Actions

QS

QS: Изключване на филтъра за масив

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page QS:Array filter exclude and the translation is 100% complete.


Филтър за изключване на масив (array_filter_exclude)

Описание

Настройката Изключване на филтри за масиви ви позволява да използвате всеки въпрос с множествен избор, за да изберете или зададете кои отговори НЕ да се показват в следващ списък, масив или въпрос с множествен избор.

Последващите въпроси могат да бъдат филтрирани по произволен тип масив, включително:
  • Многократен избор
  • Множествен избор с коментари
  • Множество кратък текст
  • Многократно числово
  • Масив (5 точки, 10 точки, Да/Не/Неизвестно, Увеличаване/Същото/Намаляване, По колона)
  • Масив (Двойна скала, текст, числа)
  • Класиране

Освен това всеки от тези типове въпроси може да се филтрира.

Единственото изключение е „Масив по колона“, който може да филтрира други въпроси, но не може да бъде филтриран.

Как да го настроя

Въведете кода на въпроса на въпрос с множество опции в полето филтър за изключване на масиви на въпроса, който редактирате в момента. Съответният въпрос ще бъде използван като източник на информация за текущия въпрос, като неизбраните отговори от предишния въпрос ще бъдат извлечени и използвани като варианти за отговор на текущия въпрос. Например, ако вашият изходен код на въпрос с множество опции е „Q1“, въведете „Q1“ в полето „Филтър за изключване на масив“, за да започнете процеса на филтриране на отговорите. Само опциите за отговор, които НЕ' са избрани във въпрос Q1, ще бъдат видими във вашия въпрос.

Ако желаете повече въпроси да бъдат филтрирани чрез тази опция, въведете кодовете на въпросите в полето, разделени с точка и запетая (;).
  Кодовете на подвъпросите, използвани в първия въпрос, трябва да съвпадат с кодовете на подвъпросите от втория. В противен случай функцията филтър за изключване на масиви няма да филтрира отговорите на първия въпрос. Вижте примера по-долу, за да разберете по-добре как работи цялата система.


Каскадно

Избраните опции могат да се показват в каскада. Това означава, че можете да изберете въпрос, който филтрира друг въпрос, който филтрира друг въпрос и т.н.

Пример

Нека видим заедно примера по-долу:На екранната снимка отгоре имаме два въпроса. Първият е тип въпрос с „множествен избор“, докато вторият е въпрос с „множествен избор с коментари“. Отговорите, които давате в първия въпрос, ще бъдат изключени от втория. Например, ако изберете опцията ComfortUpdate (която има код на подвъпрос „SQ1“) и опцията Plugin („SQ4“), кореспондентите на подвъпросите „SQ1“ и „SQ4“ от втория въпрос ще бъдат изключени. В нашата екранна снимка можем да видим, че само неизбраните опции в първия въпрос и показани във втория.

Този пример може да бъде изтеглен от следната връзка: Limesurvey_group_array_filter_exclude.zip. Импортирайте тази група въпроси във вашата инсталация на LimeSurvey.

Категория:Настройки на въпросиКатегория:Опции за логика на въпроси