Actions

Răspunsuri implicite

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Default answers and the translation is 100% complete.


Introducere

Puteți atribui pentru diferite tipuri de întrebări o valoare implicită care să fie înregistrată în cazul în care participantul la sondaj omite întrebarea sau decide că este mulțumit de răspunsul prestabilit furnizat. Pentru a accesa această opțiune, căutați butonul editați răspunsurile implicite situat în panoul de întrebări:Valori valide

  • Pentru întrebările cu alegere unică, veți vedea casete derulante din care puteți selecta valoarea implicită dorită.
  • Pentru întrebări cu alegere multiplă, veți vedea casete de selectare din care puteți selecta starea implicită dorită (bifată sau nu bifat).
  • Pentru întrebările de introducere a textului, veți avea un câmp de introducere a textului în care puteți introduce orice șir sau expresie. Dacă utilizați o expresie, trebuie folosite paranteze.
  • Pentru întrebările date-ora, dacă setați o valoare fixă, formatul valorii fixe trebuie să fie AAAA-LL-ZZ (de exemplu: 2022-02- 28). Dacă utilizați o expresie pentru a seta o dată, formatul trebuie să fie ca data („Ym-d”) sau data („Ymd H:s”). De exemplu, dacă doriți să setați ora curentă ca prestabilită într-o întrebare privind data cu formatul HH:MM (oră și minut), va trebui să utilizați formatul cu normă întreagă în caseta de răspuns implicită: data (' Ymd H:s'). Formatul din expresie este independent de formatul din setările întrebării.

Template:Alerta


Valoare implicită cu ExpressionScript

Doar tipurile de întrebări „Text” și „Da/Nu” permit administratorului sondajului să utilizeze ExpressionScript LimeSurvey pentru a schimba valoarea implicită. Pentru toate celelalte tipuri de întrebări puteți folosi operatori de atribuire.


Exemplu

  • Aveți un sondaj non-anonim, unde {TOKEN:ATTRIBUTE_1} este vârsta persoanei în momentul în care a fost creat tabelul participanților la sondaj. Doriți să completați în prealabil o întrebare/răspuns implicit cu vârsta persoanei și să îi cereți să valideze vârsta sau să o lăsați să schimbe valoarea vârstei dacă nu este exactă. Pentru a face acest lucru, introduceți {TOKEN:ATTRIBUTE_1} în câmpul de introducere a textului pentru răspunsul implicit.