Actions

Vraagtype - Vergelijking

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Question type - Equation and the translation is 100% complete.

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎日本語 • ‎Nederlands • ‎slovenščina

Korte beschrijving

Dit vraagtype is beschikbaar vanaf versie 1.92

Je kunt met dit vraagtype een vergelijking maken (bijv. een berekening of een maatwerk rapport) en dan opslaan in de database.  Je kunt de syntax die ondersteund wordt door Expressie Beheer gebruiken. Als je numerieke waarden gebruikt, dan moet je de instelling 'alleen getallen' kiezen zoals hieronder wordt uitgelegd.

Een vergelijking wijzigen

Notice.png
Tip: Vanaf LimeSurvey 2.06 : kun je direct de instelling Vergelijking gebruiken om deze te wijzigen. Het wordt gebruikt voor alle talen.


Als je de HTML editor gebruikt en je hebt een schone tekst nodig of een schone numerieke waarde, gebruik dan de HTML source.

Equation seems OK
View source show extra part, not needed. And if numeric is needed : this can break calculation.
We remove all extra HTML, this ensure to have a clean numeric value.

Je kunt je gebruikersvoorkeur ook instellen op Popup mode als je het vraagtype vergelijkingen veel gebruikt

Hoofd instellingen

Verplicht (mandatory)

Beschrijving

Met deze optie kun je instellen dat alle onderdelen van de vraag beantwoordt moeten worden. Als je een vraag hebt met subvragen en je wilt niet alle onderdelen verplicht maken, gebruik dan het min_answers vraagattribuut

Geldige waarden

 • Ja
 • Nee (standaard)Relevantie vergelijking

Notice.png
Tip: De functie is beschikbaar vanaf versie 1.92


Beschrijving

Bij alle vragen kun je een relevantie vergelijk specificeren. Dit vervangt de condities, het ondersteunt veel meer complexe logica.

Syntax markering in kleur

Wanneer je de relevantie vergelijking opslaat, dan wordt het geëvalueerd en met kleur gemarkeerd. De fouten worden met een kleur aangegeven waardoor je de fouten gemakkelijker ziet,

Geldige waarden

De vergelijking gebruikt de syntax die beschreven is in de Expressie Beheer, zonder de omringende accolades.

Voorbeelden

Voorbeelden van het met kleur markeren, oftewel syntax highligting.


Speciale instellingen

De vraag altijd verbergen (hidden)

Beschrijving

Als je met een URL een vraag al ingevuld toont, dan kun je er met deze instelling ook voor zorgen dat de vraag helemaal niet getoond wordt aan de deelnemer. Deze instelling gaat voor wat met condities is ingesteld, de vraag wordt helemaal niet opgenomen op de pagina. Als je een vraag alleen wilt verbergen (bijvoorbeeld om even snel een waarde op te slaan) gebruik dan in de vraag broncode embedded JavaScript.

Notice.png
Tip: De vraag wordt niet getoond in HTML, het kan worden ingesteld met een vergelijking of enquête URL, maar niet met JavaScript

Beschikbare opties

 • Ja
 • Nee (standaard)Vergelijking (vergelijking)

Notice.png
Tip: De functie is beschikbaar vanaf versie 2.06


Beschrijving

Als je de waarde "save" bij deze vraag kiest, dan kun je een expressie gebruiken. Indien deze instelling niet is ingevuld wordt de vraagtekst als antwoord op deze vraag gebruikt.

Notice.png
Hint: Anders dan bij alle andere vraagtypes wordt een verborgen vergelijking altijd berekend en wordt de waarde opgeslagen in de database.


Important.png
Vanwege de beveiliging worden er geen HTML-code opgeslagen, ook niet bij dit vraagtype vergelijking.

Beschikbare opties

 • Alle tekst. Met of zonder expressie met de bijbehorende accolades.Uitsluitend getallen (numbers_only)

Beschrijving

Als je deze optie aanzet, dan kan de deelnemer alleen getallen invoeren in het tekstvelden.

Bij het vraagtype vergelijking betekent dit dat het resultaat alleen een getal is, dus geen tekst. Hierdoor heb je een garantie dat de berekeningen/conversies goed verlopen in een latere vergelijking (decimaalteken).

Gedrag per vraagtype

 1. Standaard: Als er iets wordt ingevoerd wat geen getal is, dan wordt het gewist.
 2. Array(teksten): Als je dit op "Nee" zit, dan zijn de instellingen "Totalen tonen voor" en "Toon eindtotaal" niet meer van toepassing, de totalen worden niet getoond.
 3. Vergelijking: Als je deze optie op "Ja" zet wordt het resultaat dus geconverteerd naar een numerieke waarde. Als de waarde wel gevuld is, maar niet numeriek is, dan wordt de vergelijking NaN en als lege string opgeslagen in de antwoordentabel.

Beschikbare opties

 • Ja
 • Nee (standaard)Forceer nieuwe pagina (page_break)

Beschrijving

Dit attribuut is alleen actief als je een enquête gaat afdrukken. Je kunt een nieuwe pagina forceren voor de vraag. (In de Opera browser is dit niet nodig, die handelt dit zelf af.)

Beschikbare opties

 • Ja
 • Nee (standaard)Toon in openbare statistieken (public_statistics)

Beschrijving

De beheerder kan met dit attribuut kiezen of de resultaten van een bepaalde vraag getoond moeten worden aan de respondent na het voltooien van het invullen van de enquête. In het algemeen worden statistieken niet aan de respondent getoond. enquête instelling 'Openbare statistieken' moet worden ingeschakeld!

Deze instelling staat voor elke vraag standaard op 'Nee' (=Niet tonen van de statistieken van deze vraag aan de respondent). Je moet dit dus per vraag inschakelen als je de statistieken van die vraag wilt tonen.

Beschikbare opties

 • Ja
 • Nee (standaard)SPSS export schaaltype (scale_export)

Beschrijving

Alleen gebruikt voor SPSS exporteren. Dit attribuut bepaalt de schaal die in SPSS gebruikt wordt. SPSS gebruikt anders haar eigen standaardwaarde. Meer informatie over schalen staat in de SPSS documentatie.

Beschikbare opties

 • Standaard (standaard)
 • Nominaal
 • Ordinaal
 • Schaal