Actions

Nastavitve udeleženca

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Participant settings and the translation is 100% complete.


Uvod

V tej plošči lahko urejate različne nastavitve tabele udeležencev ankete. Na primer, lahko se odločite za anonimiziranje vseh odgovorov, ki jih dobite v anketi, ali dovolite javno registracijo ankete. Skupaj s ploščo Udeleženci ankete predstavlja močno funkcijo LimeSurvey.

Za dostop do teh nastavitev kliknite Nastavitve udeleženca iz menija Nastavitve.


Plošča z nastavitvami udeleženca

Na voljo so naslednje možnosti:Nastavite dolžino žetona na

Običajno privzete vrednosti 15 (največja podprta vrednost: 35) števk ni treba spreminjati. Če pa želite spremeniti to nastavitev, vnesite številko (X), ki je večja od 5. Če je vnesena številka manjša od 5, bo pretvorjena v privzeto vrednost 15. Pri generiranju žetonov, vsi žetoni bodo uporabljali dolžino X števk.'


Anonimizirani odgovori

Ta možnost vam omogoča, da ugotovite, ali se odgovori na vašo anketo ujemajo z informacijami iz vaše tabele udeležencev ankete ali ostanejo "anonimni". Privzeto je "Ne". Če izberete »Da«, je vaša anketa nastavljena tako, da anonimizira odgovore – ne bo mogoče povezati odgovorov in udeležencev. Tudi skrbnik ne bo mogel povezati podatkov o odzivih in podatkov o udeležencih. Vedno pa si boste lahko posebej ogledali vsak odgovor, ki so ga vaši udeleženci vnesli v anketo. Tako je še vedno mogoče opraviti individualne in anonimne analize.


  Pozor : Če je ta funkcija aktivirana, sta datum oddaje odgovora in datum dokončanja žetona vedno nastavljena na 1980-01-01 00:00, ne glede na druge nastavitve. Če razveljavite datum oddaje, se ne ujemate z dnevniki spletnega strežnika, kjer bi se ključ žetona lahko prikazal, ko se anketa začne. Razveljavitev datuma dokončanja žetona zagotavlja, da ne morete uskladiti vrstnega reda predloženih odgovorov z vrstnim redom datuma/časa žetona.Omogoči obstojnost odgovorov na podlagi žetonov

Če vaša anketa uporablja žetone in vaši odgovori niso anonimizirani, boste morda želeli omogočiti to funkcijo. Če to vklopite, bodo vaši udeleženci lahko zapustili anketo in nadaljevali pozneje kadar koli brez uporabe funkcije »Nadaljuj pozneje« – na primer, ko jih kaj zmoti ali se njihov brskalnik zruši. Ko ponovno kliknejo povezavo do povabila, bodo ugotovili, da so njihovi odgovori še vedno na mestu, ko se vrnejo k anketi, in se bodo celo znašli na isti strani, kjer so bili pred odhodom.

Dovoli več odgovorov ali posodobi odgovore z enim žetonom

Če je ta možnost aktivirana, se bodo udeleženci lahko vrnili k svoji anketi s klikom na povezavo za povabilo, tudi če so anketo že oddali.

  • Če je anketa anonimna ali je "Omogoči obstojnost odziva na osnovi žetonov" nastavljeno na "Ne", bo to dodalo nov odgovor.
  • Če anketa ni anonimna in je omogočeno vztrajanje odgovorov na osnovi žetonov, bo uporabnik posodobil obstoječe odgovore. Če je kvota aktivirana: poslani odgovor ni preverjen, lahko udeleženec posodobi odgovor za omogočanje kvote in nastavi vrednost izven kvote.

Dovoli javno registracijo

Če za nadzor dostopa do svoje ankete uporabljate žetone, lahko anketo uporabljajo le osebe, ki imajo v tabeli udeležencev ankete dodeljen vnos in edinstven žeton. Če želite uporabljati žetone, vendar dovoliti tudi javno registracijo, to nastavite na "Da". Nastavitev "Da" bo obiskovalcu omogočila registracijo svojega imena in elektronskega naslova. Skript bo za to osebo ustvaril nov vnos v vaši tabeli udeležencev ankete in ji nato poslal e-poštno sporočilo s povabilom. Skript bo zagotovil, da lahko samo ena oseba na e-poštni naslov izpolni vašo anketo.

Uporabi HTML format za žetonska e-poštna sporočila

Ko je omogočeno, bodo vsa e-poštna sporočila, poslana prek vmesnika za upravljanje e-poštnega sistema LimeSurvey (vabila, opomniki, potrditve), oblikovana kot HTML. Nato boste lahko za ta e-poštna sporočila uporabili obogateno oblikovanje. Privzeta vrednost je "Da".

Od različice 4.x naprej bo pri uporabi formata HTML urejevalnik WYSIWYG na voljo za urejanje e-poštnih predlog.

Ta nastavitev se uporablja za osnovna in podrobna skrbniška obvestila preveč.
  Pozor : Ko vklopite ali izklopite to funkcijo, boste morali še enkrat preveriti, ali so vaše e-poštne predloge še vedno prikazane, kot želite.


Pošlji potrditveno e-pošto

Če je omogočeno, bo udeleženec prejel potrditveno e-pošto, da je bila anketa poslana.