Actions

QS

QS: Em érvényesítés q

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page QS:Em validation q and the translation is 100% complete.


Kérdésérvényesítési egyenlet (em_validation_q)

Leírás

Ez egy egyenlet, amelyet a teljes kérdés érvényesítésére használnak (pl. több válaszos kérdés esetén annak összes részét együttesen). Ha a kérdés nem felel meg az érvényesítési feltételeknek, akkor az em_validation_q_tip üzenet jelenik meg (a .error CSS stílust használja). Ez a tipp a .em_q_fn_validation CSS-stílust használja, amely alapértelmezés szerint el van rejtve a template.css fájlban.

A fő különbség e szolgáltatás és az alkérdés-érvényesítési egyenletek (em_validation_sq opció) között az, hogy ennél a szolgáltatásnál, ha a kérdés (vagy kérdésrészek) ellenőrzése sikertelen, hibaüzenet jelenhet meg. Az alkérdés-érvényesítéshez minden szövegbeviteli cella (pl. tömbkérdéstípusban, de alkalmazható egyetlen bejegyzéses kérdéstípusokra is) úgy lesz stílusozva, hogy a háttérszín (világos) piros legyen.

Érvényes értékek

  • Minden egyenlet, amely az ExpressionScript szintaxist használja, környező kapcsos zárójelek nélkül.

Példa

  • Demográfiai információkat szeretne gyűjteni a felhasználóktól egy több rövid szöveges kérdés segítségével, és szeretné ellenőrizni, hogy a felhasználó érvényes e-mail címet és telefonszámot adott-e meg.

Ez a példa azt mutatja be, hogyan néz ki a kérdés érvénytelen válaszokkal:

És így néz ki egy érvénytelen válasz mellett:

A következőképpen módosíthatja a kérdést az adatok megadásához:

És itt van a Show Logic File kimenet, amely lehetővé teszi a kifejezés pontosságának ellenőrzését, és annak biztosítását, hogy nincsenek-e szintaktikai hibák:

Amint láthatja, az érvényességi egyenlet azt teszteli, hogy az e-mail-cím és a telefonszám üres-e, vagy megfelel-e egy reguláris kifejezés-szűrőnek.

Az érvényesítési tipp csak akkor jeleníti meg a figyelmeztető üzenetet, ha a telefon vagy az e-mail érvénytelennek tűnik.

Template:Tipp

Ha importálni szeretné a fenti példát a LimeSurvey telepítésébe, töltse le a következő .lsq fájlt: Em_validation_q_example.zip.

Template:Tipp


Kategória:KérdésbeállításokKategória:Kérdéslogikai beállítások


Egy másik, kissé eltérő példa letölthető alább. Kimondja, hogy a három részkérdésmező egyike sem lehet egyszerre üres, és legalább az egyiket ki kell tölteni (a megfelelő reguláris kifejezésnek megfelelően). Töltse le a kérdést innen.