Actions

Traducere rapidă

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Quick-translation and the translation is 90% complete.
Outdated translations are marked like this.General

LimeSurvey conține o facilitate încorporată care permite traducerea rapidă și ușoară a sondajelor. Această facilitate este concepută pentru a face ușor pentru un traducător uman să traducă un sondaj din limba de bază în orice limbă țintă specificată.


Template:Notă


Cerințe

Pentru a accesa facilitatea de traducere rapidă, trebuie să aveți un sondaj cu cel puțin o limbă suplimentară. Prin urmare, în setări generale ale sondajului dvs., adăugați limbile suplimentare dorite.În mod implicit, facilitatea de traducere rapidă poate fi accesată din meniul de instrumente din bara de instrumente a sondajului. Pentru a activa acest lucru pentru un anumit utilizator (fără a-i oferi permisiuni globale), parcurgeți următorii pași:

  1. În creați/editați utilizatori adăugați fiecare traducător ca utilizator nou.
  2. Go la permisiunile sondajului „locale”, selectați fiecare utilizator dorit și oferiți-i drepturile de utilizator necesare pentru „traducere rapidă”.Traduceți rapid un sondaj

Odată ce acești pași sunt finalizați, dvs. și traducătorii dvs. sunteți gata să traduceți sondajul:  1. În meniul „instrumente”, faceți clic pe butonul „traducere rapidă”
  2. Acum vi se prezintă un ecran cu o filă separată pentru fiecare tip de tip de conținut al sondajului, de exemplu, „Titlul și descrierea sondajului”, „Bun venit și textul final”, etc. Efectuați traducerea pentru fiecare tip de conținut și asigurați-vă că apăsați butonul „Salvare” pentru a actualiza modificările.


Traducere automată

Funcția „Traducere automată” folosește serviciul web Google Translate pentru traducerea automată a unui sondaj. Trebuie să introduceți Google Translate API Key în setările globale pentru a accesa această funcție. În prezent, Google percepe $2 0 USD pentru fiecare milion de caractere trimis pentru traducere.


If you are using LimeSurvey Cloud with a paid subscription plan, there is no need to enter a key - you can use this feature without providing an API key.

Depanare

Î: Când salvați, nu toate traducerile sunt salvate.

R: În cazul sondajelor mari, numărul de variabile trimise către server poate depăși cu ușurință 1000. În mod implicit, PHP permite doar 1000 de variabile post în maximum, orice variabile dincolo de primele 1000 sunt ignorate. Va trebui să modificați configurația PHP și să setați variabila „max_input_vars” la o valoare mult mai mare - încercați 5000 sau mai bine 10000. Dacă nu înțelegeți ce trebuie să faceți, vă rugăm să contactați administratorul serverului cu aceste informații!