Actions

Aktiviranje ankete

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Activating a survey and the translation is 100% complete.

Splošno


Ko ste zadovoljni s strukturo vaše ankete, jo lahko aktivirate s klikom na gumb Aktiviraj to anketo:Pred aktivacijo se prikaže okno, ki vas vpraša o splošnih nastavitvah ankete: • 'Anonimizirani odgovori:' Ta možnost vam omogoča, da določite, ali se odgovori na vašo anketo ujemajo z informacijami iz tabele žetonov vaše ankete ali ostanejo "anonimni". Če se odločite, da jo omogočite, je vaša anketa nastavljena tako, da anonimizira odgovore – ne bo mogoče povezati odgovorov in udeležencev;
 • 'Shrani IP naslov:' Če je omogočeno, IP naslov anketiranca bo shranjen skupaj z odgovorom;
 • 'Shrani čase:' Če je omogočeno, se zabeleži čas, ki ga vsak udeleženec ankete porabi za vsako stran ankete;
 • 'Datumski žig: Omogočite to, če želite zabeležiti datum/čas oddaje odgovorov;
 • Shrani referenčni URL: Če je omogočeno, bo referenčni URL shranjen skupaj z odgovori.

Ko izberete želene nastavitve, kliknite gumb Shrani in aktiviraj anketo. Prikaže se naslednje sporočilo:Izberite možnost, ki ustreza vašim potrebam. Za več informacij o udeležencih ankete dostopajte do naslednje povezava.


Zdaj kopirajte povezavo do svoje ankete in jo začnite deliti z drugimi:


Z aktiviranjem ankete LimeSurvey:

 • ustvari ločeno tabelo zbirke podatkov, kjer so shranjeni vsi odgovori na anketo, pri čemer se za vsak nov zbran odgovor na anketo doda nov vnos
 • omogoča administratorjem ankete, da ročno vnašajo podatke v to tabelo odgovorov ali uredite obstoječe podatke


Preden aktivirate anketo, upoštevajte, da:

 • ko je anketa inicializirana, lahko spremenite besedilo za vprašanja, odgovore, anketo itd., ne pa tudi vrste vprašanja ali vrste odgovora.
 • ti ne more dodati novih vprašanj ali izbrisati vprašanj. Prav tako ne morete dodati odgovorov na katero koli vprašanje niza ali izbirnih vprašanj. Vendar pa lahko dodate odgovore na osnovna vprašanja tipa seznama.
 • če deaktivirate (ne poteče) anketo, bodo odgovori premaknjeni v rezervno tabelo in izgubili boste podatke o udeležbi; spet pa boste lahko dodajali nova vprašanja in skupine ter spreminjali parametre ankete.

Težave pri aktivaciji ankete

Aktivacijski gumb/funkcija je onemogočen

Če je gumb Aktiviraj to anketo onemogočen, je prišlo do napake, ki preprečuje aktivacijo (na primer, še niste dodali vprašanj).

Preveč vprašanj

Ko aktivirate svojo anketo, boste morda imeli preveč vprašanj v anketi, tako da tabele z odgovori ni mogoče ustvariti. Napaka bi rekla nekaj takega kot 'Preveč stolpcev' v starejše različice LimeSurvey. V najnovejši različici bi sporočilo o napaki glasilo: "Tabele odgovorov na anketo ni mogoče ustvariti. To je verjetno posledica preveč vprašanj ali podvprašanj v anketi. Če je mogoče, poskusite odstraniti vprašanja iz ankete."

V tem primeru lahko poskusite eno ali več od naslednjega:

 • Odstranite nekaj vprašanj v anketi.
 • Preverite, ali ste vedno uporabljali pravilne vrste vprašanj. Pogosta napaka bi bila uporaba vrste vprašanja z več možnimi odgovori z omejitvijo ene izbire namesto uporabe vrste vprašanja List(Radio). Prvi bi uporabil veliko več podatkovnih polj, medtem ko drugi uporablja samo eno.
 • Zdi se, da je dolžina imen stolpcev pomembna. Če kopirate anketo z majhnim ID-jem ankete (to lahko nastavite pri kopiranju ankete), boste morda lahko aktivirali anketo
 • Če nič od naštetega ne pomaga ali ankete ni mogoče skrajšati, lahko razdelite anketo na dve anketi. V tem primeru bi drugo anketo samodejno naložili na koncu prve. Lahko bi preskočili pozdravni zaslon druge ankete in udeleženec bi komaj opazil stikalo.


  Pozor : Če je anketa aktivna in odprete več zavihkov s klikom na Izvedi anketo, morda ne boste mogli izpolniti ankete (prikaže se napaka, ki namiguje, da uporabite kazalo za krmarjenje po anketi) v prej odprtih zavihkih do zadnjega. Ko se to zgodi, zaprite vse zavihke in se prepričajte, da odprete samo en zavihek naenkrat, da preizkusite različico ankete v živo.