Actions

Első bejelentkezés – a felhasználói beállítások

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page First login - your user preferences and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎Tiếng Việt • ‎dansk • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎magyar • ‎polski • ‎português do Brasil • ‎română • ‎slovenščina • ‎български • ‎中文(中国大陆)‎ • ‎中文(繁體)‎ • ‎日本語

Első bejelentkezés

A LimeSurvey Clouddal

A LimeSurvey fiók létrehozása után e-mailt fog kapni. Ez az e-mail tartalmazza a fiók aktiválási linkjét. Kattintson a linkre az újonnan létrehozott fiók eléréséhez. A linkre kattintva a LimeSurvey webhelyen található fiókjába kerül.

Az online felmérések létrehozásának és kezelésének megkezdése előtt létre kell hoznia egy felmérési webhelyet. Jelentkezzen be fiókjába, és kattintson a Felmérési webhely létrehozása gombra.


Felmérési webhely létrehozása link:


NewSurveySiteSetupPage.png


A LimeSurvey webhely létrehozása:

(1) Adja meg webhelye nevét.

(2) Válasszon egy domain nevet a legördülő menüből.

(3) Válassza ki a szerver helyét.

(4) Kattintson a LimeSurvey webhely mentése és beállítása elemre.


A folyamat akár 20 másodpercig is eltarthat. Amikor a folyamat befejeződött, az ablak bezárul, és visszakerül a fiók oldalára.


Mostantól elérheti felmérési webhelyét az oldal tetején található Felmérés webhely megtekintése elemre kattintva.


AccountHomePage.png


Fiók bejelentkezési oldala:

Jelentkezzen be fiókjába LimeSurvey.org hitelesítő adataival:


0.75px


Készen áll a felmérések létrehozására.

Változtassa meg jelszavát

Jelszava megváltoztatásához használja az Elfelejtette jelszavát? gombot a LimeSurvey adminisztrációs bejelentkezési oldalán.


Forgotpassword.png


A kötelező mezők kitöltése után kattintson az „Adatok ellenőrzése” gombra. Kapni fog egy e-mailt, amely tartalmazza a jelszó visszaállításához szükséges lépéseket.

Egy másik lehetőség a jelszó megváltoztatására, ha ezt a profiljából teheti meg. Kattintson a képernyő jobb felső sarkában található felhasználónevére (a LimeSurvey fő eszköztárán), és válassza ki a „Saját profil” lapot.

Kattintson a Jelszó módosítása gombra


Profilechangepassword.png


Írja be az aktuális jelszót, majd kétszer az új jelszót. Ezután mentse el az új profilbeállításokat a képernyő jobb felső részén található Mentés gombra kattintva.


Forgotpassword 3.png
Ha szuperadminisztrátori jogosultságokkal rendelkezik, és egy másik felhasználó szeretne segíteni a jelszó visszaállításában, ezt a „Felhasználói vezérlőpult” segítségével teheti meg.


LimeSurveyMenuUserManagement.png


A „Művelet” oszlopban kattintson az adott felhasználónak megfelelő zöld tollra, és módosítsa a jelszavát.


LimeSurveyBleistiftSymbol.jpg


Help.png További információkért nézze meg a wikit a a LimeSurvey felhasználókezelési funkcióinál.

A LimeSurvey Clouddal

Ha a LimeSurvey Pro szolgáltatást használja, akkor a limesurvey.org/your-account/your-limesurvey-profile LimeSurvey profile. A LimeSurvey-profiljában kattintson a „TELEPÍTÉSEK” lehetőségre (a Profil menüben). Keresse meg a JELSZÓ VISSZAÁLLÍTÁSA MOST gombot egy narancssárga mezőben. Kattintson rá, és azonnal létrejön egy véletlenszerű jelszó.

Template:Figyelmeztetés

Fiókbeállításai

A felhasználói beállítások módosításához kattintson a LimeSurvey fő eszköztárán megjelenő felhasználónevére, majd kattintson a Saját fiók lehetőségre.


Userprofile.png


A fiókbeállítások eszköztára négy lapot tartalmaz:


Toolbaruserpreferences.png


Saját profilom

A következő opciók találhatók a Saját profilom fül alatt:

 • Felhasználónév: A létrehozás után nem módosítható a LimeSurvey felületről. Javasoljuk, hogy a LimeSurvey telepítés konfigurációjának szerkesztése helyett hozzon létre egy másik felhasználónevet;
 • Email: Írja be új e-mail címét, és kattintson a 'Mentés' gombra a beállítások mentéséhez;
 • Teljes név: Az adminisztrátor neve;
 • Jelszó & Jelszó ismétlése: Ha meg szeretné változtatni a jelszavát, írja be kétszer az új jelszót, és kattintson a 'Mentés' gombra.

Személyes beállításaim

 • Interfész nyelve: A Limesurvey adminisztrációs felületének nyelve;
 • HTML szerkesztő mód: Integrált HTML szerkesztő beépítése;
 • Kérdéstípus választó: Ha a 'Teljes választó' opciót választja, akkor a kérdőívbe felveendő új kérdés típusának kiválasztásakor a kérdés előnézete jelenik meg;
 • ' Sablonszerkesztő mód: Ha a 'teljes sablonszerkesztő' van kiválasztva, a szintaktikai kiemelés a LimeSurvey sablonszerkesztő-ben;
 • Dátumformátum: az adminisztrációs felületen használt alapértelmezett dátumformátum kiválasztása.
 • Szkriptmező megjelenítése: A script mező kifejezetten JavaScript bevitelére szolgál kérdések szerkesztése közben . Ez a beállítás szabályozza, hogy megjelenjen-e vagy sem.
 • Szerkesztési mód közvetlen megjelenítése: Azt jelzi, hogy a szerkesztési mód alapértelmezés szerint megjelenjen-e kérdés beírásakor.
 • Nem numerikus válasz opció előtag: A válaszlehetőségekhez használandó előtag. Nem numerikusnak kell lennie. Ha az előtag "AO", a válaszlehetőségek például "AO001".
 • Nem numerikus alkérdések előtagja: Az alkérdések előtagja. Nem numerikusnak kell lennie. Ha az előtag "SQ", a válaszlehetőségek például "SQ001".
 • A kérdésszervező zárolása az oldalsávban alapértelmezés szerint: Ha a kérdésszervezőt meg kell jeleníteni vagy el kell rejteni az oldalon bar.
 • Példakérdéscsoport és -kérdés létrehozása: Ez a beállítás megadja, hogy egy új felmérés létrehozása után automatikusan létrejöjjön-e egy példakérdéscsoport és -kérdés.

Interfész nyelve

Az alább látható legördülő lista segítségével bejelentkezéskor kiválaszthatja az adminisztrációs nyelvet. Sikeres bejelentkezés után a LimeSurvey felülete átvált a választott nyelvre. A rendszer rögzíti ezt a preferenciabeállítást a profiljában, és ezt teszi alapértelmezetté a következő bejelentkezéskor.


Login language.png


Egyes LimeSurvey beállítások elrejtik vagy kihagyják a bejelentkezési oldalt, hogy lehetővé tegyék a közös hitelesítést más alkalmazásokban. Ebben az esetben nem lesz hozzáférése a nyelv kiválasztásához. A nyelvi beállításait azonban módosíthatja a fiókbeállításokban. Fiókbeállításai eléréséhez kattintson a böngésző jobb felső sarkában található felhasználónevére, majd a „Fiókja” gombra. Ezután kattintson a Személyes beállítások' fülre, és válassza ki a kívánt nyelvet a Interfész nyelve alatti legördülő listából.


Selection 007.png

HTML-szerkesztő mód

A LimeSurvey-be integrálva van egy ''HTML szerkesztő. Ez az eszköz segít a felmérések, csoportok, kérdések és válaszszövegek gazdag formázásában; táblázatokhoz és képekhez. De mivel ez a szerkesztő extra helyet foglal a képernyőn és erőforrásokat a számítógépen, nem mindig kívánatos használni. Ezért a LimeSurvey négy lehetőséget kínál: default, inline HTML editor (alapértelmezés szerint kiválasztva), popup HTML editor és no HTML editor' .

Alapértelmezett

Ha az "alapértelmezett" opciót választja, akkor a szuperadminisztrátor által kiválasztott HTML-szerkesztő módot örökli a LimeSurvey telepítésének global settings-ből.

Inline

Ebben az esetben a HTML szerkesztő mindig soron belül kerül felhasználásra az oldalon. Ez az „alapértelmezett” értéket is jelenti.


InlineMode1.PNG


Popup

A normál szövegszerkesztőt használjuk, de a HTML szerkesztő' előugró opcióként elérhető. Bármikor elérheti a HTML szerkesztőt a normál szövegszerkesztő ablak jobb oldalán található ikonra kattintva, ahogy az alábbi poup opciónál látható.


Popup1.PNG


Teljes képernyő (Obsolete since 3.0)

Ez a lehetőség csak a szövegközi szerkesztőnél érhető el. Lehetővé teszi a szerkesztő méretének növelését, hogy kitöltse a böngészőablakot, majd később csökkentse azt. (Obsolete since 3.0)


InlineMode2.PNG


Amikor a használt szerkesztő között vált, a kijelentkezés előtt utoljára használt szerkesztő kerül rögzítésre a profiljában, és ez lesz az alapértelmezett a következő bejelentkezéskor.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a válaszok és címkék szerkesztésekor mindig a normál szövegszerkesztőt (vagy "Popup" módot) használja a nagyobb ablakok száma miatt.

Template:Megjegyzés


ExtendsizeHTML.png


Forráskód mód

Ha közvetlenül szeretne beilleszteni HTML- vagy Javascript-kódot, át kell váltania a forráskód módba. Ez a lehetőség nem érhető el az Ön személyes beállításai között. A HTML szerkesztő menüből azonban kiválasztható.


Source code mode.png


letiltania kell a HTML szűrése XSS-hez" beállítást a forráskód módban beírt kód tárolásához (vagy szuperadmin jogosultságokhoz).


SourceCodeMode.png


Nincs HTML-szerkesztő

Ha nem szeretne HTML-szerkesztőt használni, válassza ezt a lehetőséget. A felmérésekben csak egyszerű szöveget használhat.

Tipp: Miért nem mindig a 'HTML-szerkesztőt választja? A LimeSurvey használatától függően előfordulhat, hogy egyetlen oldalon sok szövegdoboz található, amelyek mindegyike tartalmazza a szerkesztő egy példányát. Például egy 5 nyelven kínált felmérési meghívó e-mail szövegének szerkesztésekor összesen 20 soron belüli HTML-szerkesztő lehet aktív az oldalon. Mindegyik példány jelentős mennyiségű erőforrást igényel, és valószínűleg problémákat okoz a böngészőben. Tehát, ha több nyelvi felméréssel dolgozik, javasoljuk, hogy maradjon a normál szövegszerkesztőnél vagy a „Popup” beállításnál.

Kérdéstípus választó

Válassza a „Teljes választó” lehetőséget, ha egy kérdéstípus-választót szeretne megjeleníteni előnézettel, az „Egyszerű választó” opciót pedig egy egyszerű jelölőnégyzet megjelenítéséhez. Az 'alapértelmezett' beállítás a LimeSurvey telepítésének globális beállítások részében kiválasztott opciónak felel meg.

Sablonszerkesztő mód

Három lehetőség áll rendelkezésre: „alapértelmezett”, „teljes sablonszerkesztő” és „egyszerű sablonszerkesztő”. Válassza a „Teljes sablonszerkesztő” lehetőséget, ha egy továbbfejlesztett szerkesztőt szeretne kapni (szintaxis kiemeléssel), amikor felmérési sablonokat szerkeszt, az „Egyszerű sablonszerkesztő” lehetőséget pedig egy egyszerű szerkesztőmező eléréséhez. Az 'alapértelmezett' beállítás a LimeSurvey telepítésének globális beállítások részében kiválasztott opciónak felel meg.

Template:Megjegyzés

Dátumformátum

Ez a beállítás beállítja a profil dátumformátumát (pl. amikor a felmérés eredményeit böngészi, vagy az adminisztrációs panelen található egyéb beállításokat). Ez nem befolyásolja a tényleges felméréseket.

Dátum/idő kérdés létrehozásakor beállíthatja a dátum/idő formátumot a kérdés szerkesztésekor/hozzáadásakor. Miután kiválasztotta a dátum/idő kérdésformátumot, írja be a használni kívánt formátumot a Bevitel és a Megjelenítés fül alatti mezőkbe. További információkért vigye az egeret az egyes mezők fejlécére.


DateTimeFormatSurvey.png

Személyes menüjeim

Itt megjelenítheti az Ön számára elérhető testreszabott menüket, vagy azokat, amelyeket a menübeállítási lehetőség segítségével hozott létre.

A szerkesztésük megkezdéséhez nyissa meg a 'Menükonfiguráció opciót a 'Konfiguráció menüben.

Személyes menübejegyzéseim

Itt megjelenítheti az Ön számára elérhető testreszabott menübejegyzéseket, vagy azokat, amelyeket a menübejegyzések konfigurációs opciója segítségével hozott létre.

Szerkesztéséhez el kell érnie a Menübejegyzések konfigurációja opciót a 'Konfiguráció menüben.