Actions

Activarea unui sondaj

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Activating a survey and the translation is 100% complete.

General


După ce sunteți mulțumit de structura sondajului dvs., îl puteți activa făcând clic pe butonul „Activați acest sondaj”:Înainte de activare, va fi afișată o fereastră care vă va întreba despre setările generale legate de sondaj: • Răspunsuri anonimizate: Această opțiune vă permite să determinați dacă răspunsurile la sondajul dvs. sunt potrivite cu informațiile din tabelul de simboluri ale sondajului dvs. sau sunt păstrate „anonim”. Dacă decideți să îl activați, sondajul dvs. este setat să anonimizeze răspunsurile - nu va exista nicio modalitate de a conecta răspunsurile și participanții;
 • Salvează adresa IP: Dacă este activat, adresa IP a respondentului la sondaj va fi stocat împreună cu răspunsul;
 • Salvare timpi: Dacă este activat, timpul petrecut pe fiecare pagină a sondajului de către fiecare participant la sondaj este înregistrat;
 • Ștampila dată: Activați această opțiune dacă doriți să înregistrați data/ora la care au fost trimise răspunsurile;
 • Salvați adresa URL de referință: Dacă este activată, adresa URL de referință va fi stocată împreună cu răspunsurile.

După ce ați ales setările dorite, faceți clic pe butonul „Salvați și activați sondajul”. Va fi afișat următorul mesaj:Selectați opțiunea care se potrivește nevoilor dvs. Pentru mai multe informații despre participanții la sondaj, accesați următorul link.


Acum, copiați linkul către sondaj și începeți să îl distribuiți:


Prin activarea unui sondaj, LimeSurvey:

 • creează un tabel separat al bazei de date în care sunt stocate toate răspunsurile la sondaj, fiind adăugată o nouă intrare pentru fiecare răspuns nou la sondaj colectat
 • permite administratorilor sondajului să introduce manual datele în acel tabel de răspuns sau editați datele existente


Înainte de a activa un sondaj, rețineți că:

 • când sondajul este inițializat, puteți modifica textul pentru întrebări, răspunsuri, sondaj etc., dar nu și tipul de întrebare sau tipul de răspuns.
 • Dvs. nu pot adăuga întrebări noi sau șterge întrebări. Nici nu puteți adăuga răspunsuri la oricare dintre matrice sau întrebări cu răspunsuri multiple. Cu toate acestea, puteți adăuga răspunsuri la întrebările de tip listă de bază.
 • dacă dezactivați (nu expiră) sondajul, răspunsurile vor fi mutate într-un tabel de rezervă și veți pierde informațiile de participare; dar veți putea din nou să adăugați întrebări și grupuri noi și să modificați parametrii sondajului.

Probleme la activarea sondajului

Butonul/funcția de activare este dezactivată

Dacă butonul „Activați acest sondaj' este dezactivat, există o eroare care împiedică activarea (de exemplu, nu ați adăugat încă întrebări).

Prea multe întrebări

Când activați sondajul, este posibil să aveți prea multe întrebări în sondaj, astfel încât tabelul de răspunsuri nu poate fi creat.

Eroarea ar spune ceva de genul „Prea multe coloane” în versiuni mai vechi de LimeSurvey. În cea mai recentă versiune, mesajul de eroare ar spune „Tabelul de răspunsuri la sondaj nu poate fi creat. Acest lucru este probabil cauzat de prea multe întrebări sau subîntrebări din sondaj. Dacă este posibil, încercați să eliminați întrebările din sondaj”.

În acest caz, puteți încerca una sau mai multe dintre următoarele:

 • Eliminați câteva întrebări din sondaj.
 • Verificați că ați folosit întotdeauna tipurile de întrebări corecte. O eroare comună ar fi utilizarea unui tip de întrebare cu alegere multiplă cu o limită de o singură alegere în loc de a utiliza un tip de întrebare Listă (Radio). Primul ar folosi mult mai multe câmpuri de date, în timp ce al doilea folosește doar unul.
 • Lungimea numelor coloanelor pare să conteze. Dacă copiați sondajul folosind un ID mic de sondaj (puteți seta că atunci când copiați sondajul) ați putea activa sondajul
 • Dacă niciunul dintre cele de mai sus nu ajută sau este imposibil să scurtați sondajul, puteți împărțiți sondajul în două anchete. În acest caz, veți încărca automat al doilea sondaj la sfârșitul primului. Ai putea sări peste ecranul de întâmpinare al celui de-al doilea sondaj și participantul abia ar observa comutarea.


  Atenție : Dacă sondajul este activ și deschideți mai multe file făcând clic pe „Execut sondaj', este posibil să nu puteți completa sondajul (va fi afișată o eroare care sugerează că utilizați indexul pentru a naviga în sondaj) în file deschise anterior către ultima. Când se întâmplă acest lucru, închideți toate filele și asigurați-vă că deschideți o singură filă la un moment dat pentru a testa versiunea live a sondajului dvs.