Actions

QS

QS: Em validering q

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page QS:Em validation q and the translation is 100% complete.


Spørgsmålsvalideringsligning (em_validation_q)

Beskrivelse

Dette er en ligning, der bruges til at validere hele spørgsmålet (f.eks. alle dets dele samlet for et spørgsmål med flere svar). Hvis spørgsmålet ikke opfylder valideringskriterierne, vil em_validation_q_tip-meddelelsen blive vist (den bruger CSS-stilen .error). Dette tip bruger .em_q_fn_validation CSS-stilen, som er skjult som standard i template.css.

Den største forskel mellem denne funktion og underspørgsmålsvalideringsligningerne (em_validation_sq option) er, at hvis spørgsmålet (eller spørgsmålsdelene) mislykkes i valideringen, kan der vises en fejlmeddelelse for denne funktion. Til validering af underspørgsmål vil hver tekstindtastningscelle (f.eks. i en array-spørgsmålstype, men den kan også anvendes på enkeltindtastningsspørgsmålstyper) styles, så baggrundsfarven er (lys)rød.

Gyldige værdier

  • Enhver ligning, der gør brug af ExpressionScript-syntaksen, uden omgivende krøllede klammeparenteser.

Eksempel

  • Du ønsker at indsamle demografiske oplysninger fra brugere via flere korte tekstspørgsmål, og du vil bekræfte, at brugeren har indtastet en gyldig e-mailadresse og telefonnummer.

Dette eksempel viser, hvordan spørgsmålet ser ud med ugyldige svar:

Og sådan ser det ud med ét ugyldigt svar:

Sådan redigerer du et spørgsmål for at indtaste disse oplysninger:

Og her er en del af Vis logikfil output, der lader dig kontrollere nøjagtigheden af dit udtryk og sikre, at der ikke er syntaksfejl:

Fil:validation-logic.jpg

Som du kan se, tester valideringsligningen, at både e-mail og telefonnummer enten er tomme eller matcher et regulært udtryksfilter.

Valideringstipset viser kun advarselsmeddelelsen, hvis telefonen eller e-mailen ser ugyldig ud.

 Hint: For at oprette komplekse valideringsmeddelelser, læs om brugen af ExpressionScript.


Hvis du ønsker at importere eksemplet fra oven til din LimeSurvey-installation, skal du downloade følgende .lsq-fil: Em_validation_q_example.zip.

 Hint: Husk, LimeSuvey bruger Perl-syntaksen til regulære udtryk, så de bør starte og slutte med / (skråstreg)!


Kategori:SpørgsmålsindstillingerKategori:Spørgsmålslogikindstillinger


Et andet lidt anderledes eksempel kan downloades nedenfor. Den angiver, at ingen af de tre underspørgsmålsfelter kan være tomme på samme tid, og at mindst et af dem skal udfyldes (i henhold til dets tilsvarende regulære udtryk). Download spørgsmålet fra her.