Actions

Alapértelmezett válaszok

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Default answers and the translation is 100% complete.


Bevezetés

A különböző kérdéstípusokhoz hozzárendelhet egy alapértelmezett értéket, amely rögzítésre kerül abban az esetben, ha a felmérés résztvevője kihagyja a kérdést, vagy úgy dönt, hogy elégedett a megadott alapértelmezett válasszal. Az opció eléréséhez keresse meg az alapértelmezett válaszok szerkesztése gombot a kérdéspanelen:Érvényes értékek

  • Az egyválasztós kérdéseknél legördülő mezőket fog látni, ahonnan kiválaszthatja a kívánt alapértelmezett értéket.
  • A feleletválasztós kérdéseknél jelölőnégyzetek jelennek meg, ahonnan kiválaszthatja a kívánt alapértelmezett állapotot (bejelölve vagy sem bejelölve).
  • Szövegbeviteli kérdések esetén lesz egy szövegbeviteli mező, amelybe bármilyen karakterláncot vagy kifejezést megadhat. Ha kifejezést használ, göndör zárójeleket kell használni.
  • A dátum-idő kérdések esetén, ha rögzített értéket ad meg, a rögzített érték formátumának ÉÉÉÉ-HH-NN-nek kell lennie (például: 2022-02- 28). Ha egy kifejezést használ a dátum beállításához, a formátumnak dátumnak ('Ym-d') vagy dátumnak ('Ymd H:s') kell lennie. Ha például az aktuális időt alapértelmezettként szeretné beállítani egy dátumkérdésben ÓÓ:PP (óra és perc) formátumban, akkor az alapértelmezett válaszmezőben a teljes munkaidős formátumot kell használnia: date (' Ymd H:s'). A kifejezés formátuma független a kérdésbeállítások formátumától.
  Figyelem:=Az ExpressionScript= alapértelmezett értéke


Csak a "Szöveg" és az "Igen/Nem" kérdéstípusok teszik lehetővé a felmérés rendszergazdája számára, hogy a LimeSurvey ExpressionScript segítségével módosítsa az alapértelmezett értéket. Az összes többi kérdéstípushoz használhatja az hozzárendelési operátorokat.


Példa

  • Nem anonim felmérése van, ahol a {TOKEN:ATTRIBUTE_1} a személy életkora a felmérés résztvevői táblázatának létrehozásakor. Egy kérdést/alapértelmezett választ szeretne előre kitölteni a személy életkorával, és megkérni, hogy érvényesítse az életkort, vagy hagyja, hogy módosítsa az életkor értékét, ha az nem pontos. Ehhez írja be a következőt: {TOKEN:ATTRIBUTE_1} az alapértelmezett válasz szövegbeviteli mezőjébe.