Actions

Nastavitve ankete

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Survey settings and the translation is 100% complete.

Uvod

Meni z nastavitvami ankete uporabnikom omogoča urejanje različnih nastavitev, povezanih z anketo. Privzeto so na voljo naslednje nastavitve ankete:
Na zgornjem posnetku zaslona sta poudarjena dva gumba. Uporabniki jih lahko uporabljajo za preureditev dimenzij menija nastavitev ankete. Če želite preurediti glavni meni z nastavitvami ankete, povlecite desno stran menija v levo ali desno s klikom na tri pike. Če kliknete levo puščico, se meni strne in pomanjša, dokler ne ostane edini stranski meni z ikonami. Če se želite vrniti na privzeti pogled menija z nastavitvami ankete, kliknite desno puščico nad menijem z nastavitvami ankete. Z miško se pomaknite nad vsako možnost, da vidite, kaj posamezna ikona počne.

Datoteka:help.png Opomba: Meni lahko spremenite/uredite na straneh Konfiguracija menija in Konfiguracija vnosov menija. Do njih lahko dostopate iz konfiguracijskega pogovornega okna LimeSurvey. Priporočamo, da menije urejajo le napredni uporabniki.'


Template:Opomba

Pregled

Stran s pregledom ponuja pregled vaše ankete. Razdeljen je na dva dela:

  • 'Orodna vrstica za pregled: Funkcije iz orodne vrstice vam omogočajo, da začnete/ustavite anketo, preverite njeno logiko, jo shranite in izvozite, dodate udeležence ankete in ročno predstavite podatke udeležencev ankete (v primeru, da izvajate anketo brez povezave);
  • 'Povzetek ankete:' Kratek povzetek vaše ankete.


Za popoln opis preverite wiki stran Overview panel.

Splošne nastavitve

Splošne nastavitve ankete omogočajo uporabniku urejanje osnovnih podatkov o anketi, kot so lastnik ankete, e-pošta administratorja in predloga, uporabljena v anketi.

Za nadaljnje podrobnosti nadaljujte z branjem strani na naslednji wiki.

Besedilni elementi

Na plošči Besedilni elementi ankete lahko uredite naslov ankete in njen opis, pozdravna in končna sporočila, končni URL ter obliko decimalne oznake in datuma.

Za več podrobnosti odprite razdelek Elementi besedila ankete.


Nastavitve pravilnika o podatkih

Nabor možnosti, prikazan pod to možnostjo, je povezan z varnostnim besedilom/nastavitvami pravilnika. To so nastavitve, s katerimi se morajo udeleženci ankete seznaniti, preden izpolnijo anketo.

Za več podrobnosti obiščite naš razdelek wiki na nastavitve podatkovne politike.

Možnosti teme

Ta plošča je namenjena uporabnikom, ki bi radi izboljšali svoje predloge z uporabo funkcije dedovanja in tem bootswatch.

Za več podrobnosti obiščite naš razdelek wiki na možnosti teme.


Predstavitev

V tej plošči lahko urejate nastavitve, povezane s predstavitvijo in navigacijo. Te spremembe vplivajo na to, kako je anketa predstavljena udeležencem ankete. Izberete lahko, da prikažete število vprašanj na začetku ankete, vrstico napredka ali trenutno statistiko ankete, ko je končana, itd.

Za popoln opis dostopajte do naslednje povezave.

Nastavitve udeleženca

V tem meniju lahko urejate različne nastavitve tabele udeležencev ankete. Na primer, lahko se odločite za anonimiziranje vseh odgovorov, ki jih dobite v anketi, ali dovolite javno registracijo ankete.

Za popoln opis možnosti obiščite naš razdelek wiki o ravnanje udeležencev ankete.

Obvestila in podatki

Če želite podrobnosti, povezane z odgovorom, shraniti v tabele odgovorov, odprite to ploščo. Shranite lahko napotitveni URL, naslov IP, čase itd., kar vam lahko pomaga pri izdelavi bolj poglobljenih analiz. Poleg tega vam LimeSurvey omogoča uporabo ID-ja sledenja iz storitve Google Analytics.

Za več pojasnil preberite o nastavitvah za obvestila in upravljanje podatkov.


Objava in dostop

Ta nastavitev omogoča administratorju ankete, da izbere način, na katerega lahko udeleženci ankete dostopajo do ankete (npr. s kodami CAPTCHA lahko povečate varnost vaše ankete). Poleg tega lahko tukaj nastavite tudi datum/čas začetka/izteka.

Za več podrobnosti o vsaki možnosti preberite v našem priročniku o Objava in dostop.