Actions

Gyors fordítás

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Quick-translation and the translation is 90% complete.
Outdated translations are marked like this.Általános

A LimeSurvey egy beépített szolgáltatást tartalmaz, amely lehetővé teszi a felmérések gyors és egyszerű fordítását. Ez a lehetőség arra szolgál, hogy az emberi fordító könnyen lefordítsa a felmérést az alapnyelvről bármely meghatározott célnyelvre.


Template:Megjegyzés


Követelmények

A gyorsfordító szolgáltatás eléréséhez legalább egy további nyelvet tartalmazó felmérést kell kitöltenie. Tehát a felmérés általános beállítások részében adja hozzá a kívánt további nyelve(ke)t.A gyorsfordítás alapértelmezés szerint a felmérés eszköztárának eszközmenüjéből érhető el. Ha engedélyezni szeretné ezt egy adott felhasználó számára (globális engedélyek megadása nélkül), hajtsa végre a következő lépéseket:

  1. A felhasználók létrehozása/szerkesztése-ben minden fordítót új felhasználóként adjon hozzá.
  2. Go a "helyi" felmérés engedélyei, válassza ki az egyes kívánt felhasználókat, és adja meg neki a szükséges felhasználói jogokat a "gyors fordításhoz".Felmérés gyorsfordítása

Ha ezek a lépések elkészültek, Ön és fordítói készen állnak a felmérés lefordítására:  1. Az "eszközök" menüben kattintson a "gyors fordítás" gombra
  2. Most egy képernyő jelenik meg, amelyen külön fül található a felmérés tartalomtípusainak mindegyikéhez, pl. "Felmérés címe és leírása", "Üdvözöljük" Végezze el a fordítást az egyes tartalomtípusokhoz, és feltétlenül nyomja meg a Mentés gombot a módosítások frissítéséhez.


Automatikus fordítás

Az „Automatikus fordítás” funkció a Google fordító webszolgáltatását használja fel egy felmérés automatikus fordításához. A funkció eléréséhez meg kell adnia a Google Fordító API-kulcsot a globális beállítások alatt. A Google jelenleg $2 számít fel minden fordításra benyújtott 1 millió karakter után.


If you are using LimeSurvey Cloud with a paid subscription plan, there is no need to enter a key - you can use this feature without providing an API key.

Hibaelhárítás

K: Mentéskor nem minden fordítás kerül mentésre.

V: Nagy felmérések esetén a szervernek küldött változók száma könnyen meghaladhatja az 1000-et. Alapértelmezés szerint a PHP legfeljebb 1000 post változót engedélyez, az első 1000-en túli változókat figyelmen kívül hagyja. Módosítania kell a PHP konfigurációját, és a 'max_input_vars' változót sokkal magasabb értékre kell állítania – próbálja meg 5000-et vagy jobbat 10000-et. Ha nem érti, mit kell tennie, kérjük, lépjen kapcsolatba a szerver rendszergazdájával ezzel az információval!