Actions

LimeSurvey PRO vs LimeSurvey CE

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page LimeSurvey PRO vs LimeSurvey CE and the translation is 100% complete.


Introducere

Notă: LimeSurvey PRO este acum LimeSurvey Cloud.


Înainte de a începe discuția despre LimeSurvey Cloud și LimeSurvey CE (LimeSurvey Community Edition), este important să înțelegem diferența dintre LimeSurvey și LimeSurvey GmbH.

„LimeSurvey” se referă la software-ul bazat pe server web care este distribuit gratuit sub GNU General Public License v2 ( GPL v2) și mai sus.

„LimeSurvey GmbH” se referă la compania care a fost construită în jurul software-ului LimeSurvey pentru a-și coordona mai bine dezvoltarea și a oferi diverse servicii plătite LimeSurvey (de exemplu, găzduire, șabloane personalizate, pachete suplimentare, suport tehnic etc.).

Aflați mai multe despre licența LimeSurvey la https://community.limesurvey.org/licence-trademark/.

Deoarece LimeSurvey are o licență publică generală și este un Open-source software , poate fi folosit, modificat și distribuit în scopuri comerciale, private și educaționale de către oricine, cu excepția numelui și a siglei, care sunt marcă înregistrată. De exemplu, LimeSurvey poate fi folosit cu ușurință pentru a crea și distribui chestionare pentru evaluarea claselor universitare sau a profesorilor, sau poate fi instalat pe un server privat în scopul efectuării de cercetări de piață online/offline pentru afacerea dvs.

LimeSurvey este un software cu sursă deschisă. Codul programului este complet dezvăluit. Îl puteți accesa la https://github.com/LimeSurvey/LimeSurvey.

Este necesar să îndepliniți un set minim de cerințe pentru a instala LimeSurvey pe computer (în scopuri de dezvoltare) sau pe server. Citiți ghidul de instalare pentru un ghid complet despre cum să instalați LimeSurvey.

Cu toate acestea, pentru utilizatorii care pot considera procesul de instalare prea complex și care nu au cunoștințe despre administrarea serverului, LimeSurvey GmbH oferă prețuri servicii de găzduire în cloud. Cu Cloud hosting services, o instanță LimeSurvey este creată pentru tine în câteva secunde!Destul de des, veți vedea cuvinte legate de „servicii de găzduire”, „software auto-găzduit” și „server personal” menționate în această secțiune wiki. Vă sugerăm următoarea postare de pe blogul nostru [1] pentru a înțelege mai bine aceste găzduire -concepte aferente.

LimeSurvey Cloud vs LimeSurvey CE

Consultați următorul tabel pentru un scurt rezumat al caracteristicilor fiecărui serviciu pentru o mai bună înțelegere a diferențelor dintre ele:

LimeSurvey Cloud vs LimeSurvey CE
LimeSurvey Cloud 'LimeSurvey CE'
Gazduirea este asigurata de LimeSurvey. Procesul de instalare nu trebuie să dureze mai mult de 5 minute. Auto-găzduit.
Puteți alege unul dintre cele patru tipuri de planuri: FREE, BASIC, EXPERT și ENTERPRISE. Puteți fie utilizați versiunea gratuită sau alegeți unul dintre trei planuri premium. Planurile premium conțin funcția ComfortUpdate, acces la versiuni mai vechi și o multitudine de șabloane de design.
Folosește întotdeauna cea mai recentă versiune stabilă a LimeSurvey. Aveți acces nu numai la cele mai recente versiuni , dar și celor mai în vârstă. Tu alegi ce să folosești.
Suport tehnic inclus pentru planurile plătite. Suport tehnic ComfortUpdate inclus pentru planurile premium.
Conține toate caracteristicile care face LimeSurvey grozav. Conține toate caracteristicile care fac LimeSurvey excelent.
LimeSurvey Cloud vine cu mementouri de răspuns și de utilizare a stocării datorită faptului că acestea sunt limitate în planul gratuit. LimeSurvey CE nu are mementouri privind răspunsul și utilizarea stocării. Limitările se datorează cantității de spațiu alocat de la serverul personal sarcinilor legate de LimeSurvey.
Fără acces direct la server. Pluginurile/extensiile terță parte pot fi adăugate la instanța dvs. LimeSurvey de către noi, la cerere. Dacă dețineți serverul dvs., puteți accesa instalarea LimeSurvey. Puteți începe să o ajustați și să faceți îmbunătățiri suplimentare adăugând extensii/suplimente suplimentare.
Instanța este actualizată automat de către noi pentru versiunile minore. Voi decideți asupra momentului pentru versiunile majore. Instrumentul ComfortUpdate este folosit pentru a actualiza instalarea LimeSurvey. Actualizarea se poate face și manual.
Configurarea serverului și a instalării se ocupă de noi, economisindu-vă timp prețios. Ideal pentru persoane practice cu cunoștințe tehnice. Manualul LimeSurvey Este un loc minunat pentru a începe să înveți.
Aflux de răspuns fiabil datorită unui sistem de abonament care se reînnoiește automat. Singura limitare este legată de serverul tău și configurația acesteia.
Mai multă flexibilitate - Aveți la dispoziție 3 zile până la data reînnoirii pentru a vă anula abonamentul! Software-ul este găzduit pe serverul dumneavoastră. Nu există legături între activitatea desfășurată de dvs. cu ajutorul software-ului LimeSurvey și LimeSurvey GmbH.
Rețineți că tabelul de mai sus este doar un rezumat al principalelor caracteristici oferite de cele două versiuni ale LimeSurvey. Pentru o descriere exhaustivă, accesați următoarele link-uri limesurvey.org: LimeSurvey CE sau LimeSurvey Cloud pentru a obține o descriere completă a fiecăruia.


LimeSurvey CE

Sunteți convins că „LimeSurvey CE” este potrivit pentru dvs.? Îl poți instala pe serverul tău acum. Pentru a descărca LimeSurvey CE, faceți clic pe fila „Descărcări” de pe pagina LimeSurvey.Se va încărca următoarea pagină:  • LimeSurvey Cloud: dacă faceți clic pe butonul Înscrieți-vă gratuit, vi se va cere mai întâi să creați un LimeSurvey .org pentru a crea și a accesa site-ul dvs. online LimeSurvey. Dacă doriți să utilizați serviciile noastre de găzduire, consultați următorul ghid de pornire rapidă: Ghid de pornire rapidă LimeSurvey Cloud.
  • LimeSurvey CE: Această opțiune vă permite pentru a descărca software-ul LimeSurvey, arhivat în mai multe formate, inclusiv un fișier executabil. Utilizați această opțiune dacă doriți să instalați LimeSurvey pe propriul server sau pe propriul computer pentru testare personală. Este ideal pentru persoanele practice cu cunoștințe tehnice. Veți vedea că LimeSurvey CE este împărțit în versiuni stabile și versiuni de dezvoltare. Pentru un software solid, alegeți versiunea stabilă. Dacă doriți să testați noi funcții LimeSurvey și să ne ajutați să le îmbunătățim, mergeți cu versiunea de dezvoltare.
Pentru a avea acces la cele mai recente dezvoltări software, urmăriți-ne pe GitHub.
  • Șabloane: Puteți găsi exemple de sondaje aici, seturi de etichete și șabloane de întrebări în diferite limbi. Toate șabloanele sunt create de comunitate. De asemenea, puteți contribui încărcând munca dvs. și făcând-o disponibilă public pentru alții.
  • Extensii: LimeSurvey acceptă pluginuri și extensii. Făcând clic pe linkul „Accesați extensiile”, obțineți acces la un director care conține toate extensiile terțelor LimeSurvey (acolo poate fi listată și propria dvs. contribuție).


  Numai LimeSurvey CE acceptă pluginuri terțe! Dacă doriți să utilizați o extensie în LimeSurvey Pro, vă rugăm să scrieți Support.


LimeSurvey Cloud

Consultați următorul ghid pas cu pas pentru a afla cum să creați un cont LimeSurvey Cloud și să lansați primul dvs. studiu.

De asemenea, puteți vizualiza următorul tutorial video despre cum să configurați un cont profesional pe LimeSurvey.

De ce am nevoie?

Există o mulțime de informații de înțeles. Suntem complet conștienți de acest lucru și s-ar putea să vă simțiți puțin copleșiți. Vă sugerăm să faceți o analiza cost-beneficiu. Câteva aspecte care merită luate în considerare:

  • Capital: Gândiți-vă la costurile de rulare a unui server, de exemplu. Chiar dacă online pot fi găsiți o mulțime de furnizori de găzduire low-cost, țineți cont de faptul că trebuie să aveți grijă nu numai de instalarea dvs. LimeSurvey, ci și de configurația serverului. Dacă doriți să creați sondaje mai complexe și/sau să instalați/creați pluginuri suplimentare, vor fi necesari angajați cu cunoștințe în PHP, HTML, CSS - ceea ce înseamnă costuri mai mari pentru dvs. și afacerea dvs.
  • 'Resurse umane' : Dacă sunt create sondaje complexe, ar putea fi necesari angajați cu abilități legate de IT. De aceea este mai bine (uneori) să externalizezi astfel de servicii. Puteți utiliza serviciile noastre LimeSurvey Cloud sau ajutorul oferit de partenerii noștri oficiali.
  • Timp: Timpul este o resursă limitată. Diferitele constrângeri legate de timp (de exemplu, termene limită, multe solicitări de cercetare calitativă din partea clienților dvs. etc.) transformă timpul într-o variabilă independentă importantă care ar trebui să vă influențeze cu siguranță decizia finală.

Gândiți-vă la toate nevoile dvs. posibile și la resursele disponibile înainte de a alege între LimeSurvey Cloud și LimeSurvey CE.

În general, dacă doriți să utilizați LimeSurvey fără nicio descărcare sau configurare, ar trebui să alegeți LimeSurvey Cloud. Puteți să-l testați liber atâta timp cât doriți și apoi să achiziționați unul dintre planurile de abonament. Cu toate acestea, dacă aveți o infrastructură de server care rulează și doriți să integrați LimeSurvey în aceasta, aruncați o privire la LimeSurvey CE. De asemenea, oferim planuri excelente LimeSurvey CE pentru a vă îmbunătăți instalarea cu actualizări cu un singur clic și mai multe teme personalizate.

Template:Notă

Dacă mai am întrebări?

Avem o comunitate extrem de utilă. Ești mai mult decât binevenit să postezi întrebările și/sau gândurile tale pe forumurile noastre LimeSurvey sau LimeSurvey Discord: