Actions

Sondaj multilingv

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Multilingual survey and the translation is 100% complete.


Introducere

LimeSurvey conține o facilitate încorporată care permite traducerea rapidă și ușoară a sondajelor. Această facilitate este concepută pentru a face ușor pentru un traducător uman să traducă un sondaj din limba de bază în orice limbă țintă specificată.

Această secțiune wiki acoperă rapid modul în care poate fi creat un sondaj multilingv. Ghidul acoperă subiecte precum:


Exemplul analizat pe parcursul secțiunii wiki poate fi descărcat de aici: LS3 multilingual survey survey. Dezarhivați-l și import fișierul .lss în instanța dvs. LimeSurvey.


Adăugarea de limbi suplimentare

Limba implicită a sondajului este cea pe care ați selectat-o în câmpul pentru limba de bază. În mod implicit, este limba configurată în setările globale ale instanței dvs.

Pentru a verifica ce limbă este cea de bază, accesați panoul de setări generale ale sondajului și căutați câmpul pentru limba de bază. În exemplul nostru, limba de bază este „engleză”. Pentru a începe să adăugați limbi noi în care doriți să traduceți sondajul, consultați câmpul pentru limbi suplimentare. În exemplul nostru, au fost selectate alte trei limbi: franceză, germană și italiană.Odată terminat, nu uitați să faceți clic pe butonul „Salvare”’’’ situat în partea dreaptă sus a ecranului.

Acum, dacă verificați bara de instrumente de sus, puteți observa că o săgeată mică a apărut lângă „Previzualizare sondaj”. Aceasta înseamnă că sondajul poate fi previzualizat în diferite limbi:Dacă accesați panoul prezentare generală, sunt afișate patru link-uri suplimentare pentru sondaje. Acestea corespund limbilor adăugate recent:


Traducerea șirurilor de caractere

Pentru a începe traducerea șirurilor, accesați panoul editor al fiecărei întrebări. Puteți observa în captura de ecran de mai jos că trei limbi suplimentare sunt afișate deasupra câmpului de cod al întrebării:Faceți clic pe oricare dintre ele și începeți să traduceți câmpul de întrebare.

Același tip de „bară de limbă” se află în multe alte locuri, cum ar fi în elementele de text și panourile de setări ale politicii de date, câmpurile de text pentru răspunsuri și subîntrebări și așa mai departe. Cu toate acestea, traducerea câmpurilor folosind această metodă poate deveni dificilă dacă sondajul dvs. este lung și doriți să nu pierdeți nimic. De aceea, recomandăm cu căldură utilizatorilor noștri să folosească instrumentul de traducere rapidă. Pentru a-l accesa, faceți clic pe orice setare legată de sondaj (cum ar fi „Prezentare generală”) -> Instrumente -> Traducere rapidăInstrument de traducere rapidă

Instrumentul de traducere rapidă a fost conceput special pentru cei care lucrează cu anchete multilingve. Odată accesat, se va încărca următorul panou:Prima opțiune, „traduceți în” vă oferă posibilitatea de a selecta limba în care doriți să o traduceți din limba de bază.

Următoarele opțiuni se referă la traducerea conținutului sondajului dvs. Ele se referă la:

Template:Notă


Odată ce ați terminat de tradus aceste câmpuri, nu uitați să faceți clic pe butonul "Salvare" situat în partea dreaptă sus a panoului.


Prezentare generală a sondajului multilingv

Pentru a vă verifica munca, utilizați butonul de previzualizare. Pagina de bun venit va arăta astfel:Comutatorul în două limbi poate fi observat odată ce pagina de bun venit este încărcată. LimeSurvey oferă respondenților dvs. posibilitatea de a schimba limba instrucțiunilor, chiar dacă le-ați partajat linkul corespunzător pentru o anumită limbă. Un comutator de limbă va fi, de asemenea, amplasat în partea dreaptă sus a sondajului dvs.

În cazul în care doriți să ascundeți cele două butoane „de comutare de limbă”, editați tema sondajului dvs. Pentru mai multe detalii, consultați subsecțiunea wiki indicii și sfaturi.


Template:Notă


Sfaturi și sfaturi

  • Dacă doriți să acordați utilizatorilor permisiuni de traducere pentru a accesa instrumentul de traducere rapidă, verificați următoarea subsecțiunea wiki.
  • Funcția „Traducere automată” folosește serviciul web de traducere Google pentru traducerea automată a unui sondaj. Trebuie să introduceți cheia API Google Translate în setările globale pentru a accesa această funcție. În prezent, Google percepe $2 0 USD pentru fiecare milion de caractere trimis pentru traducere.


Cum să ascundeți comutatorul de limbă din pagina de bun venit

În cazul în care decideți să lansați un sondaj multilingv, veți observa pe pagina de întâmpinare un meniu derulant care permite respondenților dvs. să aleagă limba în care doresc să completeze sondajul dvs.:Cu toate acestea, în anumite scenarii doriți să ascundeți opțiunea respectivă. Există multe moduri în care puteți ascunde comutatorul de limbă. Modul "cremură" este afișat mai jos.

Accesați Teme din meniul global Configurare:Faceți clic pe butonul Editor de teme pentru a edita tema dorită:Template:Notă


Căutați în partea stângă a ecranului fișierul language_changer.twig.Accesați linia care conține următoarea funcție:

{% if aSurveyInfo.alanguageChanger.show == adevărat %}

Comentați-l (înlocuiți „%” cu „#”) și copiați următorul rând dedesubt:

{% dacă fals == adevărat %}


Linia ar trebui să arate astfel:Faceți clic pe „Copiați în tema locală și salvați modificările”.


Accesați sondajul dvs. și selectați tema editată din panoul setări generale. Acum, pagina de bun venit ar trebui să arate astfel:Cum să ascundeți comutatorul de limbă situat în meniul de sus

Pentru a ascunde comutatorul de limbă de sus, vom urma aproape aceiași pași descriși mai sus. Trebuie doar să accesăm fișierul crenguță corect pentru a-l edita. Accesați din nou tema pe care doriți să o schimbați, apoi accesați „Ecran” care se află în partea din dreapta sus a ferestrei și selectați „Navigație” din lista verticală. Acum, căutați în partea stângă a ferestrei „language_changer_top_menu.twig”. Faceți clic pe el și comentați:

{% if aSurveyInfo.alanguageChanger.show == adevărat %}

Adăugați următoarea linie dedesubt:

{% dacă fals == adevărat %}

Niciun comutator de limbă nu va fi afișat în partea dreaptă a ecranului: