Actions

Enquête activeren

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Activating a survey and the translation is 100% complete.

Algemeen


Als je de enquête helemaal naar je zin hebt opgesteld, dan kun je de enquête activeren door op de knop Activeer deze enquête te klikken:Voor activatie wordt er eerst een scherm getoond waar wat algemene instellingen van de enquête ingevuld kunnen worden: • Anonieme respons: Met deze optie kun je bepalen of antwoorden op de enquête overeenkomen met informatie uit de token-tabel van de enquête of 'anoniem' worden gehouden. Als je besluit om het in te schakelen, is de enquête ingesteld om antwoorden te anonimiseren - er is dan geen manier om antwoorden en deelnemers te verbinden.
 • IP-adres opslaan: Indien ingeschakeld, het IP-adres van de respondent wordt opgeslagen samen met zijn / haar antwoorden.
 • Tijdmetingen opslaan: Indien ingeschakeld, wordt de tijd die elke deelnemer op elke pagina van de enquête heeft doorgebracht vastgelegd.
 • Datestamp: Schakel het in als u de datum wilt zien waarop de antwoorden zijn verzonden.
 • Verwijzer-URL opslaan: Indien ingeschakeld, wordt de verwijzende URL samen met de antwoorden opgeslagen.

Klik na het inschakelen van de gewenste functies op de knop Enquête opslaan en activeren. De volgende tekst wordt nu getoond:Selecteer de optie die je nodig hebt. Meer informatie over deelnemers aan enquêtes.


Kopieer nu de link naar de enquête en deel deze:


Activeren betekent dat:
 • Er een database-tabel wordt aangemaakt voor de responsen / antwoorden, met voor elk mogelijk antwoord een veld in de tabel.
 • de enquête-beheerder kan ook handmatig een enquête invoeren of een response wijzigen.


Voordat je activeert, moet je weten dat:

 • Je de tekst van vragen, antwoorden en de enquête zelf nog kan wijzigen, maar je kan geen enkel vraagtype of antwoordtype meer wijzigen.
 • Je geen vragen meer kunt toevoegen of verwijderen. Ook kun je bij arrayvraqen / meerkeuzevragen de opties niet wijzigen. Je kunt wel antwoorden toevoegen bij vragen van het basislijst vraagtype.
 • Je kunt een enquête deactiveren (dit is niet het beëindigen), dan kun je wel weer vragen/groepen toevoegen en allerlei instellingen wijzigen, maar je bent wel gegevens over deelname kwijt. De responsen die al ontvangen waren, staan dan in een back-up tabel.

Problemen bij het activeren

Knop om te activeren is uitgeschakeld

Als de knop Activeer deze enquête uitgeschakeld is, dan kan de enquête nog niet worden geactiveerd vanwege een fout (bijvoorbeeld er zijn nog geen vragen).

Teveel vragen

Het kan zijn dat je in je enquête teveel vragen hebt aangemaakt om de enquête te kunnen activeren omdat de databasetabel niet zoveel velden kan bevatten.

Probeer dan een of meer van het volgende:

 • het verwijderen van een of meer vragen
 • Controleer de vraagtypes. Een veel gemaakte fout is om een meerkeuzevraag te maken met maar één mogelijk antwoord, maak daar een lijst van met radioknoppen. Dat scheelt een aanzienlijk aantal velden, omdat je dan maar één veld gebruikt.
 • De lengte van de namen maakt ook wat uit. Als je een enquête met een laag nummer hebt gekopieerd, probeer dan dat nummer te gebruiken.
 • Als het bovenstaande niet lukt dan kun je de enquête in twee delen splitsen. Je kunt de vervolg-enquête automatisch laden na de eerste en het welkomstscherm van de vervolg-enquête overslaan. De deelnemer merkt het mogelijk niet eens.


  Attentie : Als de enquête actief is en je opent teveel tabbladen door te klikken op Enquête uitvoeren, kun je mogelijk niet doorgaan met de enquête (er verschijnt een foutmelding dat je de index kunt gebruiken om door de enquête te navigeren). Wanneer dat gebeurt, sluit dan alle tabbladen en open er maar 1 tegelijk om de live versie van de enquête te testen.