Actions

Résztvevő beállításai

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Participant settings and the translation is 100% complete.


Bevezetés

Ezen a panelen szerkesztheti a felmérésben résztvevők különböző táblázatbeállításait. Dönthet például úgy, hogy anonimizálja a felmérésből kapott összes választ, vagy engedélyezheti a nyilvános felmérés regisztrációját. A Felmérés résztvevői panellel együtt képviseli a LimeSurvey hatékony funkcióját.

A beállítások eléréséhez válassza a Résztvevő beállításai menüpontot a Beállítások menüben.


Résztvevői beállítások panel

A következő lehetőségek állnak rendelkezésre:A token hosszának beállítása

Általában az alapértelmezett 15 (maximális támogatott érték: 35) számjegyű értéket nem kell módosítani. Ha azonban módosítani szeretné ezt a beállítást, kérjük, adjon meg egy számot (X), amely nagyobb, mint 5. Ha a megadott szám kisebb, mint 5, akkor a rendszer az alapértelmezett 15-re konvertálja. Tokenek generálásakor, minden token X számjegy hosszúságú lesz.


Anonimizált válaszok

Ez az opció lehetővé teszi annak meghatározását, hogy a kérdőívre adott válaszok megfeleltethetők-e a felmérés résztvevői táblázatában szereplő információknak, vagy "névtelenül" maradnak-e. Az alapértelmezett a "Nem". Ha az „Igen” lehetőséget választja, akkor a kérdőív a válaszok anonimizálására van beállítva – nem lesz mód a válaszok és a résztvevők összekapcsolására. Még az adminisztrátor sem tudja összekapcsolni a válaszadatokat és a résztvevők adatait. Mindazonáltal mindig konkrétan megtekintheti a felmérésben résztvevői által megadott válaszokat. Így az egyéni és anonim elemzések továbbra is elvégezhetők.


  Figyelem : Ha ez a funkció be van kapcsolva, a válaszküldés dátuma és a token befejezésének dátuma mindig 1980-01-01 00:00 lesz, az egyéb beállításoktól függetlenül. A beküldés dátumának érvénytelenítése biztosítja, hogy nem egyezik a webszerver naplóival, ahol a token kulcs megjelenhet a felmérés indításakor. A token befejezési dátumának érvénytelenítése garantálja, hogy a beküldött válaszok sorrendjét nem tudja igazítani a token dátumának/időjének sorrendjéhez.Token-alapú válaszmegmaradás engedélyezése

Ha a felmérése tokeneket használ, és a válaszai nem anonimizáltak, érdemes lehet engedélyezni ezt a funkciót. Ha bekapcsolja ezt, a résztvevők bármikor elhagyhatják a kérdőívet, és később folytathatják a „Folytatás később” funkció nélkül – például ha elterelődik a figyelmük, vagy a böngésző összeomlik. Ha ismét rákattint a meghívó linkre, a kérdőívre adott válaszai továbbra is a helyükön maradnak, amikor visszatérnek a felméréshez, és még ugyanazon az oldalon találják magukat, ahol az indulás előtt.

Több válasz engedélyezése vagy a válaszok frissítése egyetlen tokennel

Ha ez az opció be van kapcsolva, a résztvevők a meghívó linkre kattintva visszatérhetnek a felmérésükhöz, még akkor is, ha már elküldték a felmérést.

  • Ha a felmérés névtelen, vagy a „Token-alapú válaszmegmaradás engedélyezése” értéke „Nem”, ez új választ ad hozzá.
  • Ha a felmérés nem anonim, és a token alapú válaszok megmaradása engedélyezett, a felhasználó frissíti a meglévő válaszokat. Ha a kvóta aktiválva van: a beküldött válasz nincs bejelölve, a résztvevő frissítheti a kvóta engedélyezésére adott választ, és beállíthat egy kvótán kívüli értéket.

Nyilvános regisztráció engedélyezése

Ha tokenekkel szabályozza a felméréshez való hozzáférést, csak azok használhatják a felmérést, akiknek bejegyzése és egyedi tokenje van a felmérés résztvevői táblázatában. Ha tokeneket szeretne használni, de engedélyezni szeretné a nyilvános regisztrációt is, állítsa ezt "Igen" értékre. Az "Igen" beállítás lehetővé teszi a látogató számára, hogy regisztrálja nevét és e-mail címét. A szkript új bejegyzést hoz létre a felmérés résztvevőinek táblázatában ehhez a személyhez, majd meghívó e-mailt küld neki. A szkript biztosítja, hogy e-mail címenként csak egy személy tudja kitölteni a felmérést.

Használjon HTML formátumot a token e-mailekhez

Ha engedélyezve van, a LimeSurvey e-mail rendszer kezelési felületén keresztül küldött összes e-mail (meghívó, emlékeztető, visszaigazolás) HTML formátumú lesz. Ezután használhatja a gazdag formázást ezekhez az e-mailekhez. Az alapértelmezett érték "Igen".

A 4.x verziótól kezdve HTML formátum használata esetén egy WYSIWYG szerkesztő áll rendelkezésre az e-mail sablonok szerkesztéséhez.

  Figyelem : Ha be- vagy kikapcsolja ezt a funkciót, még egyszer ellenőriznie kell, hogy e-mail sablonjai továbbra is úgy jelennek-e meg, ahogyan szeretné.


Megerősítő e-mailek küldése

Ha engedélyezve van, a résztvevő megerősítő e-mailt kap a felmérés elküldéséről.