Actions

QS

QS: Udelukke matrixfilter

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page QS:Array filter exclude and the translation is 100% complete.


Matrixekskluderingsfilter (array_filter_exclude)

Beskrivelse

Indstillingen Array-filterekskludering giver dig mulighed for at bruge et hvilket som helst multiple choice-spørgsmål til at vælge eller indstille, hvilke svar der IKKE skal vises i en efterfølgende liste, array eller multiple choice-spørgsmål.

De efterfølgende spørgsmål kan filtreres på enhver array-spørgsmålstype, herunder:
  • Multiple choice
  • Multiple choice med kommentarer
  • Multiple short text
  • Multiple numeric
  • Array (5 point, 10 point, Ja/Nej/Ukendt, Forøg/Samme/Formindsk, Efter kolonne)
  • Array (dobbelt skala, tekst, tal)
  • Ranking

Desuden kan hver af disse typer spørgsmål filtreres.

Den eneste undtagelse er Array efter kolonne, som kan filtrere andre spørgsmål, men det kan ikke filtreres.

Sådan sætter du det op

Indtast spørgsmålskoden for et spørgsmål med flere muligheder i feltet array-ekskluderingsfilter for det spørgsmål, du redigerer i øjeblikket. Det respektive spørgsmål vil blive brugt som informationskilde for det aktuelle spørgsmål, idet de ikke-valgte svar fra det foregående spørgsmål hentes og bruges som svarmuligheder for det aktuelle spørgsmål. For eksempel, hvis din kildekode med flere muligheder for spørgsmål er "Q1", skal du indtaste "Q1" i feltet "Array ekskluderingsfilter" for at starte filtreringsprocessen for svarene. Kun de svarmuligheder, der er IKKE valgt i spørgsmål Q1, vil være synlige i dit spørgsmål.

Hvis du ønsker, at flere spørgsmål skal filtreres via denne mulighed, skal du indtaste spørgsmålskoderne i feltet adskilt af semikolon (;).
  De underspørgsmålskoder, der bruges i det første spørgsmål, skal falde sammen med underspørgsmålskoderne fra det andet. Ellers vil array-ekskluderingsfilterfunktionen ikke filtrere svarene på det første spørgsmål. Tjek nedenstående eksempel for bedre at forstå, hvordan hele systemet fungerer.


Cascading

De valgte muligheder kan vises i kaskade. Det betyder, at du kan vælge et spørgsmål, som filtrerer et andet spørgsmål, som filtrerer et andet spørgsmål, og så videre.

Eksempel

Lad os sammen se nedenstående eksempel:I skærmbilledet fra oven fik vi to spørgsmål. Den første er en multiple choice spørgsmålstype, mens den anden er en multiple choice med kommentarer spørgsmålstype. De svar, du giver i det første spørgsmål, vil blive udelukket fra det andet. For eksempel, hvis du vælger indstillingen ComfortUpdate (som har underspørgsmålskoden 'SQ1') og plugin-indstillingen ('SQ4'), vil 'SQ1'- og 'SQ4'-underspørgsmålskorrespondenterne fra det andet spørgsmål blive udelukket. I vores skærmbillede kan vi observere, at kun de uvalgte muligheder i det første spørgsmål og vises i det andet.

Dette eksempel kan downloades fra følgende link: Limesurvey_group_array_filter_exclude.zip. Importer denne spørgsmålsgruppe til din LimeSurvey-installation.


Kategori:SpørgsmålsindstillingerKategori:Spørgsmålslogikindstillinger