Actions

Første login - dine brugerpræferencer

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page First login - your user preferences and the translation is 100% complete.

Første login

Med LimeSurvey Cloud

Når du har oprettet din LimeSurvey-konto, vil du modtage en e-mail. Denne e-mail indeholder linket til kontoaktivering. Klik på linket for at få adgang til din nyoprettede konto. Ved at klikke på linket kommer du til din konto på LimeSurvey-webstedet.

Du skal oprette en undersøgelsesside, før du kan begynde at oprette og administrere onlineundersøgelser. Log ind på din konto, og klik på Opret undersøgelseswebsted.


Opret undersøgelsesside link:Sådan opretter du dit LimeSurvey-websted:

(1) Indtast dit websteds navn.

(2) Vælg et domænenavn fra rullemenuen.

(3) Vælg en serverplacering.

(4) Klik på Save & Set Up LimeSurvey Site.


Processen kan tage op til 20 sekunder. Når processen er færdig, lukkes vinduet, og du vil blive ført tilbage til din kontoside.


Du kan nu få adgang til dit undersøgelseswebsted ved at klikke på Vis undersøgelsessted øverst på siden.Konto login side:

Log ind på din konto med dine LimeSurvey.org-legitimationsoplysninger:


0,75px


Du er klar til at begynde at oprette undersøgelser.

Skift din adgangskode

For at ændre din adgangskode skal du bruge knappen Glemt din adgangskode? på LimeSurvey administrations login-siden.Når du har udfyldt de påkrævede felter, skal du klikke på knappen Kontroller data. Du vil modtage en e-mail med de nødvendige trin, der skal følges for at nulstille din adgangskode.

En anden mulighed for at ændre din adgangskode er at gøre det fra din profil. Klik på dit brugernavn i den øverste højre del af skærmen (på LimeSurvey-hovedværktøjslinjen), og vælg fanen Din profil.

Klik på knappen Skift adgangskodeːIndtast den nuværende adgangskode og den nye adgangskode to gange. Gem derefter de nye profilindstillinger ved at klikke på Gem i den øverste højre del af skærmen.

Hvis du har superadmin-tilladelser og en ønsker at hjælpe en anden bruger med at nulstille deres adgangskode, kan du gøre det ved at bruge Brugerkontrolpanelet.Fra Handling-kolonnen skal du klikke på den grønne pen, der svarer til den respektive bruger, og ændre deres adgangskode.Tjek wikien på LimeSurvey-brugeradministrationsfunktionerne for mere information.

Med LimeSurvey Cloud

Hvis du bruger LimeSurvey Pro, kan du også nulstille din adgangskode fra din limesurvey.org/your-account/your-limesurvey-profile LimeSurvey profile. Fra din LimeSurvey-profil skal du klikke på INSTALLATIONER (under profilmenuen). Se efter NULSTIL ADGANGSKODE NU-knappen placeret i en orange boks. Klik på den, og en tilfældig adgangskode genereres med det samme.

  Det kan tage et par minutter, før ændringerne træder i kraft - ca. 2 minutter.


Dine kontopræferencer

For at ændre dine brugerpræferencer skal du klikke på dit brugernavn, som vises på LimeSurveys hovedværktøjslinje, og derefter klikke på Din konto.Din kontopræferenceværktøjslinje indeholder fire faner:Min profil

Følgende muligheder findes under fanen Min profil:

 • Brugernavn: Når det først er oprettet, kan det ikke ændres fra LimeSurvey-grænsefladen. Vi anbefaler at oprette et andet brugernavn i stedet for at redigere konfigurationen af din LimeSurvey-installation;
 • E-mail: Indtast din nye e-mail, og klik på 'Gem'-knappen for at gemme indstillingerne;
 • Fuldt navn: Navnet på administratoren;
 • Password & Gentag adgangskode: Hvis du vil ændre din adgangskode, skal du indtaste den nye adgangskode to gange og klik på knappen 'Gem'.

Mine personlige indstillinger

 • Grænsefladesprog: Sproget i Limesurvey administrative grænseflade;
 • HTML editor mode: Inkludering af en integreret HTML editor;
 • Spørgsmålstypevælger: Hvis valgmuligheden 'Fuld vælger' er valgt, vil et spørgsmålseksempel blive vist, når du vælger typen af et nyt spørgsmål, der skal tilføjes til undersøgelsen;
 • ' Skabelonredigeringstilstand': Hvis 'fuld skabeloneditor' er valgt, vil syntaksfremhævning blive brugt i LimeSurvey skabeloneditor;
 • Datoformat: vælger standarddatoformatet, der bruges i administrationsgrænsefladen.
 • Vis scriptfelt: Scriptfeltet er specielt beregnet til indtastning af JavaScript under redigering af spørgsmål . Denne indstilling styrer, om den skal vises eller ej.
 • Vis direkte redigeringstilstand: Angiver om redigeringstilstand skal vises som standard, når du indtaster et spørgsmål.
 • Ikke-numerisk svarvalgspræfiks: Præfiks, der skal bruges til svarmuligheder. Det skal være ikke-numerisk. Hvis præfikset er "AO", vil svarmulighederne for eksempel være "AO001".
 • Ikke-numeriske underspørgsmål præfiks: Præfiks, der skal bruges til underspørgsmål. Det skal være ikke-numerisk. Hvis præfikset er "SQ", vil svarmulighederne for eksempel være "SQ001".
 • Lås spørgsmålsorganisator i sidebjælke som standard: Hvis spørgsmålsorganisatoren skal vises eller skjules i siden bar.
 • Opret eksempelspørgegruppe og spørgsmål: Denne indstilling angiver, om en eksempelspørgegruppe og -spørgsmål skal oprettes automatisk efter oprettelse af en ny undersøgelse.

Grænsefladesprog

Du kan vælge den administrative sprogpræference under login ved at bruge rullelisten som vist nedenfor. Efter et vellykket login vil LimeSurvey-grænsefladen skifte til det valgte sprog. Systemet registrerer denne præferenceindstilling i din profil og gør den til standard for dit næste login.Nogle LimeSurvey-opsætninger skjuler eller springer login-siden over for at aktivere almindelig godkendelse i andre applikationer. I dette tilfælde har du ikke adgang til at vælge sprog. Du kan dog ændre din sprogpræference fra dine kontopræferencer. Få adgang til dine kontopræferencer ved at klikke på dit brugernavn i øverste højre side af din browser og derefter på knappen Din konto. Klik derefter på fanen Dine personlige indstillinger og vælg det ønskede sprog fra rullelisten under Interfacesprog.


HTML-redigeringstilstand

Der er en HTML editor' integreret i LimeSurvey. Dette værktøj hjælper dig med at udvikle rig formatering til dine undersøgelser, grupper, spørgsmål og svartekst; til tabeller og billeder. Men da denne editor tager ekstra plads på skærmen og ressourcer på computeren, er den ikke altid ønskværdig at bruge. LimeSurvey har derfor fire muligheder: standard, inline HTML-editor (valgt som standard), popup HTML-editor og ingen HTML-editor' .

Standard

Hvis "standard"-indstillingen er valgt, vil du arve HTML-redigeringstilstanden valgt af superadministratoren fra globale indstillinger i LimeSurvey-installationen.

Inline

I dette tilfælde bruges HTML-editoren altid in-line på siden. Den repræsenterer også 'standard'-værdien.Popup

Den normale teksteditor bruges, men HTML editor er tilgængelig som en pop-up mulighed. Du kan altid komme til HTML-editoren ved at klikke på ikonet til højre for det normale tekstredigeringsvindue som vist for popup-muligheden nedenforFuldskærm (Obsolete since 3.0)

Denne mulighed er kun tilgængelig for inline editor. Det giver dig mulighed for at øge størrelsen på editoren for at udfylde browservinduet og derefter mindske det tilbage senere. (Obsolete since 3.0)Når du skifter mellem hvilken editor du bruger, registreres den sidst brugte editor før logout i din profil og bliver standard ved dit næste login.

Bemærk venligst, at når du redigerer svar og etiketter, bruges den normale teksteditor (eller 'Popup'-tilstand) altid på grund af det større antal vinduer.

Template:BemærkKildekodetilstand

Hvis du vil indsætte HTML- eller Javascript-kode direkte, skal du skifte til kildekode-tilstand. Denne mulighed er ikke tilgængelig i dine personlige indstillinger. Det kan dog vælges fra HTML-editorens menu.Du skal deaktivere indstillingen Filter HTML for XSS for at gemme kode indtastet i kildekodetilstanden (eller for at have superadmin-tilladelser).Ingen HTML-editor

Hvis du ikke ønsker at bruge en HTML-editor, skal du vælge denne mulighed. Du vil kun kunne bruge simpel tekst i undersøgelserne.

Tip: Hvorfor ikke altid vælge HTML Editor? Afhængigt af din brug af LimeSurvey, kan der være mange tekstbokse på en enkelt side, hver med en kopi af editoren. For eksempel, når du redigerer e-mail-teksten til en undersøgelsesinvitation, der tilbydes på 5 sprog, kan du så have i alt 20 inline HTML-editorer aktive på siden. Hver instans kræver en del ressourcer og vil sandsynligvis forårsage problemer i din browser. Så hvis du arbejder med flere sprogundersøgelser, anbefaler vi, at du holder dig til den normale teksteditor eller 'Popup' indstilling.

Spørgsmålstypevælger

Vælg 'Fuld vælger' for at få en spørgsmålstypevælger med forhåndsvisning og 'Simple selector' for at få en almindelig valgboks. 'Standard'-indstillingen svarer til den indstilling, der er valgt i globale indstillinger i LimeSurvey-installationen.

Skabelonredigeringstilstand

Tre muligheder er tilgængelige: 'standard', 'fuld skabeloneditor' og 'simpel skabeloneditor'. Vælg 'Fuld skabeloneditor' for at få en forbedret editor (med syntaks-fremhævning) ved redigering af undersøgelsesskabeloner og 'Simpel skabeloneditor' for at få et almindeligt editorfelt. 'Standard'-indstillingen svarer til den indstilling, der er valgt i globale indstillinger i LimeSurvey-installationen.

Template:Bemærk

Datoformat

Denne indstilling indstiller datoformatet for din profil (f.eks. når du gennemser undersøgelsesresultaterne eller for andre indstillinger i administrationspanelet). Det påvirker ikke de faktiske undersøgelser.

Når du opretter et dato/klokkeslæt-spørgsmål, kan du indstille dato/tidsformatet, når du redigerer/tilføjer et spørgsmål. Når du har valgt dato/klokkeslæt spørgsmålsformat, skal du indtaste det ønskede format, du gerne vil bruge, i felterne under fanerne Input og Display. For yderligere information skal du holde musen over overskriften på hver boks.


Mine personlige menuer

Du kan her visualisere de tilpassede menuer, der er tilgængelige for dig eller dem, du har oprettet via menukonfigurationsmulighed.

For at begynde at redigere dem, skal du gå til Menukonfiguration-muligheden i menuen Konfiguration.

Mine personlige menupunkter

Du kan her visualisere de tilpassede menuposter, der er tilgængelige for dig eller dem, du har oprettet via menuindgange konfigurationsmulighed.

For at redigere dem skal du have adgang til Konfiguration af menuindgange, som findes i menuen Konfiguration.