Actions

Копиране на въпрос

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Copy question and the translation is 100% complete.

Въведение

За бързо създаване на (подобни) въпроси, LimeSurvey ви предоставя функционалност, чрез която администраторите на анкетата могат лесно да копират въпроси в рамките на същата анкета. Този инструмент е полезен, особено когато персонализирате няколко въпроса и имате нужда от множество техни копия, разпръснати във вашата анкета.

Как да копирам въпрос

Първо потърсете бутона копиране, намиращ се в горната лента с инструменти за въпроси:След щракване ще се покаже следната страница:Най-важната настройка е представена от кода/идентификационния номер на въпроса, който е силно препоръчително да бъде различен от всеки друг съществуващ код на въпрос от вашето проучване.


Забележка: LimeSurvey приема в момента дублирани кодове на въпроси. По-късно обаче може да се натъкнете на проблеми, когато става въпрос за експортиране на данни от проучване или ако искате да използвате изрази.


Опции за копиране

Разделът „Опции за копиране“ се намира от дясната страна на екрана:  • 'Копиране на подвъпроси?:' ако е разрешено, подвъпроси също ще бъдат копирани;
  • 'Копиране на опциите за отговор?: ако е разрешено, [ [Добавянето на отговори или подвъпроси|опции за отговор]] също ще бъде копирано;
  • Копиране на отговорите по подразбиране?:: ако е разрешено, отговорите по подразбиране също ще бъдат копирани;
  • Копиране на разширени настройки?: ако е активирано, разширените настройки също ще бъдат копирани.


Файл:help.png Забележка: Под разширени настройки се отнасяме за всички несвързани с общите опции като: опции за показване, опции за логика, опции за статистика и т.н. Всеки въпрос съдържа различни разширени опции. За изчерпателна представа за възможностите на всеки въпрос, продължете да четете следния wiki раздел.

Общи опции

Разделът „Общи опции“ се намира под раздела „Опции за копиране“:Опциите, показани в този раздел, варират в съответствие с избрания тип въпрос. Единствената опция, която е уникална, е Позиция, която ви позволява да изберете позицията на новосъздадения въпрос (вижте последния ред от екранната снимка по-горе).


След като сте готови, щракнете върху бутона запази и затвори, разположен в горната дясна част на екрана, за да копирате въпроса.