijven doen. Bekijk de LimeSurvey Cloud diensten en de bijbehorende ondersteuning.
  • Tijd: Tijd is beperkt. Tijd is bij elke beslissing belangrijk.

Bedenk wat je wilt en wat je organisatie zelf kan als je kiest tussen LimeSurvey Cloud en LimeSurvey CE.

In het algemeen is LimeSurvey Cloud eenvoudig, geen download of configuratie nodig. Probeer het eerst eens rustig uit en neem dan een van de beschikbare 'plans'. Als er al een webserver actief is probeer dan LimeSurvey CE. We hebben hier ook mooie opties bij met eenvoudige upgrades en aangepaste sjablonen.

Je kunt aanvullende ondersteuning en informatie vinden bij onze partners: https://www.limesurvey.com/.

Nog vragen?

We hebben een enthousiaste groep gebruikers. U kunt hier ook vragen stellen en zaken bespreken op onze LimeSurvey forums of via het IRC channel: