Actions

Felmérés aktiválása

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Activating a survey and the translation is 100% complete.

Általános


Ha elégedett a felmérés felépítésével, aktiválhatja azt az A felmérés aktiválása gombra kattintva:Az aktiválás előtt megjelenik egy ablak, amely a felméréssel kapcsolatos általános beállításokra kérdez rá: • Anonimizált válaszok: Ez az opció lehetővé teszi annak meghatározását, hogy a kérdőívre adott válaszok megfeleltethetők-e a felmérés tokentáblázatában szereplő információknak, vagy "névtelenül" maradnak-e. Ha úgy dönt, hogy engedélyezi, a kérdőív a válaszok anonimizálására van beállítva - nem lesz lehetőség a válaszok és a résztvevők összekapcsolására;
 • IP-cím mentése: Ha engedélyezve van, a felmérésben résztvevő IP-címe a válasszal együtt kerül tárolásra;
 • Időzítések mentése: Ha engedélyezve van, akkor az egyes felmérésben résztvevők által a felmérés egyes oldalán eltöltött idő rögzítésre kerül;
 • Dátumbélyegző: Engedélyezze ezt, ha rögzíteni szeretné a válaszok beküldésének dátumát/időpontját;
 • Hivatkozó URL mentése: Ha engedélyezve van, a hivatkozó URL a válaszokkal együtt kerül tárolásra.

Miután kiválasztotta a kívánt beállításokat, kattintson a Kérdés mentése és aktiválása gombra. A következő üzenet jelenik meg:Válassza ki az igényeinek megfelelő lehetőséget. A felmérés résztvevőiről a következő link található.


Most másolja ki a felmérés linkjét, és kezdje el megosztani:


Egy felmérés aktiválásával a LimeSurvey:

 • egy külön adatbázis-táblázatot hoz létre, amelyben az összes felmérési válasz tárolódik, és minden új összegyűjtött felmérési válaszhoz új bejegyzés kerül hozzáadásra
 • lehetővé teszi a felmérés adminisztrátorainak, hogy manuálisan vigyenek be adatokat a választáblázatba, vagy módosítsa a meglévő adatokat


Mielőtt aktiválna egy felmérést, vegye figyelembe, hogy:

 • a felmérés inicializálásakor módosíthatja a kérdések, válaszok, a felmérés stb. szövegét, de nem a kérdés típusát vagy a válasz típusát.
 • Ön nem tud új kérdéseket felvenni vagy kérdéseket törölni. A tömbös vagy feleletválasztós kérdések egyikére sem adhat választ. Az alapvető lista típusú kérdésekhez azonban válaszokat adhat hozzá.
 • ha deaktiválja (nem járja le) a felmérést, a válaszok egy tartalék táblázatba kerülnek, és a részvételi információk elvesznek; de ismét felvehet új kérdéseket és csoportokat, valamint módosíthatja a felmérés paramétereit.

Problémák a felmérés aktiválásakor

Az aktiváló gomb/funkció le van tiltva

Ha a Kérdés aktiválása gomb le van tiltva, egy hiba akadályozza meg az aktiválást (például még nem adott fel kérdéseket).

Túl sok kérdés

A felmérés aktiválásakor túl sok kérdés merülhet fel a felmérésben, így nem lehet létrehozni a választáblázatot. A hiba valami olyasmit mondana, mint "Túl sok oszlop" a LimeSurvey régebbi verziói. A legújabb verzióban a hibaüzenet a következő lenne: "A felmérés választáblája nem hozható létre. Ezt valószínűleg a felmérésben szereplő túl sok kérdés vagy alkérdés okozza. Ha lehetséges, próbálja meg eltávolítani a kérdéseket a felmérésből."

Ebben az esetben próbálkozhat az alábbiak közül egy vagy több lehetőséggel:

 • Távolítson el néhány kérdést a felmérésből.
 • Ellenőrizze, hogy mindig a megfelelő kérdéstípusokat használta-e. Gyakori hiba az, ha a Lista(rádió) kérdéstípus helyett egy feleletválasztós kérdéstípust használnak egy választási korláttal. Az előbbi sokkal több adatmezőt használna, míg az utóbbi csak egyet.
 • Úgy tűnik, az oszlopnevek hossza számít. Ha a kérdőívet kis felmérési azonosítóval másolja (ezt a kérdőív másolásakor beállíthatja), akkor aktiválhatja a kérdőívet
 • Ha a fentiek egyike sem segít, vagy nem lehetséges a kérdőív lerövidítése, akkor ossza fel a felmérést két felmérésre. Ebben az esetben automatikusan betölti a második felmérést az első végén. Kihagyhatja a második felmérés üdvözlőképernyőjét, és a résztvevő alig veszi észre a váltást.


  Figyelem : Ha a felmérés aktív, és több lapot nyit meg a Kérdés végrehajtása gombra kattintva, előfordulhat, hogy nem tudja kitölteni a kérdőívet (hibaüzenet jelenik meg, amely arra utal, hogy használja az indexet a felmérésben való navigáláshoz) a korábban az utolsóhoz megnyitott lapokon. Ha ez megtörténik, kérjük, zárja be az összes lapot, és ügyeljen arra, hogy egyszerre csak egy lapot nyisson meg, hogy tesztelje felmérése élő verzióját.