Actions

Pluginbeheer

From LimeSurvey Manual

Revision as of 18:37, 18 September 2021 by Han (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Algemeen

Vanaf versie 2.05 ondersteunt LimeSurvey plugins. Enkele plugins worden door het LimeSurvey-GmbH-team feitelijk toegevoegd aan LimeSurvey. Andere plugins worden door anderen ondersteund. Als je een andere plugin wilt gebruiken, kijk dan hier. Je kunt hier ook je eigen plugin toevoegen!

Standaard plugins

Om de huidige beschikbare plugins te bekijken die in je installatie al aanwezig zijn, kijk bij: Configuratie->Pluginbeheer.De volgende pagina wordt getoond:LimeSurvey GmbH ondersteunt de volgende plugins:


Neem contact op met ons team via de bugtracker, via de LimeSurvey Discord chat of het ticket system als er problemen zijn met een van de hier genoemde plugins.


Auditlog

De plugin Auditlog maakt een logboek van beheerders gebeurtenissen in een tabel met de naam <DB prefix> auditlog_log.

Meer informatie over de plugin en de opties.


Export results naar R

Indien ingeschakeld, kun je de enquêteresultaten exporteren naar R.


LDAP

Als je deze plugin activeert kun je basis-authenticatie laten doen op een LDAP-server. In PHP moet dan wel LDAP-support zijn ingeschakeld.


Inschakelen en instellen plugin AuthLDAP v2.05+:

  1. Schakel LDAP-support in je PHP.INI in.
  2. Controleer dat phpinfo.php toont dat LDAP enabled is.
  3. De locatie van LimeSurvey's interne phpinfo.php is: Configuratie -- Instellingen -- Algemene instellingen -- Overzicht. Onder de tabel staat de link "Toon PHPInfo".
  4. Ga naar LimeSurvey Pluginbeheer.
  5. Configureer de LDAP plugin.LimeSurvey internal database

Deze plugin is altijd ingeschakeld. Het gebruikt de interne LimeSurvey database. Het is een garantie dat je altijd kunt inloggen.


Meer informatie over authenticatie.


OldUrlCompat

Oude URL (voor 2.0) compatibel systeem.


STATA export

Activeer deze als je de enquêteresultaten wilt exporteren naar een STATA xml-bestand.

Druk op de knop Configureren om te kiezen of je het xml-bestand compatibel wilt maken met Stata 8 - State 12 of met state 13 of hoger.


Webserver

Met deze plugin gebeurt de authenticatie op de webserver, het resultaat wordt doorgegeven via een configuratie-instelling. Deze methode bestaat al enige tijd en werd toen gedaan via het bestand config.php. Als je deze authenticatie wilt gebruiken, dan moet je de plugin inschakelen, de authenticatie wordt dan niet meer via config.php gedaan maar met de instellingen van de plugin.

Veel gestelde vragen

Ik wil externe plugins gebruiken

Er zijn drie mogelijkheden om plugins van derden te gebruiken:

  • installeer LimeSurvey CE (Community-edition) op je eigen server - onbeperkte vrijheid om plugins van een ​​derde partij te kunnen gebruiken.
  • neem contact op met een van onze officiële partners en controleer of die partner de door je gewenste plugins van derden ondersteunen en onderhouden.
  • als je klant bent van LimeSurvey Pro en plugins van derden wilt installeren, moet je een zakelijke klant worden. Neem voor meer informatie contact op met ons op via onze ondersteuningspagina.


Het corporate package is gemaakt voor onze klanten die gepersonaliseerde professionele pakketten willen gebruiken (bijvoorbeeld extra opslagruimte, extra aliasdomeinen, app-plugins van derden, enzovoort). Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je meer wilt weten over deze service en hoe we deze voor je kunnen personaliseren.


Hoe kan ik een plugin installeren?

Om een eigen externe plugin te installeren, moet je toegang hebben tot de server (bijvoorbeeld de eigen LimeSurvey CE-installatie).

De standaardprocedure is om het zip-bestand van de plugin te downloaden en het uit te pakken in de map plugins van de LimeSurvey-installatie. Als dit eenmaal is gedaan, zou de plugin moeten worden weergegeven in het paneel Pluginbeheer.

Houd er rekening mee dat voor bepaalde apps van derden mogelijk extra stappen nodig zijn voor een juiste configuratie. Bekijk de door de ontwikkelaar meegeleverde informatie over de plugin.


Ontwikkelen van een eigen authenticatie plugin

Als je een eigen authenticatie plugin wilt maken, lees dan eerst dit.


Plugins - geavanceerd

Bekijk plugins, alleen voor ervaren gebruikers die meer willen weten over de werking van plugins en hoe je een nieuwe plugin kunt integreren in LimeSurvey.