Actions

Eerste keer inloggen - je gebruikersvoorkeuren

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page First login - your user preferences and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎Tiếng Việt • ‎dansk • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎magyar • ‎polski • ‎português do Brasil • ‎română • ‎slovenščina • ‎български • ‎中文(中国大陆)‎ • ‎中文(繁體)‎ • ‎日本語

Eerste keer inloggen

Met LimeSurvey Cloud

Na het aanmaken van je LimeSurvey-account wordt er een e-mail naar je verstuurd. Hierin staat een activatie-link, je moet je account activeren door op de link te klikken. Als je dit doet dan ga je naar je account op LimeSurvey.

Je moet eerst een enquête-website aanmaken voordat je een enquête kunt aanmaken en beheren. Log in op je account en klik op de knop Create survey site.


Link Create survey site:


NewSurveySiteSetupPage.png


Om je LimeSurvey-site te maken:

(1) Voer je websitenaam in.

(2) Kies een domeinnaam in het vervolgkeuzemenu.

(3) Kies een serverlocatie.

(4) Klik op "Save & Set Up LimeSurvey Site".


Het proces kan 20 seconden duren. Wanneer het proces is voltooid, wordt het venster gesloten en keer je terug naar de accountpagina.


Je hebt nu toegang tot de eigen enquêtesite door bovenaan de pagina op Bekijk enquêtesite te klikken.


AccountHomePage.png


Account login pagina:

Om in te loggen moet je de gebruikersnaam en het wachtwoord invoeren:


0.75px


U kunt nu een enquête gaan aanmaken.

Wijzigen wachtwoord

Om je wachtwoord te wijzigen klik je op de knop "Wachtwoord vergeten?" op de inlogpagina van de beheerders.


Forgotpassword.png


Vul de gevraagde gegevens in en klik op de knop "Controleer gegevens". Je ontvangt dan na enige tijd een e-mail met de aanwijzingen hoe je je wachtwoord opnieuw kunt invoeren.

Je kunt je wachtwoord ook wijzigen in je profiel. Klik op je gebruikersnaam in de rechterbovenhoek op de bovenste regel van het scherm. Selecteer dan het tabblad Mijn account.

Klik op de knop Wijzig wachtwoord:


Profilechangepassword.png


Tik het huidige wachtwoord en het tweemaal het nieuwe wachtwoord in. Sla de wijziging op het de knop Bewaar rechtsboven:


Forgotpassword 3.png
Als je hoofdbeheerder bent dan kun je iemand helpen die zijn gebruikersnaam of wachtwoord kwijt is. Ga naar het Gebruikersbeheer:


LimeSurveyMenuUserManagement.png


Klik op de knop "groene pen" onder Acties voor de gebruiker die zijn gegevens kwijt is. Je kunt dan de gegevens (het wachtwoord) aanpassen.


LimeSurveyBleistiftSymbol.jpg


Help.png Meer informatie over gebruikersbeheer.

Met LimeSurvey Cloud

Als je gebruik maakt van LimeSurvey Pro, kun je ook het wachtwoord wijzigingen in je LimeSurvey profiel. Ga daarvoor naar je profiel en klik op 'INSTALLATIONS' (onder het Profile Menu). Zoek naar de knop RESET PASSWORD NOW. Als je daar op klikt wordt er een random wachtwoord aangemaakt.

Important.png  Een wijziging van het wachtwoord wordt soms pas na ongeveer 2 minuten doorgevoerd.


De gebruikersvoorkeuren

Om je voorkeuren te wijzigen klik je eerst op je gebruikersnaam in de LimeSurvey taakbalk en daarna op "Mijn account".


Userprofile.png


Er zijn de volgende tabbladen:


Toolbaruserpreferences.png


Mijn profiel

Dit tabblad bevat de volgende opties:

 • Gebruikersnaam: kan niet worden gewijzigd, als je de naam wilt wijzigen kun je beter een andere gebruiker toevoegen;
 • E-mail: je e-mailadres;
 • Voor-en achternaam;
 • Wachwoord en Herhaald het wachtwoord: Om je wachtwoord te wijzigen moet je het tweemaal invoeren.

Mijn persoonlijke instellingen

 • Standaardtaal: De taal van de beheerinterface van LimeSurvey;
 • HTML-editor mode: De integratie van een HTML-editor;
 • Vraagtype selecteren: Indien de optie 'Uitgebreide keuzelijst' wordt gekozen, dan wordt een voorvertoning gedaan bij het selecteren van het vraagtype bij een nieuwe vraag;
 • Sjablooneditor mode: Indien 'Volledige sjabloonbewerker' wordt gekozen wordt de syntax gemarkeerd met kleur in sjabloonbeheer;
 • Datumformaat: bepaalt het standaard datumformaat in e beheerinterface.
 • Script-veld tonen:: Het script-veld is bedoeld voor gebruik van JavaScript bij het wijzigen van vragen. Hier kun je aangeven of het getoond moet worden.
 • Wijzigingsmode direct tonen:: Geeft aan of de wijzigingsmode standaard getoond moet worden bij het beginnen van een vraag.
 • Niet-numerieke prefix antwoordopties:: Prefix die gebruikt wordt bij antwoordopties. Niet numeriek. Bij een prefix "AO" zijn de antwoordopties "AO001".
 • Niet-numerieke prefix subvragen: Prefix gebruikt bij subvragen. Niet numeriek. Bij een prefix "SQ" zijn de antwoordopties "SQ001".
 • Standaard wijzigen volgorde vragen blokkeren: Of de vraagindex getoond moet worden in de zijbalk.
 • Wilt u een voorbeeld van een vraaggroep toevoegen?: Moet er bij het aanmaken van een enquête standaard een voorbeeld vraag en vraaggroep worden toegevoegd.

Standaardtaal

Je kunt deze taal kiezen bij het inloggen met behulp van de dropdownlijst zoals hieronder aangegeven. Na het inloggen wordt de interface in de gekozen taal getoond. De wijziging wordt automatisch vastgelegd in je profiel, het is dan de standaardkeuze als je opnieuw inlogt.


Login language.png


Bij enkele set-ups van LimeSurvey setups wordt de inlogpagina verborgen of overgeslagen omdat de authenticatie al eerder is gedaan via een ander programma. Dan kun je bij het inloggen niet de taal selecteren. Je taalvoorkeur kun je instellen in je account. Klik om de taal te wijzigen op je naam in de rechterbovenhoek en daarna op de knop met je account. De rest spreekt voor zich.


Selection 007.png

HTML editor-mode

Er is een HTML editor geïntegreerd in LimeSurvey. Hiermee kun je gemakkelijk en uitgebreid zaken ontwerpen voor je enquêtes, groepen, vragen en antwoorden; voor tabellen, afbeeldingen etc. Omdat de editor plaats inneemt op het scherm en je systeemcapaciteit belast is het niet altijd nodig om het te gebruiken. Je kunt kiezen uit meerdere opties.

Standaard

Als de standaardoptie is geselecteerd, dan wordt de HTML editor-mode gebruikt die door de hoofdbeheerder is ingesteld in de algemene instellingen van de LimeSurvey installatie.

Inline

De HTML editor wordt hier altijd inline op de pagina gebruikt.


InlineMode1.PNG


Popup

De normale text-editor wordt gebruikt, maar de HTML editor is beschikbaar als pop-up.


Popup1.PNG


Volledig scherm (Vervallen sinds 3.0)

Bij de inline-editor kun je kunt ook de grootte van de editor vergroten en verkleinen. (Vervallen sinds 3.0)


InlineMode2.PNG


Bij het uitloggen wordt de laatst gebruikte editor in het profiel vastgelegd. Hierdoor krijg je bij een volgende sessie als standaard de door jou laatst gebruikte editor.

NB: Bij het wijzigen van antwoorden of labels wordt altijd de normale tekst editor (of 'Popup' mode) gebruikt vanwege het aantal vensters.

Help.pngJe kunt het formaat van de HTML-editor-box aanpassen door te klikken op de hoek rechtsonder.


ExtendsizeHTML.png


Source code mode

Als je HTML-code of JavaScript wilt toevoegen, dan moet je de source code mode inschakelen. Selecteer deze optie in het HTML-editor-menu.


Source code mode.png


Je moet de instelling Filter HTML op XSS uitschakelen om code in source code mode te kunnen toevoegen.


SourceCodeMode.png


Geen HTML-editor

Selecteer deze optie als je geen HTML-editor wilt laten gebruiken. Er kan dan alleen eenvoudige tekst worden ingevoerd bij de antwoorden.

Hint: Waarom niet altijd kiezen voor HTML Editor?  Afhankelijk van je gebruik van LimeSurvey, kan er veel tekstinvoer zijn op een pagina, elk met een copy van de editor. Voorbeeld, als je een e-mailtekst wijzigt voor een uitnodiging voor een enquête in 5 talen -- kun je 20 inline HTML editors hebben op die pagina.  Dit kan je browser te zwaar belasten.  Als je bij een enquête meerdere talen gebruikt, dan bevelen wij je aan om de normale tekst editor of de 'Popup' instelling te gebruiken.

Vraagtype kiezen

Kies de optie 'Uitgebreide keuzelijst' om een voorvertoning te krijgen en de optie 'Beknopte keuzelijst' om een eenvoudige selectielijst te krijgen. De standaardoptie wordt bepaald in de algemene instellingen.

Sjabloon editor-mode

De beschikbare opties zijn: 'standaard', 'Volledige sjabloonbewerker', en 'Eenvoudige sjabloonbewerker'. Kies 'Volledige sjabloonbewerker' voor een uitgebreide editor (met syntax-markering) bij het wijziging van een sjabloon en 'Eenvoudige sjabloonbewerker' met een normaal veld. De optie 'standaard' wordt bepaald in de algemene instellingen.

Help.pngEen uitgebreidere beschrijving van sjabloonbeheer.

Datumformaat

Deze instelling zet het datumformaat voor een beheerder, bijvoorbeeld als je resultaten bekijkt of voor andere instellingen. Het wijzigt geen bestaande enquêtes.

Bij het aanmaken van een vraag met een datum of tijd kun je het formaat van de datum of de tijd instellen. Als je met de muis over de koppen gaat wordt er een toelichting getoond.


DateTimeFormatSurvey.png

Mijn persoonlijke menu's

Je kunt hier de aangepaste menu's bekijken die voor u beschikbaar zijn en de menu's die u heeft aangemaakt met de optie menu configuratie.

Je kunt ze wijzigen via Menu configuratie in het menu Configuratie.

Mijn persoonlijke menu-regels

Je kunt hier de aangepaste menu-regels bekijken die voor u beschikbaar zijn en de menu-regels die u heeft aangemaakt met de optie menu-regels configuratie.

Je kunt ze wijzigen via Menu-regels configuratie in het menu Configuratie.