Actions

LimeSurvey PRO vs LimeSurvey CE

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page LimeSurvey PRO vs LimeSurvey CE and the translation is 100% complete.


Bevezetés

'Megjegyzés: A LimeSurvey PRO mostantól LimeSurvey Cloud.


Mielőtt elkezdené a 'LimeSurvey Cloud' és a LimeSurvey CE (LimeSurvey Community Edition) vitáját, fontos megérteni a LimeSurvey és a LimeSurvey GmbH közötti különbséget.

A „LimeSurvey” a webszerver-alapú szoftverre utal, amelyet a GNU General Public License v2 alatt szabadon terjesztenek ( GPL v2) és újabb.

A „LimeSurvey GmbH” arra a vállalatra utal, amely a LimeSurvey szoftver köré épült annak érdekében, hogy jobban koordinálja a fejlesztést, és különböző LimeSurvey fizetős szolgáltatásokat nyújtson (pl. tárhely, személyre szabott sablonok, kiegészítő csomagok, technikai támogatás stb.).

Tudjon meg többet a LimeSurvey licencéről: https://community.limesurvey.org/licence-trademark/.

Mivel a LimeSurvey általános nyilvános licenccel rendelkezik, és egy nyílt forráskódú szoftver , bárki felhasználhatja, módosíthatja és terjesztheti kereskedelmi, magán és oktatási célokra, kivéve a nevet és a logót, amelyek védjegyesek. Például a LimeSurvey egyszerűen használható kérdőívek létrehozására és terjesztésére egyetemi órák vagy oktatók értékeléséhez, vagy telepíthető egy privát szerverre, hogy online/offline piackutatást végezhessen vállalkozása számára.

A LimeSurvey egy nyílt forráskódú szoftver. A program kódja teljes mértékben nyilvánosságra került. Hozzáférhet a https://github.com/LimeSurvey/LimeSurvey oldalon.

A LimeSurvey telepítéséhez a számítógépére (fejlesztési célból) vagy a szerverére minimális követelményeknek meg kell felelnie. Olvassa el a telepítési útmutatónkat a LimeSurvey telepítésével kapcsolatos kimerítő útmutatóért.

Azonban azoknak a felhasználóknak, akik túl bonyolultnak találják a telepítési folyamatot, és nem ismerik a szerveradminisztrációt, a LimeSurvey GmbH a árképzés Cloud hosting szolgáltatások. A Cloud hosting szolgáltatások segítségével pillanatok alatt létrejön egy LimeSurvey példány!Ebben a wiki részben gyakran találkozhatunk a „tárhelyszolgáltatással”, a „saját hosztolt szoftverrel” és a „személyes szerverrel” kapcsolatos szavakkal. Javasoljuk blogunk következő bejegyzését, hogy jobban megértse ezeket a tárhelyszolgáltatásokat - kapcsolódó fogalmak.

LimeSurvey Cloud vs LimeSurvey CE

Tekintse meg az alábbi táblázatot az egyes szolgáltatások jellemzőinek rövid összefoglalásához, hogy jobban megértse a köztük lévő különbségeket:

LimeSurvey Cloud vs LimeSurvey CE
LimeSurvey Cloud 'LimeSurvey CE'
A tárhelyszolgáltatást a LimeSurvey biztosítja. A telepítési folyamat nem tarthat tovább 5 percnél. Self-hosted.
A négyféle előfizetés közül választhat: FREE, BASIC, EXPERT és ENTERPRISE. Lehetősége van használja az ingyenes verziót, vagy válasszon a három prémium csomag közül. A prémium csomagok tartalmazzák a ComfortUpdate funkciót, hozzáférést a régebbi verziókhoz és számos tervezési sablont.
Mindig a LimeSurvey legújabb stabil verzióját használja. Nem csak a legújabb kiadásokhoz férhet hozzá. , hanem a régebbieknek is. Ön választhatja ki, hogy melyiket használja.
Technikai támogatás a fizetős csomagokhoz. Technikai kényelem Frissítési támogatás a prémium csomagokhoz.
Minden olyan funkciót tartalmaz, tedd nagyszerűvé a LimeSurveyt. Tartalmazza az összes olyan funkciót, amely a LimeSurveyt nagyszerűvé teszi.
A LimeSurvey Cloud válasz- és tárhelyhasználati emlékeztetőket tartalmaz, mivel ezek korlátozottak az ingyenes csomagban. A LimeSurvey CE nem rendelkezik válasz- és tárhelyhasználati emlékeztetőkkel. A korlátozások a személyes szervertől a LimeSurvey-vel kapcsolatos feladatokhoz lefoglalt terület nagyságából fakadnak.
Nincs közvetlen szerver hozzáférés. Kérésre harmadik féltől származó beépülő modulokat/bővítményeket is hozzáadhatunk LimeSurvey-példányához. Ha Ön a szerver tulajdonosa, hozzáférhet a LimeSurvey telepítéséhez. Elkezdheti az módosítását, és további fejlesztéseket végezhet további bővítmények/kiegészítők hozzáadásával.
A példányt automatikusan frissítjük a kisebb verziókhoz. A főbb verziók időpontjáról Ön dönti el. A ComfortUpdate eszköz a LimeSurvey telepítésének frissítésére szolgál. A frissítés manuálisan is elvégezhető.
A szerver- és telepítéskonfigurációt mi kezeljük, így értékes időt takaríthat meg. Ideális műszaki ismeretekkel rendelkező, gyakorlatias emberek számára. A LimeSurvey kézikönyv Kiváló hely a tanulás megkezdéséhez.
Megbízható válaszbeáramlás az önmegújuló előfizetési rendszernek köszönhetően. Az egyetlen korlátozás a szerverre vonatkozik. és konfigurációja.
Nagyobb rugalmasság – A megújításig 3 nap áll rendelkezésére, hogy lemondja előfizetését! A szoftver a szerverén található. Nincs kapcsolat az Ön által a LimeSurvey szoftverrel és a LimeSurvey GmbH segítségével végzett tevékenység között.
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fenti táblázat csak a LimeSurvey két verziója által biztosított főbb funkciók összefoglalása. A kimerítő leírásért nyissa meg a következő limesurvey.org linkeket: LimeSurvey CE vagy LimeSurvey Cloud, hogy mindegyikről teljes leírást kapjon.


LimeSurvey CE

Meggyőződése, hogy a 'LimeSurvey CE megfelelő az Ön számára? Most telepítheti a szerverére. A LimeSurvey CE letöltéséhez kattintson a Letöltések fülre a [1] oldalon.A következő oldal töltődik be:  • LimeSurvey Cloud: Ha rákattint a 'Ingyenes regisztráció gombra, először felkérjük, hogy hozzon létre egy LimeSurvey .org fiókot az online LimeSurvey webhely létrehozásához és eléréséhez. Ha használni szeretné tárhelyszolgáltatásainkat, olvassa el a következő gyors üzembe helyezési útmutatót: LimeSurvey Cloud Quick Start Guide.
  • LimeSurvey CE: Ez az opció lehetővé teszi, hogy letöltheti a LimeSurvey szoftvert, több formátumban archiválva, beleértve a végrehajtható fájlt is. Használja ezt a lehetőséget, ha a LimeSurvey-t saját szerverére vagy saját számítógépére szeretné telepíteni személyes tesztelés céljából. Ideális műszaki ismeretekkel rendelkező, gyakorlatias emberek számára. Látni fogja, hogy a LimeSurvey CE stabil kiadásokra és fejlesztési kiadásokra oszlik. Sziklaszilárd szoftverhez válassza a stabil kiadást. Ha szeretné tesztelni a LimeSurvey új funkcióit, és segíteni szeretne nekünk azok fejlesztésében, használja a fejlesztői kiadást.
A legújabb szoftverfejlesztésekhez való hozzáféréshez kövessen minket a GitHubon.
  • Sablonok: Itt találhat példa felméréseket, címkekészleteket és kérdéssablonokat különböző nyelveken. Az összes sablont a közösség hozza létre. Ön is hozzájárulhat munkája feltöltésével és mások számára nyilvánosan elérhetővé tételével.
  • Bővítmények: A LimeSurvey támogatja a bővítményeket és a bővítményeket. Az "Ugrás a bővítményekhez" linkre kattintva hozzáférhet egy könyvtárhoz, amely tartalmazza az összes LimeSurvey harmadik féltől származó bővítményét (a saját hozzájárulása is szerepelhet ott).


  Csak a LimeSurvey CE támogatja a harmadik féltől származó bővítményeket! Ha bővítményt szeretne használni a LimeSurvey Pro-ban, kérjük, írja be a következőt: Support.


LimeSurvey Cloud

A következő lépésről lépésre megtudhatja, hogyan hozhat létre LimeSurvey Cloud fiókot és indíthatja el első felmérés.

A következő video-oktatóanyag is megtekinthető, hogyan hozhat létre professzionális fiókot a LimeSurvey-n.

Mire van szükségem?

Nagyon sok információt kell megragadni. Ezzel teljesen tisztában vagyunk, és egy kicsit túlterheltnek érezheti magát. Javaslom, hogy készítsen egy költség-haszon elemzést. Néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni:

  • Capital: Gondoljon például egy szerver üzemeltetésének költségeire. Annak ellenére, hogy sok olcsó tárhelyszolgáltató található az interneten, vegye figyelembe, hogy nem csak a LimeSurvey telepítésére, hanem a szerver konfigurációjára is ügyelnie kell. Ha összetettebb felméréseket szeretne készíteni és/vagy további bővítményeket telepíteni/létrehozni, akkor PHP, HTML, CSS ismeretekkel rendelkező munkavállalókra lesz szükség – ami magasabb költségeket jelent Önnek és vállalkozásának.
  • 'Humán erőforrás' : Ha komplex felméréseket készítenek, akkor szükség lehet informatikai ismeretekkel rendelkező alkalmazottakra. Ezért érdemesebb (néha) kiszervezni az ilyen szolgáltatásokat. Használhatja LimeSurvey Cloud szolgáltatásainkat vagy hivatalos partnereink segítségét.
  • Idő: Az idő korlátozott erőforrás. A különböző időhöz kapcsolódó korlátok (pl. határidők, sok minőségi kutatási kérés ügyfeleitől stb.) az időt egy fontos független változóvá alakítják, amely mindenképpen befolyásolja végső döntését.

Gondolja át az összes lehetséges igényeit és rendelkezésre álló erőforrásait, mielőtt a LimeSurvey Cloud és a LimeSurvey CE között választana.

Általában, ha letöltés vagy konfiguráció nélkül szeretné használni a LimeSurveyt, válassza a LimeSurvey Cloud lehetőséget. Szabadon tesztelheti, ameddig csak akarja, majd megvásárolhatja az egyik előfizetési csomagot. Ha azonban fut szerverinfrastruktúrája van, és abba szeretné integrálni a LimeSurvey-t, vessen egy pillantást a LimeSurvey CE-re. Kiváló LimeSurvey CE terveket is kínálunk a telepítés javításához egy kattintással történő frissítésekkel és több egyéni témával.

Template:Megjegyzés

Mi van, ha még mindig vannak kérdéseim?

Rendkívül segítőkész közösségünk van. Szívesen felteheti kérdéseit és/vagy gondolatait LimeSurvey fórumunkon vagy Discord csatornán: