Actions

Бърз превод

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Quick-translation and the translation is 90% complete.
Outdated translations are marked like this.Общо

LimeSurvey съдържа вградено средство, което позволява бърз и лесен превод на анкети. Това средство е предназначено да улесни човешкия преводач да преведе анкета от основния език на който и да е целеви език.


Template:Забележка


Изисквания

За да получите достъп до инструмента за бърз превод, трябва да имате анкета с поне един допълнителен език. Така че в общи настройки на вашата анкета добавете желания допълнителен език(ци).По подразбиране функцията за бърз превод може да бъде достъпна от менюто с инструменти в лентата с инструменти на проучването. За да активирате това за конкретен потребител (без да му предоставяте глобални разрешения), преминете през следните стъпки:

  1. В create/edit users добавете всеки преводач като нов потребител.
  2. Go към „локалните“ разрешения за анкета, изберете всеки желан потребител и му/ѝ предоставете необходимите потребителски права за „бърз превод“.Бърз превод на анкета

След като завършите тези стъпки, вие и вашите преводачи сте готови да преведете анкетата:  1. В менюто "инструменти" щракнете върху бутона "бърз превод"
  2. Сега ви се показва екран с отделен раздел за всеки тип тип съдържание на анкетата, напр. "Заглавие и описание на анкетата", "Добре дошли и краен текст" и т.н. Направете превода за всеки тип съдържание и не забравяйте да натиснете бутона Запазване'", за да актуализирате промените си.


Автоматичен превод

Функцията „Автоматичен превод“ използва уеб услугата Google translate за автоматичен превод на анкета. Трябва да въведете своя API ключ на Google Translate в глобалните настройки, за да получите достъп до тази функция. В момента Google таксува $2 за 1 милион знака, изпратени за превод.


If you are using LimeSurvey Cloud with a paid subscription plan, there is no need to enter a key - you can use this feature without providing an API key.

Отстраняване на неизправности

Въпрос: При запазване не всички преводи се записват.

О: При големи проучвания броят на променливите, изпратени до сървъра, може лесно да надхвърли 1000. По подразбиране PHP позволява максимум 1000 пост променливи, всички променливи след първите 1000 се игнорират. Ще трябва да промените вашата PHP конфигурация и да зададете променливата 'max_input_vars' на много по-висока стойност - опитайте 5000 или по-добре 10000. Ако не разбирате какво трябва да направите, моля, свържете се с администратора на вашия сървър с тази информация!