Actions

Първо влизане - вашите потребителски предпочитания

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page First login - your user preferences and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎Tiếng Việt • ‎dansk • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎magyar • ‎polski • ‎português do Brasil • ‎română • ‎slovenščina • ‎български • ‎中文(中国大陆)‎ • ‎中文(繁體)‎ • ‎日本語

Първо влизане

С LimeSurvey Cloud

След като създадете своя акаунт в LimeSurvey, ще получите имейл. Този имейл съдържа връзката за активиране на акаунта. Щракнете върху връзката за достъп до новосъздадения акаунт. Щракването върху връзката ви отвежда до вашия акаунт на уебсайта на LimeSurvey.

Трябва да създадете сайт за анкети, преди да започнете да създавате и управлявате онлайн анкети. Влезте в акаунта си и щракнете върху Създаване на сайт за проучване.


Връзка Създаване на сайт за проучване:


NewSurveySiteSetupPage.png


За да създадете своя сайт LimeSurvey:

(1) Въведете името на вашия сайт.

(2) Изберете име на домейн от падащото меню.

(3) Изберете местоположение на сървъра.

(4) Щракнете върху Запазване и настройка на сайта на LimeSurvey.


Процесът може да отнеме до 20 секунди. Когато процесът приключи, прозорецът ще се затвори и ще бъдете върнати обратно към страницата на вашия акаунт.


Вече можете да получите достъп до вашия сайт за проучване, като щракнете върху Преглед на сайта за проучване в горната част на страницата.


AccountHomePage.png


Страница за вход в акаунта:

Влезте в акаунта си с вашите идентификационни данни за LimeSurvey.org:


0,75px


Готови сте да започнете да създавате анкети.

Променете паролата си

За да промените паролата си, използвайте бутона „Забравена парола?“, намиращ се на страницата за вход на администрацията на LimeSurvey.


Forgotpassword.png


След като попълните задължителните полета, щракнете върху бутона „Проверка на данните“. Ще получите имейл с необходимите стъпки, които трябва да изпълните, за да възстановите паролата си.

Друга възможност да промените паролата си е да го направите от вашия профил. Щракнете върху потребителското си име в горната дясна част на екрана (в главната лента с инструменти на LimeSurvey) и изберете раздела „Вашият профил“.

Щракнете върху бутона Промяна на паролатаː


Файл:Profilechangepassword.png


Въведете текущата парола и новата парола два пъти. След това запазете новите настройки на профила, като щракнете върху 'Запазване, разположено в горната дясна част на екрана.


Forgotpassword 3.png
Ако имате права на суперадминистратор и искате да помогнете на друг потребител да нулира паролата си, можете да го направите, като използвате „Потребителски контролен панел“.


Файл:LimeSurveyMenuUserManagement.png


От колоната „Действие“ щракнете върху зелената химикалка, която отговаря на съответния потребител и сменете паролата му.


Файл:LimeSurveyBleistiftSymbol.jpg


Help.png Проверете wiki на функциите за управление на потребители на LimeSurvey за повече информация.

С LimeSurvey Cloud

Ако използвате LimeSurvey Pro, можете също да нулирате паролата си от вашия limesurvey.org/your-account/your-limesurvey-profile Профил на LimeSurvey. От вашия профил в LimeSurvey щракнете върху „ИНСТАЛАЦИИ“ (под менюто на профила). Потърсете бутона „НУЛИРАЙТЕ ПАРОЛАТА СЕГА“, разположен в оранжево поле. Щракнете върху него и незабавно ще бъде генерирана произволна парола.

Important.png  Може да отнеме няколко минути, преди промените да влязат в сила - ок. 2 минути.


Вашите предпочитания за акаунт

За да промените вашите потребителски предпочитания, щракнете върху вашето потребителско име, което се показва в главната лента с инструменти на LimeSurvey и след това щракнете върху Вашият акаунт.


Userprofile.png


Лентата с инструменти за предпочитания на вашия акаунт съдържа четири раздела:


Файл:Toolbaruserpreferences.png


Моят профил

Следните опции се намират в раздела „Моят профил“:

 • Потребителско име: Веднъж създадено, то не може да бъде променено от интерфейса на LimeSurvey. Препоръчваме да създадете друго потребителско име, вместо да редактирате конфигурацията на вашата инсталация на LimeSurvey;
 • Имейл: Въведете новия си имейл и щракнете върху бутона 'Запазване', за да запазите настройките;
 • Пълно име: Името на администратора;
 • Парола & Повторете паролата: Ако искате да промените паролата си, въведете новата парола два пъти и щракнете върху бутона „Запазване“.

Моите лични настройки

 • Език на интерфейса': Езикът на административния интерфейс на Limesurvey;
 • Режим на HTML редактор: Включването на интегриран HTML редактор;
 • Селектор на тип въпрос: Ако е избрана опцията 'Пълен селектор', тогава ще бъде показан преглед на въпрос, когато избирате типа на нов въпрос, който да бъде добавен в анкетата;
 • ' Режим на редактор на шаблони: Ако е избран 'пълен редактор на шаблони', подчертаването на синтаксиса ще се използва в Редактор на шаблони на LimeSurvey;
 • Формат на датата: избира формата на датата по подразбиране, използван в административния интерфейс.
 • Показване на полето на скрипта: Полето на скрипта е специално предназначено за въвеждане на JavaScript, докато редактирате въпроси . Тази настройка контролира дали трябва да се показва или не.
 • Директно показване на режим на редактиране: Показва дали режимът на редактиране трябва да се показва по подразбиране при въвеждане на въпрос.
 • 'Нецифрено префикс за опция за отговор: Префикс, който да се използва за опции за отговор. Не трябва да е числово. Ако префиксът е "AO", опциите за отговор биха били например "AO001".
 • 'Префикс на нечислови подвъпроси: Префикс, който да се използва за подвъпроси. Не трябва да е числово. Ако префиксът е "SQ", опциите за отговор биха били например "SQ001".
 • Заключване на организатора на въпроси в страничната лента по подразбиране: Ако организаторът на въпросите трябва да бъде показан или скрит отстрани bar.
 • Създаване на примерна група въпроси и въпрос: Тази настройка указва дали примерна група въпроси и въпрос трябва да бъдат създадени автоматично след създаване на нова анкета.

Език на интерфейса

Можете да изберете предпочитанията за административен език по време на влизане, като използвате падащия списък, както е показано по-долу. След успешно влизане интерфейсът на LimeSurvey ще се промени на избрания език. Системата ще запише тази настройка на предпочитанията във вашия профил и ще я направи по подразбиране за следващото ви влизане.


Login language.png


Някои настройки на LimeSurvey скриват или пропускат страницата за вход, за да активират обща автентификация в други приложения. В този случай няма да имате достъп за избор на език. Можете обаче да промените езиковите си предпочитания от предпочитанията на акаунта си. Осъществете достъп до предпочитанията на вашия акаунт, като щракнете върху вашето потребителско име, намиращо се в горната дясна част на вашия браузър и след това върху бутона „Вашият акаунт“. След това щракнете върху раздела Вашите лични настройки и изберете желания език от падащия списък под Език на интерфейса.


Selection 007.png

Режим на HTML редактор

Има HTML редактор'', интегриран в LimeSurvey. Този инструмент ще ви помогне да разработите богато форматиране за вашите анкети, групи, въпроси и текст на отговорите; за таблици и изображения. Но тъй като този редактор отнема допълнително място на екрана и ресурси на компютъра, не винаги е желателно да се използва. Следователно LimeSurvey предоставя четири опции: по подразбиране, вграден HTML редактор (избран по подразбиране), изскачащ HTML редактор и без HTML редактор' .

По подразбиране

Ако е избрана опцията "по подразбиране", вие ще наследите режима на HTML редактор, избран от суперадминистратора от глобални настройки на инсталацията на LimeSurvey.

Inline

В този случай HTML редакторът винаги се използва inline на страницата. Той също така представлява стойността по подразбиране.


InlineMode1.PNG


Изскачащ прозорец

Използва се нормалният текстов редактор, но HTML редакторът е достъпен като изскачаща опция. Винаги можете да стигнете до HTML редактора, като щракнете върху иконата отдясно на прозореца на нормалния текстов редактор, както е показано за опцията изскачащ по-долу


Popup1.PNG


Цял екран (Obsolete since 3.0)

Тази опция е достъпна само за вграден редактор. Позволява ви да увеличите размера на редактора, за да запълни прозореца на браузъра, и след това да го намалите обратно по-късно. (Obsolete since 3.0)


InlineMode2.PNG


Когато превключвате между редактора, който използвате, последният използван редактор преди излизане се записва във вашия профил и ще стане стандартен при следващото ви влизане.

Моля, имайте предвид, че когато редактирате отговори и етикети, винаги се използва нормалният текстов редактор (или режим „Изскачащ“), поради по-големия брой прозорци.

Template:Забележка


ExtendsizeHTML.png


Режим на изходния код

Ако искате да поставите HTML или Javascript код директно, трябва да превключите на режим изходен код. Тази опция не е налична във вашите лични настройки. Въпреки това, той може да бъде избран от менюто на HTML редактора.


Source code mode.png


Трябва да деактивирате настройката „Филтриране на HTML за XSS“, за да съхранявате кода, въведен в режим на изходен код (или да имате права на суперадминистратор).


SourceCodeMode.png


Без HTML редактор

Ако не искате да използвате HTML редактор, изберете тази опция. Ще можете да използвате само обикновен текст в анкетите.

Съвет: Защо не винаги да избирате HTML редактора? В зависимост от това как използвате LimeSurvey, може да има много текстови полета на една страница, всяко с копие на редактора. Например, когато редактирате текста на имейла за покана за анкета, която се предлага на 5 езика, тогава можете да имате общо 20 вградени HTML редактора активни на страницата. Всеки екземпляр отнема доста ресурси и вероятно ще причини проблеми на вашия браузър. Така че, ако работите с анкети на няколко езика, ви препоръчваме да се придържате към нормалния текстов редактор или настройката „Изскачащ прозорец“.

Селектор на тип въпрос

Изберете „Пълен селектор“, за да получите селектор за тип въпрос с визуализация и „Опростен селектор“, за да получите обикновено поле за избор. Опцията „по подразбиране“ съответства на опцията, избрана в глобални настройки на инсталацията на LimeSurvey.

Режим на редактор на шаблони

Налични са три опции: „по подразбиране“, „пълен редактор на шаблони“ и „прост редактор на шаблони“. Изберете „Пълен редактор на шаблони“, за да получите подобрен редактор (с осветяване на синтаксиса), когато редактирате шаблони за анкети, и „Прост редактор на шаблони“, за да получите обикновено поле за редактор. Опцията „по подразбиране“ съответства на опцията, избрана в глобални настройки на инсталацията на LimeSurvey.

Template:Забележка

Формат на датата

Тази настройка задава формата на датата за вашия профил (напр. когато преглеждате резултатите от проучването или за други настройки, намиращи се в административния панел). Това не засяга реалните проучвания.

Когато създавате въпрос за дата/час, можете да зададете формата за дата/час, когато редактирате/добавяте въпрос. След като сте избрали формата на въпроса дата/час, въведете желания формат, който искате да използвате в полетата под разделите Въвеждане и Показване. За допълнителна информация задръжте курсора на мишката върху заглавието на всяко поле.


Файл:DateTimeFormatSurvey.png

Моите лични менюта

Тук можете да визуализирате персонализираните менюта, които са достъпни за вас или тези, които сте създали чрез опция за конфигуриране на меню.

За да започнете да ги редактирате, отворете опцията Конфигурация на менюто, намираща се в менюто Конфигурация.

Моите лични записи в менюто

Можете да визуализирате тук персонализираните записи в менютата, които са достъпни за вас или тези, които сте създали чрез опция за конфигуриране на записи в менюто.

За да ги редактирате, трябва да получите достъп до опцията Конфигуриране на записи в менюто, намираща се в менюто Конфигурация.