Actions

Deelnemer instellingen

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Participant settings and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎Tiếng Việt • ‎dansk • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎magyar • ‎polski • ‎română • ‎slovenščina • ‎български • ‎日本語


Inleiding

Je kunt op dit paneel deelnemerstabel gerelateerde instellingen wijzigen. Je kunt bijvoorbeeld de responsen op je enquête anoniem maken of toestaan dat mensen zichzelf aanmelden als deelnemer. Lees ook : deelnemers.

Je kunt het via Deelnemer vanaf de Instellingen benaderen:


Survey menu - participant tokens.png

Paneel deelnemer instellingen

De beschikbare opties:


Participants tokens panel.png


Lengte toegangscode

Meestal voldoet de standaardwaarde van 15 (max. ondersteund 35) cijfers. De minimale lengte is 5, bij waarden kleiner dan 5 wordt 15 gebruikt. Bij het genereren van toegangscodes krijgen die de lengte die hier is bepaald.


Anonieme respons

Je kunt hier bepalen of een response gekoppeld kan worden aan de deelnemer. Standaardwaarde is "Nee". Bij "Ja" zijn de responsen anoniem, je kunt dan niet zien wie wat heeft ingevuld. Dat kan niemand, ook de beheerder niet. Je kunt wel specifiek elke response van je deelnemers bekijken. Dus analyse individueel en anoniem blijft mogelijk.


Important.png  Attentie : Indien deze optie wordt gebruikt worden de tijdstippen van inzending en afronding gezet op 1980-01-01 00:00, ongeacht andere instellingen. Anders zou je via de log van de webserver het token kunnen vinden van wanneer de enquête is gestart. Door het wissen van het tijdstip van afronding kun je ook niet iets uit de volgorde van inzenden iets afleidend. De anomiteit wordt dus beter gegarandeerd.Aanzetten persistent opslaan van antwoorden gebaseerd op toegangscodes

Als de enquête tokens gebruikt en niet anoniem is, dan kun je deze optie inschakelen. Je deelnemer kan dan de enquête verlaten en later doorgaan zonder de functie Hervat later. Bijvoorbeeld als hij/zij even iets anders wil doen of als er een internet probleem is. Als hij/zij dan weer op de link in de uitnodiging klikt dan gaat de deelnemer weer verder waar de deelnemer was gebleven en zijn de ingevulde antwoorden weer ingevuld.

Toestaan meerdere keren respons of wijzigen respons met een toegangscode

Bij inschakelen kunnen deelnemers hun link in de uitnodiging opnieuw gebruiken, ook als de enquête al verzonden is.

  • Als de enquête anoniem of open is, wordt er een respons toegevoegd. In het andere geval wijzigt de gebruiker de bestaande respons.
  • Als de enquête niet anoniem is en op tokens gebaseerde antwoordpersistentie is ingeschakeld, zal de gebruiker de bestaande antwoorden bijwerken. Als quota is geactiveerd: ingezonden antwoorden zijn niet aangevinkt, de deelnemer kan de reactie voor het inschakelen van quota bijwerken en een waarde buiten het quotum instellen.

Openbare aanmelding toestaan

Als je tokens gebruikt, dan kunnen alleen de uitgenodigde mensen de enquête invullen. Als je deze functie aanzet, dus op 'Aan' zet, dan kan een bezoeker zich registreren met naam en e-mailadres. LimeSurvey maakt dan een nieuw token in de deelnemerstabel aan voor deze bezoeker, en stuurt vervolgens ook een uitnodiging per e-mail. Elk e-mailadres kan maar een keer gebruikt worden.

HTML-formaat voor toegangscode e-mails gebruiken

Als dit wordt ingeschakeld, dan wordt elke e-mail die over de deelname gaat als HTML verzonden (uitnodiging, herinnering, bevestiging). Dit is ook de standaardwaarde. Er kan dan een mooiere e-mail verzonden worden omdat er meer opmaak mogelijk is.

Vanaf versie 4 is bij het gebruik van HTML-format een WYSIWYG editor beschikbaar om e-mail sjablonen te bewerken.

Deze instelling wordt ook gebruikt voor E-mail basis/gedetailleerde bevestiging.
Important.png  Attentie : Als je geen HTML gebruikt controleer dan goed hoe de e-mails er komen uit te zien.


Verzenden e-mails ter bevestiging

Indien ingeschakeld ontvangt de deelnemer een bevestiging per e-mail op het moment dat de enquête afgerond wordt.