Actions

Plugin manager

From LimeSurvey Manual

Revision as of 18:33, 9 October 2023 by Maren.fritz (talk | contribs) (Created page with "=Bővítmények – haladó=")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Általános

A LimeSuvey a 2.05-ös verzió óta támogatja a bővítményeket. Egyes bővítményeket a LimeSurvey GmbH csapata támogat, és a core-ban találhatók. Néhány beépülő modult pedig mások is támogatnak, a LimeSurvey csapatán kívül. Ha használni szeretné őket, nézze meg a elérhető bővítményeket. Reméljük, hogy a saját bővítményét is hozzáadja oda!

Core plugins

A LimeSurvey telepítésével együtt járó aktuálisan elérhető beépülő modulok eléréséhez kattintson a Konfiguráció elemre, és válassza a Plugin manager lehetőséget:A következő panel jelenik meg:LimeSurvey GmbH jelenleg a következő bővítményeket támogatja:


Lépjen kapcsolatba a LimeSurvey csapatával a the bug tracker, a LimeSurvey közösségi chaten a Discordon vagy a .limesurvey.org/customer-support/contact-us ticket system, ha a fenti beépülő modulok valamelyike nem működik megfelelően.


Auditlog

Az Auditlog beépülő modul létrehoz egy naplót az adminisztráció eseményekről egy adott táblában, melynek neve: <DB prefix> auditlog_log.

A bővítményről és opcióiról a következő wiki szakasz található.


==Eredmények exportálása R==-be


Ha engedélyezve van, a felmérés eredményeit exportálhatja az R-be.


LDAP

A beépülő modul aktiválásával alapvető hitelesítést hajthat végre egy LDAP-kiszolgálón. Győződjön meg arról, hogy a PHP konfigurációjában engedélyezve van az LDAP támogatás.


Az AuthLDAP v2.05+ bővítmény beállításainak engedélyezése és konfigurálása:

  1. Engedélyezze az LDAP-t a PHP.INI-ben.
  2. Ellenőrizze, hogy phpinfo.php phpinfo.php azt mutatja, hogy az LDAP engedélyezve van.
  3. A LimeSurvey beépített phpinfo.php helye: Konfiguráció -- Beállítások -- Globális beállítások -- Áttekintés. Ezután a táblázat alatt megjelenik a „PHPInfo megjelenítése” hivatkozás.
  4. Ugrás a LimeSurvey Plugin Manager oldalra.
  5. Az LDAP beépülő modul konfigurálása.


Template:Megjegyzés


LimeSurvey belső adatbázis

Ez a bővítmény alapértelmezés szerint aktiválva van, és nem tiltható le. A beépített LimeSurvey adatbázist használja. Ez egy tartalék mechanizmus, így szükség esetén bármikor bejelentkezhet a telepítésbe.


Template:Megjegyzés


OldUrlCompat

Régi (2.0 előtti) url-kompatibilis rendszer.


STATA export

Aktiválja, ha a felmérés eredményeit STATA .xml fájlba szeretné exportálni.

Nyomja meg a "Konfigurálás" gombot, és válassza ki, hogy az .xml fájl kompatibilis legyen a Stata 8 - State 12, vagy a State 13 vagy újabb verziókkal.


Webszerver

Ez a bővítmény a hitelesítést a webszerverre hagyja, és beolvassa az eredményt egy konfigurálható szerverbeállításból. Ez a módszer egy ideje létezik, és a config.php fájlból lett beállítva. Ha ezt a hitelesítést használta, engedélyeznie kell a beépülő modult a bővítmények menüjében, és át kell helyeznie a konfigurációt a config.php fájlról a bővítmény beállításaiba.

GYIK

Hogyan futtathatok harmadik féltől származó beépülő modulokat?

Három lehetőség van harmadik féltől származó beépülő modulok futtatására:

  • Telepítse a LimeSurvey CE-t (Community Edition) saját szerverére – korlátlan szabadság bármely harmadik fél futtatására csatlakoztat;
  • Vegye fel a kapcsolatot hivatalos partnereinkkel (ezek listája itt), és ellenőrizze, hogy támogatják-e és karbantartják-e a használni kívánt harmadik féltől származó beépülő modulokat;
  • Ha Ön LimeSurvey Pro ügyfél, és harmadik féltől származó beépülő modulokat szeretne telepíteni, 'vállalati ügyfélré kell válnia. A 'vállalati csomag-ról további részletekért írjon a következő címre: us a támogatási oldalunk.


A 'vállalati csomag azon ügyfeleink számára készült, akik személyre szabott professzionális csomagokat (pl. extra tárhelyet, extra alias domaineket, harmadik féltől származó alkalmazásbővítményeket stb.) szeretnének használni. Ne habozzon hogy írjon nekünk, ha többet szeretne megtudni erről a szolgáltatásról, és arról, hogyan tudjuk személyre szabni az Ön számára.


Hogyan telepíthetek harmadik féltől származó bővítményeket?

Template:Megjegyzés

A szokásos eljárás az, hogy letölti a beépülő modul .zip fájlját, és kicsomagolja a LimeSurvey telepítésének plugins mappájába. Ha elkészült, meg kell jelennie a Plugin Manager panelen.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy bizonyos harmadik féltől származó alkalmazások további lépéseket igényelhetnek a megfelelő konfigurációhoz. További információért írjon üzenetet a megfelelő bővítmény fejlesztőjének.


Fejleszthetek saját hitelesítési bővítményt?

Ha saját hitelesítési bővítményt szeretne fejleszteni, kérjük, olvassa tovább a témával foglalkozó wiki oldalunkat - hitelesítési bővítmény fejlesztése.


Bővítmények – haladó

Kattintson a ide, ha többet szeretne megtudni a bővítményekről, működésükről, és arról, hogyan lehet új beépülő modulokat integrálni a LimeSurvey-be.