Actions

LimeSurvey PRO срещу LimeSurvey CE

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page LimeSurvey PRO vs LimeSurvey CE and the translation is 100% complete.


Въведение

Забележка: LimeSurvey PRO вече е LimeSurvey Cloud.


Преди да започнете дискусията за LimeSurvey Cloud и LimeSurvey CE (LimeSurvey Community Edition), е важно да разберете разликата между LimeSurvey и LimeSurvey GmbH.

„LimeSurvey“ се отнася до софтуер, базиран на уеб сървър, който се разпространява свободно под GNU General Public License v2 ( GPL v2) и по-нови.

„LimeSurvey GmbH“ се отнася за компанията, която е изградена около софтуера LimeSurvey, за да координира по-добре неговото развитие и да предоставя различни платени услуги на LimeSurvey (напр. хостинг, персонализирани шаблони, допълнителни пакети, техническа поддръжка и др.).

Файл:help.png Научете повече за лиценза на LimeSurvey на https://community.limesurvey.org/licence-trademark/.

Тъй като LimeSurvey има общ публичен лиценз и е софтуер с отворен код , той може да бъде използван, модифициран и разпространяван за търговски, частни и образователни цели от всеки, с изключение на името и логото, които са търговска марка. Например, LimeSurvey може лесно да се използва за създаване и разпространение на въпросници за оценка на университетски класове или преподаватели или може да се инсталира на частен сървър с цел провеждане на онлайн/офлайн пазарни проучвания за вашия бизнес.

Файл:help.png LimeSurvey е софтуер с отворен код. Кодът на програмата е напълно разкрит. Можете да получите достъп до него на https://github.com/LimeSurvey/LimeSurvey.

Необходимо е да отговаряте на минимален набор от изисквания, за да инсталирате LimeSurvey на вашия компютър (за целите на разработката) или на вашия сървър. Прочетете нашето указания за инсталиране за изчерпателно ръководство как да инсталирате LimeSurvey.

Въпреки това, за потребители, които може да намерят инсталационния процес за твърде сложен и които нямат познания по администриране на сървър, LimeSurvey GmbH предлага ценообразуване на облачни хостинг услуги. С Облачни хостинг услуги екземпляр на LimeSurvey се създава за вас за секунди!Файл:help.png Доста често ще видите думи, свързани с „хостинг услуги“, „самостоятелно хостван софтуер“ и „личен сървър“, споменати в този уики раздел. Предлагаме следната публикация от нашия блог, за да разберете по-добре този хостинг -свързани понятия.

LimeSurvey Cloud срещу LimeSurvey CE

Разгледайте следната таблица за кратко резюме на характеристиките на всяка услуга за по-добро разбиране на разликите между тях:

LimeSurvey Cloud срещу LimeSurvey CE
'LimeSurvey Cloud' ''LimeSurvey CE'
Хостингът се предоставя от LimeSurvey. Процесът на инсталиране не трябва да отнеме повече от 5 минути. Сам хостван.
Можете да изберете един от четирите вида планове: БЕЗПЛАТЕН, ОСНОВЕН, ЕКСПЕРТЕН и ПРЕДПРИЯТИЕН. Можете или използвайте безплатната версия или изберете един от три премиум плана. Премиум плановете съдържат функцията ComfortUpdate, достъп до по-стари версии и множество шаблони за дизайн.
Винаги използва най-новата стабилна версия на LimeSurvey. Получавате достъп не само до най-новите версии , но и на по-възрастните. Вие избирате кой да използвате.
Техническа поддръжка, включена за платените планове. Техническа поддръжка за комфортно актуализиране, включена за премиум плановете.
Съдържа всички функции, които направете LimeSurvey страхотен. Съдържа всички функции, които правят LimeSurvey страхотен.
LimeSurvey Cloud идва с напомняния за отговор и използване на хранилището поради факта, че те са ограничени в безплатния план. LimeSurvey CE няма напомняния за отговор и използване на паметта. Ограниченията се дължат на количеството пространство, разпределено от личния сървър за свързаните с LimeSurvey задачи.
Няма директен достъп до сървъра. Плъгини/разширения на трети страни могат да бъдат добавени към вашия екземпляр на LimeSurvey от нас при поискване. Ако притежавате вашия сървър, можете да получите достъп до вашата инсталация на LimeSurvey. Можете да започнете да го променяте и да направите допълнителни подобрения, като добавите допълнителни разширения/добавки.
Екземплярът се актуализира автоматично от нас за второстепенни версии. Вие определяте момента във времето за основните версии. Инструментът ComfortUpdate се използва за актуализиране на инсталацията на LimeSurvey. Актуализацията може да се извърши и ръчно.
Конфигурирането на сървъра и инсталацията се обработва от нас, спестявайки ви ценно време. Идеален за практически хора с технически познания. Ръководството на LimeSurvey е страхотно място да започнете да учите.
Надежден приток на отговори поради система за самоподновяване на абонамент. Единственото ограничение е свързано с вашия сървър и неговата конфигурация.
Повече гъвкавост - Имате 3 дни до датата на подновяване, за да анулирате абонамента си! Софтуерът се хоства на вашия сървър. Няма връзки между извършената от вас дейност с помощта на LimeSurvey software и LimeSurvey GmbH.
Моля, имайте предвид, че горната таблица е само обобщение на основните функции, предоставени от двете версии на LimeSurvey. За изчерпателно описание посетете следните връзки към limesurvey.org: LimeSurvey CE или LimeSurvey Cloud, за да получите пълно описание на всеки.


LimeSurvey CE

Убедени ли сте, че LimeSurvey CE' е подходящ за вас? Можете да го инсталирате на вашия сървър сега. За да изтеглите LimeSurvey CE, щракнете върху раздела Изтегляния от страницата LimeSurvey.Ще се зареди следната страница:  • 'LimeSurvey Cloud': Ако щракнете върху бутона Регистрирайте се безплатно, първо ще бъдете помолени да създадете LimeSurvey .org акаунт, за да създадете и получите достъп до вашия онлайн сайт LimeSurvey. Ако искате да използвате нашите хостинг услуги, вижте следното кратко ръководство за стартиране: LimeSurvey Cloud Quick Start Guide.
  • LimeSurvey CE: Тази опция ви позволява за изтегляне на софтуера LimeSurvey, архивиран в няколко формата, включително изпълним файл. Използвайте тази опция, ако искате да инсталирате LimeSurvey на вашия собствен сървър или на вашия собствен компютър за лично тестване. Идеален е за практически хора с технически познания. Ще видите, че LimeSurvey CE е разделен на стабилни версии и версии за разработка. За стабилен софтуер изберете стабилната версия. Ако искате да тествате нови функции на LimeSurvey и да ни помогнете да ги подобрим, използвайте версията за разработка.
За да получите достъп до най-новите софтуерни разработки, ни последвайте в GitHub.
  • 'Шаблони:' Тук можете да намерите примерни анкети, набори от етикети и шаблони за въпроси на различни езици. Всички шаблони са създадени от общността. Можете също така да допринесете, като качите работата си и я направите публично достъпна за други.
  • Разширения: LimeSurvey поддържа плъгини и разширения. Като щракнете върху връзката „Отидете на разширенията“, вие получавате достъп до директория, която съдържа всички разширения на трети страни на LimeSurvey (вашият собствен принос също може да бъде посочен там).


  Само LimeSurvey CE поддържа плъгини на трети страни! Ако искате да използвате разширение в LimeSurvey Pro, моля, пишете на Support.


LimeSurvey Cloud

Обърнете се към следното ръководство стъпка по стъпка, за да научите как да създадете LimeSurvey Cloud акаунт и да стартирате първия си изследване.

Файл:help.png Можете също да видите следния видео урок за това как да настроите професионален акаунт в LimeSurvey.

Какво ми трябва?

Има много информация за улавяне. Ние сме напълно наясно с това и може да се почувствате малко преуморени. Предлагаме ви да направите анализ на разходите и ползите. Някои аспекти, които си струва да се вземат под внимание:

  • Капитал: Помислете за разходите за работа на сървър например. Въпреки че много евтини хостинг доставчици могат да бъдат намерени онлайн, имайте предвид, че трябва да се погрижите не само за вашата инсталация на LimeSurvey, но и за конфигурацията на сървъра. Ако искате да създадете по-сложни анкети и/или да инсталирате/създадете допълнителни плъгини, ще са необходими служители с познания по PHP, HTML, CSS - което означава по-високи разходи за вас и вашия бизнес.
  • ''Човешки ресурси' : Ако се създават сложни проучвания, може да са необходими служители с умения, свързани с ИТ. Ето защо е по-добре (понякога) подобни услуги да бъдат изнесени. Можете да използвате нашите услуги на LimeSurvey Cloud или помощта, предоставена от нашите официални партньори.
  • Време: Времето е ограничен ресурс. Различни ограничения, свързани с времето (напр. крайни срокове, много заявки за качествени изследвания от вашите клиенти и т.н.) превръщат времето във важна независима променлива, която определено трябва да повлияе на крайното ви решение.

Помислете за всички ваши възможни нужди и налични ресурси, преди да изберете между LimeSurvey Cloud и LimeSurvey CE.

Като цяло, ако искате да използвате LimeSurvey без изтегляне или конфигурация, трябва да изберете LimeSurvey Cloud. Можете да го тествате свободно, колкото желаете, и след това да закупите един от абонаментните планове. Ако обаче имате работеща сървърна инфраструктура и искате да интегрирате LimeSurvey в нея, погледнете LimeSurvey CE. Ние също така предлагаме страхотни планове на LimeSurvey CE за подобряване на инсталацията ви с актуализации с едно щракване и повече персонализирани теми.

Template:Забележка

Ами ако все още имам въпроси?

Имаме изключително полезна общност. Вие сте повече от добре дошли да публикувате вашите въпроси и/или мисли в нашите LimeSurvey форуми или Discord канал: