Actions

Privzeti odgovori

From LimeSurvey Manual

Revision as of 09:01, 5 December 2023 by Maren.fritz (talk | contribs) (Created page with "*Imate neanonimno anketo, kjer je {TOKEN:ATTRIBUTE_1} starost osebe v času, ko je bila ustvarjena tabela udeležencev ankete. Vprašanje/privzeti odgovor želite vnaprej izpo...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)


Uvod

Za različne vrste vprašanj lahko določite privzeto vrednost, ki se zabeleži v primeru, ko udeleženec ankete preskoči vprašanje ali se odloči, da je zadovoljen s podanim privzetim odgovorom. Za dostop do te možnosti poiščite gumb uredi privzete odgovore, ki se nahaja na plošči z vprašanji:Veljavne vrednosti

  • Pri vprašanjih z eno izbiro boste videli spustna polja, kjer lahko izberete želeno privzeto vrednost.
  • Pri vprašanjih z več izbirami boste videli potrditvena polja, kjer lahko izberete želeno privzeto stanje (označeno ali ne označeno).
  • Za vprašanja o vnosu besedila boste imeli polje za vnos besedila, v katerega lahko vnesete poljuben niz ali izraz. Če uporabljate izraz, je treba uporabiti zavite oklepaje.
  • Če nastavite fiksno vrednost, mora biti pri vprašanjih glede datuma in časa oblika zapisa fiksne vrednosti LLLL-MM-DD (na primer: 2022-02- 28). Če za nastavitev datuma uporabljate izraz, mora biti oblika podobna datumu ('Ym-d') ali datumu ('Ymd H:s'). Na primer, če želite nastaviti trenutni čas kot privzeti v datumskem vprašanju z obliko HH:MM (ura in minuta), bi morali uporabiti obliko polnega delovnega časa v privzetem polju za odgovor: datum (' Ymd H:s')'. Oblika v izrazu je neodvisna od oblike iz nastavitev vprašanja.
  Pozor:
  • Za skrito vprašanje je lahko alternativna rešitev ExpressionScript z operator dodelitve .Privzeta vrednost z ExpressionScript

Samo vrsti vprašanj »Besedilo« in »Da/Ne« skrbniku ankete omogočata uporabo LimeSurvey ExpressionScript za spremembo privzete vrednosti. Za vse druge vrste vprašanj lahko uporabite operatorje dodeljevanja.


Primer

  • Imate neanonimno anketo, kjer je {TOKEN:ATTRIBUTE_1} starost osebe v času, ko je bila ustvarjena tabela udeležencev ankete. Vprašanje/privzeti odgovor želite vnaprej izpolniti s starostjo osebe in jo prositi, naj potrdi starost ali ji dovoli, da spremeni vrednost starosti, če ni točna. Če želite to narediti, vnesite {TOKEN:ATTRIBUTE_1} v polje za vnos besedila za privzeti odgovor.