Actions

Hurtig oversættelse

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Quick-translation and the translation is 90% complete.
Outdated translations are marked like this.Generelt

LimeSurvey indeholder en indbygget facilitet, der muliggør hurtig og nem oversættelse af undersøgelser. Denne facilitet er designet til at gøre det nemt for en menneskelig oversætter at oversætte en undersøgelse fra basissproget til et hvilket som helst specifikt målsprog.


Template:Bemærk


Krav

For at få adgang til den hurtige oversættelsesfacilitet skal du have en undersøgelse med mindst ét ekstra sprog. Så i generelle indstillinger i din undersøgelse skal du tilføje det eller de ønskede yderligere sprog.Som standard kan hurtigoversættelsesfaciliteten tilgås fra værktøjsmenuen i undersøgelsens værktøjslinje. For at aktivere dette for en bestemt bruger (uden at give ham globale tilladelser), skal du gennemgå følgende trin:

  1. I opret/rediger brugere tilføj hver oversætter som en ny bruger.
  2. Go til den "lokale" survey permissions, vælg hver ønsket bruger, og giv ham/hende de nødvendige brugerrettigheder til "hurtig oversættelse".Hurtigoversæt en undersøgelse

Når disse trin er gennemført, er du og dine oversættere klar til at oversætte undersøgelsen:  1. I menuen "værktøjer" skal du klikke på knappen "hurtig oversættelse"
  2. Du får nu et skærmbillede med en separat fane for hver type undersøgelsesindholdstype, f.eks. "Survey title and description", "Velkommen" og slut tekst", osv. Lav oversættelsen for hver indholdstype, og sørg for at trykke på Gem-knappen for at opdatere dine ændringer.


Auto-oversæt

Funktionen "Auto-translate" gør brug af Google Translate-webtjenesten til automatisk oversættelse af en undersøgelse. Du skal indtaste din Google Translate API-nøgle under globale indstillinger for at få adgang til denne funktion. Google opkræver i øjeblikket $2 pr. 1 million tegn indsendt til oversættelse.


If you are using LimeSurvey Cloud with a paid subscription plan, there is no need to enter a key - you can use this feature without providing an API key.

Fejlfinding

Sp.: Når du gemmer, bliver ikke alle oversættelser gemt.

A: Med store undersøgelser kan antallet af variabler sendt til serveren nemt overstige 1000. Som standard tillader PHP kun 1000 postvariabler på et maksimum, alle variabler ud over de første 1000 ignoreres. Du bliver nødt til at ændre din PHP-konfiguration og indstille variablen 'max_input_vars' til en meget højere værdi - prøv 5000 eller bedre 10000. Hvis du ikke forstår, hvad du skal gøre, så kontakt venligst din serveradministrator med disse oplysninger!