Actions

Hitro prevajanje

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Quick-translation and the translation is 90% complete.
Outdated translations are marked like this.Splošno

LimeSurvey vsebuje vgrajen pripomoček, ki omogoča hitro in enostavno prevajanje anket. Ta pripomoček je zasnovan tako, da človeškemu prevajalcu olajša prevajanje ankete iz osnovnega jezika v kateri koli določen ciljni jezik.


Template:Opomba


Zahteve

Za dostop do možnosti hitrega prevajanja morate imeti anketo z vsaj enim dodatnim jezikom. Zato v splošne nastavitve vaše ankete dodajte želene dodatne jezike.Privzeto je do možnosti hitrega prevajanja mogoče dostopati iz menija orodij v orodni vrstici ankete. Če želite to omogočiti za določenega uporabnika (ne da bi mu zagotovili globalna dovoljenja), pojdite skozi naslednje korake:

  1. V create/edit users dodajte vsakega prevajalca kot novega uporabnika.
  2. Pojdi na "lokalno" dovoljenja za anketo, izberite vsakega želenega uporabnika in mu/ji zagotovite potrebne uporabniške pravice za "hitro prevajanje".Hitro prevedite anketo

Ko so ti koraki končani, ste vi in vaši prevajalci pripravljeni na prevod ankete:  1. V meniju »orodja« kliknite gumb »hitro prevajanje«
  2. Zdaj se prikaže zaslon z ločenim zavihkom za vsako vrsto vrste vsebine ankete, npr. »Naslov in opis ankete«, »Dobrodošli in končno besedilo« itd. Izvedite prevod za vsako vrsto vsebine in ne pozabite pritisniti gumba Shrani, da posodobite svoje spremembe.


Samodejno prevajanje

Funkcija »Samodejno prevajanje« uporablja spletno storitev Google translate za samodejno prevajanje ankete. Za dostop do te funkcije morate pod globalne nastavitve vnesti svoj Google Translate API Key. Google trenutno zaračuna $2 za 1 milijon znakov, predloženih v prevod.


If you are using LimeSurvey Cloud with a paid subscription plan, there is no need to enter a key - you can use this feature without providing an API key.

Odpravljanje težav

V: Pri shranjevanju niso shranjeni vsi prevodi.

O: Pri velikih raziskavah lahko število spremenljivk, poslanih na strežnik, zlahka preseže 1000. PHP privzeto dovoljuje le največ 1000 post spremenljivk, vse spremenljivke, ki presegajo prvih 1000, so prezrte. Morali boste spremeniti svojo konfiguracijo PHP in nastaviti spremenljivko 'max_input_vars' na veliko višjo vrednost - poskusite 5000 ali bolje 10000. Če ne razumete, kaj morate storiti, se s temi informacijami obrnite na skrbnika strežnika!