Actions

Kérdés másolása

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Copy question and the translation is 100% complete.

Bevezetés

A (hasonló) kérdések gyors létrehozásához a LimeSurvey olyan funkciót biztosít, amelyen keresztül a felmérés adminisztrátorai könnyedén másolhatnak kérdéseket ugyanabban a felmérésben. Ez az eszköz különösen akkor hasznos, ha néhány kérdést személyre szab, és több példányra van szüksége a felmérésben.

Hogyan másoljunk egy kérdést

Először keresse meg a másolás gombot a felső kérdés eszköztáron:A kattintás után a következő oldal jelenik meg:A legfontosabb beállítást a kérdéskód/azonosító jelenti, amely erősen ajánlott, hogy eltérjen a felmérésben szereplő bármely más kérdéskódtól.


Megjegyzés: A LimeSurvey jelenleg elfogadja a duplikált kérdéskódokat. Később azonban problémákba ütközhet, amikor a felmérési adatok exportálásáról van szó, vagy ha kifejezéseket szeretne használni.


Másolási beállítások

A „Másolási beállítások” fül a képernyő jobb oldalán található:  • Alkérdések másolása?: ha engedélyezve van, a alkérdések is másolódik;
  • Válaszlehetőségek másolása?: Ha engedélyezve van, a [ A [Válaszok vagy alkérdések hozzáadása|válaszlehetőségek]] is másolásra kerül;
  • Alapértelmezett válaszok másolása?:: ha engedélyezve van, az alapértelmezett válaszok is másolásra kerül;
  • Speciális beállítások másolása?: Ha engedélyezve van, a speciális beállítások is másolódnak.


Megjegyzés: A speciális beállításoknál az összes nem általános vonatkozású opcióra hivatkozunk, mint például: megjelenítési beállítások, logikai beállítások, statisztikai beállítások stb. Minden kérdés különböző speciális opciókat tartalmaz. Az egyes kérdések képességeinek átfogó áttekintéséhez olvassa tovább a következő wiki szakaszt.

Általános opciók

Az „Általános beállítások” fül a „Másolási beállítások” fül alatt található:Az ezen a lapon megjelenő opciók a kiválasztott kérdéstípus szerint változnak. Az egyetlen egyedi lehetőség a Pozíció, amely lehetővé teszi az újonnan létrehozott kérdés pozíciójának kiválasztását (lásd a fenti képernyőkép utolsó sorát).


Ha elkészült, kattintson a képernyő jobb felső sarkában található 'mentés és bezár gombra a kérdés másolásához.