Actions

QS

QS:Em validare q

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page QS:Em validation q and the translation is 100% complete.


Ecuația de validare a întrebării (em_validation_q)

Descriere

Aceasta este o ecuație care este utilizată pentru a valida întreaga întrebare (de exemplu, toate părțile sale în mod colectiv pentru o întrebare cu mai multe răspunsuri). Dacă întrebarea nu respectă criteriile de validare, atunci va fi afișat mesajul em_validation_q_tip (folosește stilul CSS .error). Acest sfat folosește stilul CSS .em_q_fn_validation, care este ascuns în mod implicit în template.css.

Principala diferență dintre această caracteristică și ecuațiile de validare a subîntrebării (opțiunea em_validation_sq) este că, pentru această caracteristică, dacă întrebarea (sau părțile de întrebare) nu validează, atunci ar putea fi afișat un mesaj de eroare. Pentru validarea subîntrebării, fiecare celulă de introducere a textului (de exemplu, într-un tip de întrebare matrice, dar poate fi aplicată și la tipurile de întrebări cu o singură intrare) va fi stilată astfel încât culoarea de fundal să fie roșie (deschisă).

Valori valide

  • Orice ecuație care utilizează sintaxa ExpressionScript, fără acolade înconjurătoare.

Exemplu

  • Doriți să colectați informații demografice de la utilizatori printr-o întrebare text scurtă și să confirmați că utilizatorul a introdus o adresă de e-mail și un număr de telefon valide.

Acest exemplu arată cum arată întrebarea cu răspunsuri nevalide:

Și iată cum arată cu un răspuns nevalid:

Iată cum editați o întrebare pentru a introduce acele informații:

Și aici este o parte din Show Logic File de ieșire care vă permite să verificați acuratețea expresiei și să vă asigurați că nu există erori de sintaxă:

După cum puteți vedea, ecuația de validare testează că atât e-mailul, cât și numărul de telefon sunt fie goale, fie se potrivesc cu un filtru de expresii regulate.

Sfatul de validare afișează mesajul de avertizare numai dacă telefonul sau e-mailul pare nevalid.

 Hint: Pentru a crea mesaje complexe de validare, citiți despre utilizarea ExpressionScript.


Dacă doriți să importați exemplul de mai sus în instalarea LimeSurvey, descărcați următorul fișier .lsq: Em_validation_q_example.zip.

 Hint: Nu uitați, LimeSuvey folosește sintaxa Perl pentru expresiile regulate, așa că ar trebui să înceapă și să se termine cu / (caracter oblic)!


Categoria:Setări întrebăriCategoria:Opțiuni logice întrebări


Un alt exemplu ușor diferit poate fi descărcat mai jos. Se precizează că niciunul dintre cele trei câmpuri de subîntrebare nu poate fi gol în același timp și că cel puțin unul dintre ele trebuie completat (conform expresiei regulate corespunzătoare). Descărcați întrebarea de la aici.