Actions

LimeSurvey PRO vs LimeSurvey CE

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page LimeSurvey PRO vs LimeSurvey CE and the translation is 100% complete.


Introduktion

Bemærk: LimeSurvey PRO er nu LimeSurvey Cloud.


Før du starter diskussionen om LimeSurvey Cloud og LimeSurvey CE (LimeSurvey Community Edition), er det vigtigt at forstå forskellen mellem LimeSurvey og LimeSurvey GmbH.

LimeSurvey henviser til den webserverbaserede software, der er frit distribueret under GNU General Public License v2 ( GPL v2) og nyere.

LimeSurvey GmbH refererer til virksomheden, der blev bygget op omkring LimeSurvey-softwaren for bedre at koordinere dens udvikling og levere forskellige LimeSurvey-betalte tjenester (f.eks. hosting, personlige skabeloner, tilføjelsespakker, teknisk support osv.).

Få mere at vide om LimeSurveys licens på https://community.limesurvey.org/licence-trademark/.

Fordi LimeSurvey har en General Public License og er en Open-source software , kan den bruges, ændres og distribueres til kommercielle, private og uddannelsesmæssige formål af enhver, med undtagelse af navn og logo, som er varemærkebeskyttet. For eksempel kan LimeSurvey nemt bruges til at oprette og distribuere spørgeskemaer til evaluering af universitetsklasser eller professorer, eller det kan installeres på en privat server med det formål at udføre online/offline markedsundersøgelser for din virksomhed.

LimeSurvey er en open source-software. Programmets kode er fuldt ud oplyst. Du kan få adgang til det på https://github.com/LimeSurvey/LimeSurvey.

Det er nødvendigt at opfylde et minimalt sæt krav for at installere LimeSurvey på din computer (til udviklingsformål) eller på din server. Læs vores installationsvejledning for en udtømmende guide til, hvordan du installerer LimeSurvey.

Til brugere, som måske finder installationsprocessen for kompleks, og som ikke har kendskab til serveradministration, tilbyder LimeSurvey GmbH prisfastsættelse af Cloud-hostingtjenester. Med Cloud-hostingtjenester oprettes en LimeSurvey-instans til dig på få sekunder!Ganske ofte vil du se ord relateret til hosting-tjenester, selv-hostet software og personlig server nævnt i denne wiki-sektion. Vi foreslår følgende indlæg fra vores blog for bedre at forstå disse hosting -relaterede begreber.

LimeSurvey Cloud vs LimeSurvey CE

Tjek følgende tabel for en kort oversigt over funktionerne i hver tjeneste for en bedre forståelse af forskellene mellem dem:

LimeSurvey Cloud vs LimeSurvey CE
LimeSurvey Cloud 'LimeSurvey CE'
Hosting leveres af LimeSurvey. Installationsprocessen bør ikke tage længere end 5 minutter. Selvhostet.
Du kan vælge en af de fire typer planer: FREE, BASIC, EXPERT and ENTERPRISE. Du kan enten brug den gratis version eller vælg en af de tre premium-planer. Premium-planerne indeholder ComfortUpdate-funktionen, adgang til ældre versioner og et væld af designskabeloner.
Bruger altid den seneste stabile version af LimeSurvey. Du får ikke kun adgang til de seneste udgivelser , men også til de ældre. Du vælger, hvilken du vil bruge.
Teknisk support inkluderet for de betalte planer. Teknisk ComfortUpdate-support inkluderet for premium-planerne.
Indeholder alle de funktioner, der gør LimeSurvey fantastisk. Indeholder alle de funktioner, der gør LimeSurvey fantastisk.
LimeSurvey Cloud kommer med påmindelser om svar og lagerbrug på grund af det faktum, at disse er begrænset på den gratis plan. LimeSurvey CE har ikke påmindelser om svar og lagerbrug. Begrænsninger skyldes mængden af plads, der er allokeret fra den personlige server til de LimeSurvey-relaterede opgaver.
Ingen direkte serveradgang. Tredjeparts plugins/udvidelser kan tilføjes til din LimeSurvey-instans af os på anmodning. Hvis du ejer din server, kan du få adgang til din LimeSurvey-installation. Du kan starte tilpasning og foretage yderligere forbedringer ved at tilføje yderligere udvidelser/tilføjelser.
Forekomsten opdateres automatisk af os for mindre versioner. Du bestemmer selv tidspunktet for større versioner. ComfortUpdate-værktøjet bruges til at opdatere LimeSurvey-installationen. Opdateringen kan også udføres manuelt.
Server- og installationskonfiguration håndteres af os, hvilket sparer dig værdifuld tid. Ideelt til praktiske mennesker med teknisk viden. LimeSurvey-manualen Er et godt sted at begynde at lære.
Plidelig svarindstrømning på grund af et selvfornyende abonnementssystem. Den eneste begrænsning er relateret til din server og dets konfiguration.
Mere fleksibilitet - Du har 3 dage til datoen for fornyelsen til at annullere dit abonnement! Softwaren er hostet på din server. Der er ingen links mellem den aktivitet, du udfører ved hjælp af LimeSurvey-softwaren og LimeSurvey GmbH.
Bemærk venligst, at ovenstående tabel kun er en oversigt over hovedfunktionerne i de to versioner af LimeSurvey. Få en udtømmende beskrivelse ved at gå til følgende limesurvey.org-links: LimeSurvey CE eller LimeSurvey Cloud for at få en komplet beskrivelse af hver.


LimeSurvey CE

Overbevist om, at LimeSurvey CE er det rigtige for dig? Du kan installere det på din server nu. For at downloade LimeSurvey CE skal du klikke på fanen Downloads fra siden LimeSurvey.Følgende side indlæses:  • LimeSurvey Cloud: Hvis du klikker på knappen Tilmeld dig gratis, bliver du først bedt om at oprette en LimeSurvey .org konto for at oprette og få adgang til dit online LimeSurvey-websted. Hvis du ønsker at bruge vores hostingtjenester, henvises til følgende hurtigstartguide: LimeSurvey Cloud Lynstartvejledning.
  • LimeSurvey CE: Denne mulighed giver dig mulighed for for at downloade LimeSurvey-softwaren, arkiveret i flere formater, inklusive en eksekverbar fil. Brug denne mulighed, hvis du ønsker at installere LimeSurvey på din egen server eller på din egen computer til personlig test. Den er ideel til praktiske mennesker med teknisk viden. Du vil se, at LimeSurvey CE er opdelt i stabile udgivelser og udviklingsudgivelser. For en bundsolid software, gå efter den stabile udgivelse. Hvis du vil teste nye LimeSurvey-funktioner og hjælpe os med at forbedre dem, skal du gå med udviklingsudgivelsen.
For at få adgang til den seneste softwareudvikling, følg os på GitHub.
  • Skabeloner: Du kan finde eksempler på undersøgelser her, etiketsæt og spørgsmålskabeloner på forskellige sprog. Alle skabeloner er oprettet af fællesskabet. Du kan også bidrage ved at uploade dit arbejde og gøre det offentligt tilgængeligt for andre.
  • Udvidelser: LimeSurvey understøtter plugins og udvidelser. Ved at klikke på linket "Gå til udvidelserne" får du adgang til en mappe, der indeholder alle LimeSurvey tredjeparts udvidelser (dit eget bidrag kan også være opført der).


  Kun LimeSurvey CE understøtter tredjeparts plugins! Hvis du gerne vil bruge en udvidelse i LimeSurvey Pro, bedes du skrive Support.


LimeSurvey Cloud

Se følgende trin-for-trin guide for at lære, hvordan du opretter en LimeSurvey Cloud konto og starter din første undersøgelse.

Du kan også se følgende videovejledning om, hvordan du opretter en professionel konto på LimeSurvey.

Hvad skal jeg bruge?

Der er meget information at få fat i. Vi er fuldstændig klar over dette, og du kan føle dig en smule overvældet. Vi foreslår, at du laver en cost-benefit analyse. Nogle aspekter, der er værd at tage med i overvejelserne:

  • Kapital: Tænk f.eks. på omkostningerne ved at drive en server. Selvom der kan findes mange billige hostingudbydere online, skal du tage højde for, at du ikke kun skal passe på din LimeSurvey-installation, men også med serverkonfigurationen. Hvis du vil lave mere komplekse undersøgelser og/eller installere/skabe yderligere plugins, vil der være behov for medarbejdere med viden inden for PHP, HTML, CSS - hvilket betyder højere omkostninger for dig og din virksomhed.
  • 'Human resources' : Hvis der laves komplekse undersøgelser, kan der være behov for medarbejdere med IT-relaterede færdigheder. Derfor er det bedre (nogle gange) at outsource sådanne tjenester. Du kan bruge vores LimeSurvey Cloud-tjenester eller hjælpen fra vores officielle partnere.
  • Tid: Tid er en begrænset ressource. Forskellige tidsrelaterede begrænsninger (f.eks. deadlines, masser af kvalitative undersøgelsesanmodninger fra dine kunder osv.) forvandler tid til en vigtig uafhængig variabel, som helt sikkert bør have indflydelse på din endelige beslutning.

Tænk på alle dine mulige behov og tilgængelige ressourcer, før du vælger mellem LimeSurvey Cloud og LimeSurvey CE.

Generelt, hvis du vil bruge LimeSurvey uden nogen download eller konfiguration, bør du vælge LimeSurvey Cloud. Du kan teste det frit, så længe du vil, og derefter købe en af abonnementsplanerne. Men hvis du har en kørende serverinfrastruktur og ønsker at integrere LimeSurvey i den, så tag et kig på LimeSurvey CE. Vi tilbyder også fantastiske LimeSurvey CE-planer for at forbedre din installation med et-klik-opdateringer og flere brugerdefinerede temaer.

Template:Bemærk

Hvad hvis jeg stadig har spørgsmål?

Vi har et yderst hjælpsomt fællesskab. Du er mere end velkommen til at stille dine spørgsmål og/eller tanker på vores LimeSurvey-fora eller Discord-kanal: