Actions

Мениджър на плъгини

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Plugin manager and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎Tiếng Việt • ‎dansk • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎magyar • ‎polski • ‎română • ‎slovenščina • ‎български • ‎日本語

Общо

LimeSuvey поддържа плъгини от версия 2.05. Някои добавки се поддържат от екипа на LimeSurvey GmbH и са в core. И някои добавки се поддържат от други, извън екипа на LimeSurvey. Ако искате да ги използвате, вижте наличните добавки. Надяваме се, че ще добавите и свой собствен плъгин там!

Основни добавки

За достъп до текущите налични добавки, които идват с вашата инсталация на LimeSurvey, щракнете върху Конфигурация и изберете Мениджър на добавки':


Plugin manager.png


Ще се покаже следният панел:


Plugin Manager.png


LimeSurvey GmbH поддържа в момента следните плъгини:


Чувствайте се свободни да се свържете с екипа на LimeSurvey чрез програмата за проследяване на грешки, чат на общността на LimeSurvey в Discord или .limesurvey.org/customer-support/contact-us система за тикет, ако някой от горните добавки не работи правилно.


Дневник за проверка

Приставката Auditlog създава регистър на 'административните събития в конкретна таблица, наречена <DB prefix> auditlog_log.

За повече подробности относно плъгина и неговите опции проверете следния wiki раздел.


Експортиране на резултатите в R

Ако е активирано, ще можете да експортирате резултатите от проучването си в R.


LDAP

Чрез активирането на този плъгин можете да извършите основно удостоверяване срещу LDAP сървър. Уверете се, че вашата PHP конфигурация има активирана LDAP поддръжка.


Активиране и конфигуриране на настройки за плъгин AuthLDAP v2.05+:

  1. Активирайте LDAP в PHP.INI.
  2. Проверете дали phpinfo.php phpinfo.php показва, че LDAP е активиран.
  3. Местоположението на вградения phpinfo.php на LimeSurvey е: Конфигурация -- Настройки -- Глобални настройки -- Общ преглед. След това под таблицата ще имате връзка за „Показване на PHPInfo“.
  4. Отидете до LimeSurvey Plugin Manager.
  5. Конфигурирайте LDAP плъгин.


Template:Забележка


Вътрешна база данни на LimeSurvey

Този плъгин е активиран по подразбиране и не може да бъде деактивиран. Той използва вградената база данни LimeSurvey. Това е резервен механизъм, така че винаги можете да влезете в инсталацията, когато е необходимо.


Template:Забележка


OldUrlCompat

Стара система, съвместима с url (преди 2.0).


Експортиране на STATA

Активирайте го, ако искате да експортирате резултатите от проучването си в STATA .xml файл.

Натиснете бутона „Конфигуриране“, за да изберете дали искате .xml файлът да е съвместим със Stata 8 – State 12 или със State 13 или по-нова версия.


Уеб сървър

Този плъгин оставя удостоверяването на уеб сървъра и чете резултата от конфигурируема настройка на сървъра. Този метод съществува от известно време и е конфигуриран от config.php. Ако сте използвали това удостоверяване, трябва да активирате приставката в менюто на приставките и да преместите конфигурацията си от config.php в настройките на приставката.

Често задавани въпроси

Как мога да стартирам приставки на трети страни?

Има три възможности за стартиране на приставки на трети страни:

  • инсталирайте LimeSurvey CE (Community Edition) на вашия собствен сървър - неограничена свобода за стартиране на всяка трета страна плъгин;
  • свържете се с нашите официални партньори (изброени тук) и проверете дали поддържат и поддържат добавки на трети страни, които искате да използвате;
  • ако сте клиент на LimeSurvey Pro и искате да инсталирате плъгини на трети страни, трябва да станете корпоративен' клиент. За повече подробности относно корпоративния пакет, пишете на us чрез нашия нашата страница за поддръжка.


„Корпоративният пакет““ е създаден за нашите клиенти, които желаят да използват персонализирани професионални пакети (напр. допълнително място за съхранение, допълнителни псевдоними на домейни, плъгини за приложения на трети страни и т.н.). Не се колебайте да ни пишете, ако искате да научите повече за тази услуга и как можем да я персонализираме за вас.


Как мога да инсталирам плъгини на трети страни?

Template:Забележка

Стандартната процедура е да изтеглите .zip файла на плъгина и да го извлечете в папката с плъгини на вашата инсталация на LimeSurvey. След като бъде готово, трябва да се покаже в панела на Plugin Manager.

Моля, обърнете внимание, че някои приложения на трети страни може да изискват допълнителни стъпки за правилна конфигурация. За допълнителна информация изпратете съобщение до разработчика на съответния плъгин.


Мога ли да разработя свой собствен плъгин за удостоверяване?

Ако искате да разработите свой собствен плъгин за удостоверяване, моля, продължете да четете нашата wiki страница по тази тема - разработване на плъгин за удостоверяване.


Добавки - разширени

Щракнете тук, за да научите повече за добавките, как работят и как новите добавки могат да бъдат интегрирани в LimeSurvey.