Actions

QS

QS: Filtrul de matrice exclude

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page QS:Array filter exclude and the translation is 100% complete.


Filtrul de excludere a matricei (array_filter_exclude)

Descriere

Setarea „Excluderea filtrului matrice” vă permite să utilizați orice întrebare cu alegere multiplă pentru a selecta sau a seta ce răspunsuri sunt „NU” afișate într-o listă ulterioară, într-o matrice sau într-o întrebare cu alegere multiplă.

Întrebările ulterioare pot fi filtrate pe orice tip de întrebare de tip matrice, inclusiv:
  • Alegere multiplă
  • Alegere multiplă cu comentarii
  • Text scurt multiplu
  • Numeric multiplu
  • Matrice (5 puncte, 10 puncte, Da/Nu/Necunoscut, Creștere/Același/Scădere, După coloană)
  • Matrice (Scală Duală, Text, Numere)
  • Clasare

În plus, fiecare dintre aceste tipuri de întrebări poate fi filtrată.

Singura excepție este „Matrice după coloană” care poate filtra alte întrebări, dar nu poate fi filtrată.

Cum să-l configurați

Introduceți codul întrebării pentru o întrebare cu mai multe opțiuni în caseta „filtru de excludere a matricei” a întrebării pe care o editați în prezent. Întrebarea respectivă va fi folosită ca sursă de informații pentru întrebarea curentă, răspunsurile neselectate de la întrebarea anterioară fiind preluate și folosite ca opțiuni de răspuns pentru întrebarea curentă. De exemplu, dacă codul întrebării cu opțiuni multiple sursă este „Q1”, introduceți „Q1” în caseta „Filtru de excludere a matricei” pentru a începe procesul de filtrare a răspunsurilor. Doar opțiunile de răspuns care sunt „NU” selectate la întrebarea Q1 vor fi vizibile în întrebarea dvs.

Dacă doriți ca mai multe întrebări să fie filtrate prin această opțiune, introduceți codurile întrebărilor în caseta separate prin punct și virgulă (;).
  Codurile de subîntrebări utilizate în prima întrebare trebuie să coincidă cu codurile de subîntrebări de la a doua. În caz contrar, funcția de filtru de excludere a matricei nu va filtra răspunsurile la prima întrebare. Consultați exemplul de mai jos pentru a înțelege mai bine cum funcționează întregul sistem.


Cascadă

Opțiunile selectate pot fi afișate în cascadă. Aceasta înseamnă că puteți selecta o întrebare care filtrează o altă întrebare, care filtrează o altă întrebare și așa mai departe.

Exemplu

Să vedem împreună exemplul de mai jos:


Fișier:Example_array_filter_exclude.png


În captura de ecran de mai sus, avem două întrebări. Primul este un tip de întrebare cu „a alegere multiplă”, în timp ce al doilea este un tip de întrebare „cu alegere multiplă cu comentarii”. Răspunsurile pe care le oferiți la prima întrebare vor fi excluse din a doua. De exemplu, dacă selectați opțiunea ComfortUpdate (care are codul de subîntrebare „SQ1”) și opțiunea Plugin („SQ4”), corespondenții subîntrebării „SQ1” și „SQ4” de la a doua întrebare vor fi excluși. În captura noastră de ecran, putem observa că doar opțiunile neselectate din prima întrebare și afișate în a doua.

Acest exemplu poate fi descărcat de la următorul link: Limesurvey_group_array_filter_exclude.zip. Importați acest grup de întrebări în instalarea dvs. LimeSurvey.


Categoria:Setări întrebăriCategoria:Opțiuni logice întrebări