Actions

Kopiraj vprašanje

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Copy question and the translation is 100% complete.

Uvod

Za hitro ustvarjanje (podobnih) vprašanj vam LimeSurvey ponuja funkcionalnost, s katero lahko skrbniki anket enostavno kopirajo vprašanja znotraj iste ankete. To orodje je uporabno zlasti, ko prilagodite nekaj vprašanj in potrebujete več kopij le-teh, razporejenih po anketi.

Kako kopirati vprašanje

Najprej poiščite gumb kopiraj, ki se nahaja na zgornji orodni vrstici z vprašanji:Ko kliknete, se prikaže naslednja stran:Najpomembnejšo nastavitev predstavlja koda/id vprašanja, za katero je zelo priporočljivo, da se razlikuje od katere koli druge obstoječe kode vprašanja iz vaše ankete.


Opomba: LimeSurvey trenutno sprejema podvojene kode vprašanj. Vendar pa lahko pozneje naletite na težave, ko gre za izvoz anketnih podatkov ali če želite uporabiti izraze.


Možnosti kopiranja

Zavihek možnosti kopiranja se nahaja na desni strani zaslona:  • 'Kopiraj podvprašanja?:' če je omogočeno, bodo kopirana tudi podvprašanja;
  • 'Kopiraj možnosti odgovora?:' če je omogočeno, [ [Dodajanje odgovorov ali podvprašanj|možnosti odgovorov]] bo prav tako kopirano;
  • Kopiraj privzete odgovore?:: če je omogočeno, bodo kopirani tudi privzeti odgovori;! N!*Kopiraj napredne nastavitve?: če je omogočeno, bodo kopirane tudi napredne nastavitve.


Datoteka:help.png Opomba: Z naprednimi nastavitvami se nanašamo na vse možnosti, ki niso splošne, kot so: možnosti prikaza, možnosti logičnosti, možnosti statistike itd. Vsako vprašanje vsebuje različne napredne možnosti. Za celovit pregled zmožnosti vsakega vprašanja nadaljujte z branjem naslednjega wiki razdelka.

Splošne možnosti

Zavihek splošne možnosti se nahaja pod zavihkom možnosti kopiranja:Možnosti, prikazane pod tem zavihkom, se razlikujejo glede na izbrano vrsto vprašanja. Edina možnost, ki je edinstvena, je Položaj, ki vam omogoča, da izberete položaj novo ustvarjenega vprašanja (glejte zadnjo vrstico zgornjega posnetka zaslona).


Ko končate, kliknite na gumb shrani in zapri v zgornjem desnem delu zaslona, da kopirate vprašanje.