Actions

Vraagtype - Bestand upload

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Question type - File upload and the translation is 100% complete.

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎español • ‎日本語 • ‎Nederlands • ‎slovenščina

Korte beschrijving

Dit vraagtype (beschikbaar vanaf versie v1.91) kan worden gebruikt om de respondent een of meer bestanden te laten uploaden als antwoord op een vraag. Voorbeeld: een bedrijf met vacatures kan met deze vraag aan een sollicitant vragen om een foto of een c.v.

File-upload-screenshot.png

De ontwerper van de enquête kan hiermee de type bestanden inperken die de respondent kan uploaden. Bijvoorbeeld: alleen PNG, JPG en JPEG toestaan, met elke afbeelding bovendien kleiner dan 1MB.

Hoofd instellingen

Relevantie vergelijking

Notice.png
Tip: De functie is beschikbaar vanaf versie 1.92


Beschrijving

Als de waarde 1 of true is dan is de vraag relevant en wordt de vraag getoond bij het invullen van de enquête. En anders niet. Bij alle vragen kun je een relevantie vergelijk specificeren. Dit vervangt de condities, het ondersteunt veel meer complexe logica.

Syntax markering in kleur

Wanneer je de relevantie vergelijking opslaat, dan wordt het geëvalueerd en met kleur gemarkeerd. De fouten worden met een kleur aangegeven waardoor je de fouten gemakkelijker ziet,

Geldige waarden

De vergelijking gebruikt de syntax die beschreven is in de Expressie Beheer, zonder de omringende accolades.

Voorbeelden

Voorbeelden van het met kleur markeren, oftewel syntax highligting.


Speciale instellingen

Toon titel (show_title)

Toon het tekstveld titel zodat de respondent een geschikte titel van de te uploaden bestand kan invullen.Toon toelichting (show_comment)

Toon het tekstveld toelichting zodat de respondent een toelichting kan geven over het bestand.Maximale bestandsgrootte (max_filesize)

De maximale grootte (in KB) van een bestand dat een gebruiker kan uploaden.

Voorbeeld

Als het maximum op 1024 wordt gezet, dan kan de gebruiker geen bestanden groter dan 1024 KB uploaden.

NB.: De eindwaarde die getoond wordt aan de deelnemer van de enquête is ook afhankelijk van PHP instellingen, zoals post_max_size en upload_max_filesize. De laagste waarde van de velden upload_max_filesize, post_max_size en max_filesize wordt gebruikt en getoond.Maximaal aantal bestanden (maximum_number_of_files)

Het maximale aantal bestanden dat als antwoord op de vraag kan worden geüpload.

Geldige waarden

 • een positief getal
 • een (afgerond) aantal (Nieuw in 1.92 )
 • een SGQA code (Nieuw in 1.92 )
 • een vraagcode (variabele naam) (Nieuw in 1.92 )
 • een vergelijking, zie Expressie beheer, zonder de omringende accolades. (Nieuw in 1.92 )Minimaal aantal bestanden (maximum_number_of_files)

Het minimale aantal bestanden dat als antwoord op de vraag kan worden geüpload.

Geldige waarden

 • een positief getal
 • een (afgerond) aantal (Nieuw in 1.92 )
 • een SGQA code (Nieuw in 1.92 )
 • een vraagcode (variabele naam) (Nieuw in 1.92 )
 • een vergelijking, zie Expressie beheer, zonder de omringende accolades. (Nieuw in 1.92 )Toegestane bestandstypes (allowed_filetypes)

Beschrijving

De bestandstypes die als antwoord op deze vraag mogen worden geüpload. Als je meerdere bestandstypes wilt toestaan gebruik dan een komma als scheidingsteken.

Voorbeeld

Als je plaatjes wilt laten uploaden, dan kun je opgeven:

JPG, jpeg, pngWillekeurig indelen groep (random_group)

Notice.png
Tip: De functie is beschikbaar vanaf versie 1.92
Important.png
Attentie : De volgorde wordt niet vastgelegd. Je kunt de respondent dus niet de optie geven om later verder te gaan met invullen. Deze beperking zal in een volgende versie worden opgelost.

Beschrijving

Plaats vragen in een groep waarbinnen de vragen in een willekeurige volgorde getoond worden.

Geldige waarden

Geef een tekst op (bijvoorbeeld: 'groep1'). Alle vragen die deze tekst hebben krijgen een willekeurige plaats.De vraag altijd verbergen (hidden)

Beschrijving

Als je met een URL een vraag al ingevuld toont, dan kun je er met deze instelling ook voor zorgen dat de vraag helemaal niet getoond wordt aan de deelnemer. Deze instelling gaat voor wat met condities is ingesteld, de vraag wordt helemaal niet opgenomen op de pagina. Als je een vraag alleen wilt verbergen (bijvoorbeeld om even snel een waarde op te slaan) gebruik dan in de vraag broncode embedded JavaScript.

Notice.png
Tip: De vraag wordt niet getoond in HTML, het kan worden ingesteld met een vergelijking of enquête URL, maar niet met JavaScript

Beschikbare opties

 • Ja
 • Nee (standaard)Forceer nieuwe pagina (page_break)

Beschrijving

Dit attribuut is alleen actief als je een enquête gaat afdrukken. Je kunt een nieuwe pagina forceren voor de vraag. (In de Opera browser is dit niet nodig, die handelt dit zelf af.)

Beschikbare opties

 • Ja
 • Nee (standaard)