Actions

Prva prijava - vaše uporabniške nastavitve

From LimeSurvey Manual

Revision as of 08:02, 19 December 2023 by Maren.fritz (talk | contribs) (Created page with "Tukaj si lahko vizualizirate prilagojene menijske vnose, ki so vam na voljo, ali tiste, ki ste jih ustvarili prek Konfiguracija menijskih vnosov|konfiguracijske možnosti me...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Prva prijava

Z LimeSurvey Cloud

Ko ustvarite svoj račun LimeSurvey, boste prejeli e-pošto. To e-poštno sporočilo vsebuje povezavo za aktivacijo računa. Kliknite povezavo za dostop do vašega novo ustvarjenega računa. S klikom na povezavo se odpre vaš račun na spletni strani LimeSurvey.

Preden začnete ustvarjati in upravljati spletne ankete, morate ustvariti anketno mesto. Prijavite se v svoj račun in kliknite Ustvari anketno mesto.


Povezava Ustvari anketno mesto:


Datoteka:NewSurveySiteSetupPage.png


Če želite ustvariti svoje spletno mesto LimeSurvey:

(1) Vnesite ime svojega mesta.

(2) V spustnem meniju izberite ime domene.

(3) Izberite lokacijo strežnika.

(4) Kliknite Shrani in nastavi mesto LimeSurvey.


Postopek lahko traja do 20 sekund. Ko je postopek končan, se okno zapre in preusmerjeni boste nazaj na stran svojega računa.


Zdaj lahko dostopate do svojega anketnega mesta, tako da na vrhu strani kliknete Ogled anketnega mesta.


Datoteka:AccountHomePage.png


Stran za prijavo v račun:

Prijavite se v svoj račun s svojimi poverilnicami LimeSurvey.org:


0,75px


Pripravljeni ste, da začnete ustvarjati ankete.

Spremenite geslo

Za spremembo gesla uporabite gumb Ste pozabili geslo? na strani za prijavo administracije LimeSurvey.Ko izpolnite obvezna polja, kliknite gumb Preveri podatke. Prejeli boste e-poštno sporočilo s potrebnimi koraki, ki jih morate izvesti za ponastavitev gesla.

Druga možnost za spremembo gesla je, da to storite v svojem profilu. Kliknite svoje uporabniško ime v zgornjem desnem delu zaslona (v glavni orodni vrstici LimeSurvey) in izberite zavihek Vaš profil.

Kliknite gumb Spremeni gesloː


Datoteka:Profilechangepassword.png


Vnesite trenutno geslo in dvakrat novo geslo. Nato shranite nove nastavitve profila s klikom na Shrani v zgornjem desnem delu zaslona.

Če imate dovoljenja superskrbnika in želite pomagati drugemu uporabniku pri ponastavitvi gesla, lahko to storite z uporabo »Uporabniške nadzorne plošče«.


Datoteka:LimeSurveyMenuUserManagement.png


V stolpcu Dejanje kliknite zeleno pisalo, ki ustreza zadevnemu uporabniku in spremenite njegovo geslo.


Datoteka:LimeSurveyBleistiftSymbol.jpg


Preverite wiki o funkcijah upravljanja uporabnikov LimeSurvey za več informacij.

Z LimeSurvey Cloud

Če uporabljate LimeSurvey Pro, lahko svoje geslo ponastavite tudi na limesurvey.org/your-account/your-limesurvey-profile Profil LimeSurvey. V vašem profilu LimeSurvey kliknite NAMESTITEV (pod menijem profila). Poiščite gumb »PONASTAVI GESLO ZDAJ« v oranžnem polju. Kliknite in takoj bo ustvarjeno naključno geslo.

Template:Opozorilo

Vaše nastavitve računa

Če želite spremeniti svoje uporabniške nastavitve, kliknite svoje uporabniško ime, ki je prikazano v glavni orodni vrstici LimeSurvey in nato kliknite Vaš račun.Orodna vrstica z nastavitvami vašega računa vsebuje štiri zavihke:


Datoteka:Toolbaruserpreferences.png


Moj profil

Naslednje možnosti so na voljo pod zavihkom Moj profil:

 • Uporabniško ime': Ko je ustvarjeno, ga ni mogoče spremeniti v vmesniku LimeSurvey. Priporočamo, da namesto urejanja konfiguracije vaše namestitve LimeSurvey ustvarite drugo uporabniško ime;
 • E-pošta: Vnesite vaš novi e-poštni naslov in kliknite gumb 'Shrani', da shranite nastavitve;
 • Polno ime: Ime skrbnika;
 • Geslo & Ponovite geslo: Če želite spremeniti geslo, dvakrat vnesite novo geslo in kliknite gumb 'Shrani'.

Moje osebne nastavitve

 • Jezik vmesnika': Jezik administrativnega vmesnika Limesurvey;
 • 'Način urejevalnika HTML: Vključitev integriranega urejevalnika HTML;
 • Izbirnik vrste vprašanja: Če je izbrana možnost 'Celoten izbirnik', bo predogled vprašanja prikazan pri izbiri vrste novega vprašanja, ki bo dodano v anketo;
 • ' Način urejevalnika predlog: če je izbran 'urejevalnik polnih predlog', bo označevanje sintakse uporabljeno v urejevalnik predlog LimeSurvey;
 • Oblika datuma: izbere privzeto obliko zapisa datuma, ki se uporablja v skrbniškem vmesniku.
 • Pokaži polje skripta: Polje skripta je posebej namenjeno vnašanju JavaScripta med urejanjem vprašanj . Ta nastavitev nadzira, ali naj bo prikazan ali ne.
 • 'Neposredno prikaži način urejanja: Označuje, ali naj bo način urejanja privzeto prikazan pri vnosu vprašanja.
 • 'Neštevilčno predpona možnosti odgovora: Predpona, ki se uporablja za možnosti odgovora. Ne sme biti številčna. Če je predpona "AO", bi bile možnosti odgovora na primer "AO001".
 • 'Predpona neštevilskih podvprašanj: Predpona, ki se uporablja za podvprašanja. Ne sme biti številčna. Če je predpona "SQ", bi bile možnosti odgovora na primer "SQ001".
 • Privzeto zakleni organizatorja vprašanj v stranski vrstici: če naj bo organizator vprašanj prikazan ali skrit ob strani bar.
 • Ustvari primer skupine vprašanj in vprašanje: Ta nastavitev določa, ali naj se primer skupine vprašanj in vprašanja samodejno ustvari po ustvarjanju nove ankete.

Jezik vmesnika

Nastavitve skrbniškega jezika lahko izberete med prijavo s spustnim seznamom, kot je prikazano spodaj. Po uspešni prijavi se vmesnik LimeSurvey spremeni v izbrani jezik. Sistem bo to prednostno nastavitev zabeležil v vaš profil in jo postavil za privzeto za vašo naslednjo prijavo.Nekatere nastavitve LimeSurvey skrijejo ali preskočijo stran za prijavo, da omogočijo skupno avtentikacijo znotraj drugih aplikacij. V tem primeru ne boste imeli dostopa do izbire jezika. Vendar pa lahko spremenite jezikovne nastavitve v nastavitvah računa. Do svojih nastavitev računa dostopate tako, da kliknete svoje uporabniško ime v zgornjem desnem kotu brskalnika in nato gumb Vaš račun. Nato kliknite zavihek Vaše osebne nastavitve in na spustnem seznamu pod Jezik vmesnika izberite želeni jezik.


Način urejevalnika HTML

V LimeSurvey je vgrajen HTML urejevalnik. To orodje vam bo pomagalo razviti bogato oblikovanje za vaše ankete, skupine, vprašanja in besedilo odgovorov; za tabele in slike. Ker pa ta urejevalnik zavzame dodaten prostor na zaslonu in vire v računalniku, ni vedno zaželen za uporabo. Zato LimeSurvey ponuja štiri možnosti: privzeto, vgrajeni urejevalnik HTML (privzeto izbran), pojavni urejevalnik HTML in brez urejevalnika HTML' .

Privzeto

Če je izbrana možnost "default", boste podedovali način urejevalnika HTML, ki ga je izbral superskrbnik iz global settings namestitve LimeSurvey.

Inline

V tem primeru je HTML urejevalnik vedno uporabljen v vrstici na strani. Predstavlja tudi 'privzeto' vrednost.


Datoteka:InlineMode1.PNG


Pojavno okno

Uporablja se običajni urejevalnik besedila, vendar je HTML urejevalnik na voljo kot pojavna možnost. Vedno lahko pridete do HTML urejevalnika s klikom na ikono na desni strani običajnega okna urejevalnika besedila, kot je prikazano za pojavno možnost spodajCelozaslonski način (Obsolete since 3.0)

Ta možnost je na voljo samo za vgrajeni urejevalnik. Omogoča vam, da povečate velikost urejevalnika, da zapolni okno brskalnika, in jo pozneje ponovno zmanjšate. (Obsolete since 3.0)


Datoteka:InlineMode2.PNG


Ko preklapljate med urejevalnikom, ki ga uporabljate, se zadnji uporabljeni urejevalnik pred odjavo zabeleži v vašem profilu in postane privzeti ob vaši naslednji prijavi.

Upoštevajte, da se pri urejanju odgovorov in oznak zaradi večjega števila oken vedno uporablja običajen urejevalnik besedila (ali 'Popup' način).

Template:Opomba


Datoteka:ExtendsizeHTML.png


Način izvorne kode

Če želite neposredno prilepiti kodo HTML ali Javascript, morate preklopiti na način izvorne kode. Ta možnost ni na voljo v vaših osebnih nastavitvah. Lahko pa ga izberete v meniju urejevalnika HTML.


Datoteka:source_code_mode.png


Morate onemogočiti nastavitev Filtriraj HTML za XSS, če želite shraniti kodo, vneseno v načinu izvorne kode (ali imeti dovoljenja superskrbnika).


Datoteka:SourceCodeMode.png


Brez urejevalnika HTML

Če ne želite uporabljati urejevalnika HTML, izberite to možnost. V anketah boste lahko uporabljali le preprosta besedila.

Namig: Zakaj ne bi vedno izbrali HTML Editor? Odvisno od vaše uporabe LimeSurvey je lahko na eni strani veliko besedilnih polj, vsako s kopijo urejevalnika. Na primer, ko urejate e-poštno besedilo za povabilo k anketi, ki je na voljo v 5 jezikih, imate lahko na strani skupaj aktivnih 20 vgrajenih HTML urejevalnikov'. Vsak primerek zahteva precejšnjo količino virov in bo verjetno povzročil težave v vašem brskalniku. Če torej delate z anketami v več jezikih, vam priporočamo, da se držite običajnega urejevalnika besedila ali nastavitve »Pojavno okno«.

Izbirnik vrste vprašanja

Izberite »Poln izbirnik«, da dobite izbirnik vrste vprašanja s predogledom, in »Preprost izbirnik«, da dobite navaden izbirni okvir. Možnost 'default' ustreza možnosti, izbrani v globalne nastavitve namestitve LimeSurvey.

Način urejevalnika predlog

Na voljo so tri možnosti: »privzeto«, »urejevalnik celotne predloge« in »preprost urejevalnik predloge«. Izberite »Urejevalnik celotne predloge«, da dobite izboljšan urejevalnik (z označevanjem sintakse), ko urejate predloge anket, in »Urejevalnik preprostih predlog«, da dobite navadno polje urejevalnika. Možnost 'default' ustreza možnosti, izbrani v globalne nastavitve namestitve LimeSurvey.

Template:Opomba

Oblika datuma

Ta nastavitev nastavi obliko datuma za vaš profil (npr. ko brskate po rezultatih ankete ali za druge nastavitve, ki se nahajajo v upravni plošči). To ne vpliva na dejanske ankete.

Ko ustvarjate vprašanje za datum/čas, lahko nastavite obliko datuma/časa, ko urejate/dodate vprašanje. Ko ste izbrali obliko vprašanja datum/čas, v polja pod zavihkoma Vnos in Prikaz vnesite želeno obliko, ki jo želite uporabiti. Za dodatne informacije premaknite miško nad naslov posameznega polja.


Datoteka:DateTimeFormatSurvey.png

Moji osebni meniji

Tukaj si lahko vizualizirate prilagojene menije, ki so vam na voljo ali tiste, ki ste jih ustvarili prek možnosti konfiguracije menija.

Če jih želite začeti urejati, odprite možnost Konfiguracija menija v meniju Konfiguracija.

Moji osebni vnosi v meniju

Tukaj si lahko vizualizirate prilagojene menijske vnose, ki so vam na voljo, ali tiste, ki ste jih ustvarili prek konfiguracijske možnosti menijskih vnosov.

Če jih želite urediti, morate dostopati do možnosti Konfiguracija menijskih vnosov, ki se nahaja v meniju Konfiguracija.